Schrobbelèr Espresso Martini - Carnaval Cocktail recept met Schrobbelèr - Foodblog Foodinista

Schrobbelèr Espresso Martini – Carnaval Cocktail recept met Schrobbelèr

Deel deze post

Laat je maar horen! Want het is weer carnaval! Wil je variëren met je drankjes? Dan is dit carnaval cocktail recept met Schrobbelèr iets voor jou. Een Schrobbelèr Espresso Martini. Kortom de kruiden likeur uit Tilburger – Correctie de kruiden likeur uit Kruikenstad natuurlijk – die tijdens carnaval en de dagen erom toch wel overal wordt gedronken tegenwoordig. Alleen tijdens carnaval een must. De kruik onder de arm of er gewoon mee de keuken. Zoals bijvoorbeeld voor deze confetti tiramisu met Schrobbelèr, nog zo’n recept met Schrobbelèr of wat dacht je van een warme chocolademelk met Schrobbelèr? De carnaval staat voor de deur of is begonnen en de dagen zijn vol leut, maar we weten ook allemaal dat de goed carnavallen vermoeiend erin kan hakken. Meestal is de agenda vol met gezelligheid ga je van het ene adres naar het andere of sta je juist vol in de kroeg of wil je de ene na de andere stoet ook wel optocht bekijken. Dan kun je wel een opkikker gebruiken. Een extra koffie shot is dan ook welkom. Deze koffieshot kun je ook extra feestelijk maken. Wat dacht je van een Espresso Macchiato Martini met Schrobbelèr. Kun je een Espresso martini wel waarderen of een koffie over het algemeen? Dan gaat deze Espresso Martini met Schrobbelèr jouw carnaval cocktail worden. Ook een tip voor in de thermoskan om mee te nemen. Thuis shaken en vullen die thermoskan. Een cocktail met een extra shot espresso. Drink natuurlijk met mate en niet onder de 21. Deze cocktail is natuurlijk alcoholhoudend en bestaat uit sterke drank. Genieten tijdens de carnaval en iets anders drinken? Geef dan de Espresso Martini met Schrobbelèr een kans. De Schrobbelèr zorgt direct voor kruiden en drink je de cocktail thuis dan maken we er natuurlijk echt een feestje van! Kijk je naar 3 Uurkes vurraf maak dan eens deze cocktail en ga er voor zitten! De Martini heeft verder weinig met Martini te maken, want Martini gaat niet in dit drankje. Je creëert een Martini door de smaaksensatie van de cocktail en het type glas. Deze martini cocktail creëren we door te shaken met een cocktail shaker. Alleen hoe we dit doen. Lees dan verder.

Schrobbelèr Espresso Martini - Carnaval Cocktail recept met Schrobbelèr - Foodblog Foodinista

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor 2 glazen Martini Espresso met Schrobbelèr

  • 1 deel Schrobbelèr 25 ML
  • 1 deel vodka 25 ML
  • 1 deel koffielikeur, zoals Tia Maria 25 ML
  • 5 ml Suikerwater of caramel koffie siroop
  • 2 Espresso’s
  • 12 ijsklonten ongeveer
  • Slagroom uit spuitbus
  • Stroop
  • Sprinkels
  • 2 ijshoorntjes
Carnavalskostuums bij Fun en Feest 728x90

Tips voor het bereiden van de Espresso Macchiato Espresso Martini

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden: cocktail shaker, jigger, martini glazen, diep bord en klein bord

Recept Schrobbelèr Espresso Martini

Voor het afmeten van de drank hoeveelheden gebruik je een jigger. Jiggers zijn er in verschillende maten. Houd daar rekening mee wanneer je de cocktail gaat maken. Op sommige jiggers staan de maten. Er zijn ook jiggers die staandaard de maat 25ml en 50ml aanhouden voor een eenheid. Dit doen wij bij deze cocktail ook. Een eenheid is 25 ml. Schep het ijs in de grote cocktailshaker beker. Daarbij komen twee shots koude espresso. Schenk in de jigger om de beurt een eenheid Schrobbelèr, vodka en koffie likeur en schenk deze achter elkaar in de cocktailshaker. Voor een beetje zoetigheid komt het suikerwater of de caramel likeur erbij. Sluit de cocktailshaker goed af en schud voor twee minuten. Alles is goed gemengd en de cocktailshaker is ijskoud. De cocktailshaker kan vaccuüm zijn dus zet de cocktailshaker 20 seconde neer en laat even rusten. ondertussen kun je de glazen versieren.

Martini glazen versieren

Smeer één eetlepel stroop over een klein bord verdeel dit goed en dun, want je hebt maar weinig nodig aan de glazen. Het gaat ook niet om de smaak, maar het moet kleven voor de sprinkles en het confetti effect. Strooi de confetti in het diepe bord. Dip de glazen eerst in de stroop en draai langzaam rond, zodat de rand goed plakt. Dip de glazen om en om vervolgens in de sprinkles. Klaar! Herhaal dit ook met de hoorntjes en leg deze even weg.

Schrobbelèr Espresso martini maken

Schenk de cocktail door de strain in de glazen, zodat er geen ijs in de glazen komt. Spuit slagroom in de ijshoorntjes en leg deze er voorzichtig bovenop. Wanner je de cocktail gaat dinken dan mag de slagroom in de coktail voor een romig effect. Proost!

Recepten tips van Foodblog Foodinista

Bekijk ook eens de warme chocolademelk met Schrobbelèr of de Espresso Macchiato Martini met Baileys.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie