Schrobbelèr Tiramisu voor een feestje! Carnaval?! Recept - Foodblog Foodinista

Schrobbelèr Tiramisu voor een feestje! Carnaval?! Recept

Deel deze post

Een lievelingstoetje van mij, maar ook van heel van jullie? Tiramisu! Deze tiramisu is speciaal voor carnaval en voor de Schrobbelèr liefhebber voor ieder ander moment. De Schrobbelèr tiramisu. Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij carnaval? Juist je carnavalspak en Schrobbelèr! Extra feestelijk voor carnaval natuurlijk! Een vette bodem, midnightsnack of een toetje na de friet met stoofvlees en frikandelbroodje, zodat je de avond weer kunt knallen, natuurlijk met de kruiden likeur uit Tilburg, sorry de kruiden likeur uit Kruikenstad.

Koffie met Schrobbelèr in je tiramisu

Daarbij natuurlijk koffie voor weer even een caffeïne shot, want we weten allemaal dat je heel fit en energiek aan carnaval begint en dat het daarna doorpakken wordt. Zet daarom gewoon een mooie schaal in de koelkast en ik garandeer je dat deze na de carnaval op is. Je weet tenslotte toch ook dat melkproducten en rauwe eieren perfect zijn tegen een kater? Nou dan gaat deze tiramisu een goede bodem zijn of misschien zelfs wel een smul ontbijt toetje.

Katerrecepten en een bodem voor carnaval

Naast je gebakken eieren met spek, waarvoor ik hier geweldige snackbroodjes heb staan. Je denkt er natuurlijk niet snel aan bij tiramisu, maar met carnaval is je ritme toch anders, een bodem kun je wel gebruiken en soms is het toch standje overleven. En daarbij is deze tiramisu anders alsnog een heel leuk en lekker idee, want het blijft alsnog een tiramisu met Schrobbelèr recept. Een Tiramisu die een aanrader is als dessert, maar ook leuk bij de koffie of als taart bij een verjaardag. Sowieso is het maken van tiramisu veel makkelijker dan een taart bakken en zo kun je bijvoorbeeld naast de ‘grote taart’ nog iets anders en een keuze aanbieden. Dus aan het werk! Deze feestelijke confetti tiramisu met Schrobbelèr maak je als volgt!

Schrobbelèr Tiramisu voor een feestje! Carnaval?! Recept - Foodblog Foodinista

Volg Foodblog Foodinista op Facebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Schrobbelèr Tiramisu voor een feestje! Carnaval?! Recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Confetti Schrobbelèr Tiramisu voor 10 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 5 kopjes espresso
  • 2 pakken lange vingers (350 gram)
  • 2 shotjes Schrobbelèr
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel cacao
  • Regenboogfantasie voor gekleurde hagelslag en confetti

Tips voor het bereiden van de Schrobbelèr Tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten

Nodig in de keuken voor het bereiden van de tiramisu met Schrobbelèr

Schrobbelèr Tiramisu voor een feestje! Carnaval?! Recept - Foodblog Foodinista

Recept Confetti Schrobbelèr Tiramisu

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Breng de koffie op smaak met de Schrobbelèr. Wil je zo min mogelijk alcohol in de Schrobbelèr? Kook dan de Schrobbelèr eerst 10 minuten uit in een pannetje. De smaak blijft hetzelfde, maar de alcohol verdampt grotendeels.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Bewaar de dooiers en de eiwitten in een aparte schaal. Klop de dooiers luchtig met één eetlepel suiker met de handmixer. Klop de eierdooiers met de helft van de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met de kaneel. Klopt in de andere schaal de eiwitten met één eetlepel suiker tot een luchtige stevige mix (als een merengue) De pieken van het eiwit staan rechtop. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Meng met een garde de overige mascarpone door de eiwitten, totdat alles één geheel is.

Meng met een lepel de gekleurde hagelslag door beiden schalen mascarpone.

Bodem maken voor de Tiramisu met Schrobbelèr

Sop de lange vingers in de koffie met Schrobbelèr. Plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de lange vingers vochtig worden dan gaan deze uitzetten in de schaal. Bewaar de koffie nog, want er komt nog een laag lange vingers bovenop. Maak de lange vingers extra vochtig door er met een lepel twee eetlepels overheen te strooien.

Schrobbelèr Tiramisu voor een feestje! Carnaval?! Recept - Foodblog Foodinista

Schrobbelèr Tiramisu maken

Schep de Tiramisu room (met eierdooier) over de lange vingers. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Herhaal het verdelen van de lange vingers. Schep twee eetlepels koffie over de lange vingers voor extra vocht en smaak natuurlijk! Bedek de lange vingers met de laatste mascarpone. Als het goed is heb je nog een aantal lange vingers over voor de topping.

Topping laag voor de tiramisu

Strooi de cacao over de tiramisu. Druk de laatste lange vingers in de koffie en druk deze in de tiramisu topping voor een leuk effect. Nu is het tijd voor geduld! Plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Maak de tiramisu af voor een extra feestje met de eetbare confetti en geef bij de tiramisu natuurlijk een koffie met Schrobbelèr.

Tiramisu recepten van Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello. Nog een leuke tiramisu? Wat dacht je van Oreo tiramisu?

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie