Serrano feta salade watermeloen dressing recept foodblog Foodinista

Serrano feta salade met watermeloen dressing

Deel deze post

Aan de feta, serranoham en watermeloen salade heb ik altijd nog een heerlijke vakantie herinnering. Genieten op het plein bij de grote kerk in Boedapest met een cocktail op een warme zomerse avond. Al heel lang stond deze salade dan ook al op mijn recepten lijstje om een keer zelf te maken alleen dan een klein beetje anders dan de vorige keer. Toen lag alles gewoon op een bord en was het al een heerlijke combinatie! Heel zomers in ieder geval. Nu maak ik de Serrano feta salade met watermeloen als romantisch voorgerecht voor een romantisch diner dus wil ik het net iets spannender maken en er nog een beetje meer smaak aan toevoegen. Het is denk ik wel gelukt met dit recept voor de salade met feta, watermeloen en serranoham.

meloen met ham en fetasalade voorgerecht foodblog Foodinista recept

Ingrediënten Serrano feta salade met watermeloen dressing voor 2 personen

100 gram Serrano ham
50 gram feta kaas in blokjes
handje rucola sla
1 schijf watermeloen
1 theelepel gembersiroop
snufje gedroogde rode peper

Tips voor de bereiding van de serrano feta salade

Moeilijkheidsgraad 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Keukenmachine of staafmixer, koekenpan, barbecuetang, spatel, lepel

Recept Serrano feta salade met watermeloen dressing

Verdeel de rucola en feta op het bord. Bak vervolgens de Serrano ham in 3 minuten uit in een hete koekenpan zonder olie. Verdeel deze over de salade en meng alles nog een keer. Maak nu de dressing en serveer deze apart in een decoratief glaasje of kannetje. Tip deze is ook lekker spicy om te drinken, als soepje, maar maakt de salade af als dressing. Blender de watermeloen met de gembersiroop en gedroogde rode peper.

Maak je een recept van Foodinista of heb je een restaurantje op dit blog bezocht, ik lees het graag in een reactie of Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie