Rode pesto pasta met ricotta en spinazie met kip - Pasta recepten van Foodinista

Rode pesto pasta met ricotta en spinazie met kip

Deel deze post

Ricotta kun je heel goed verwarmen. Deze keer maken we een pesto met ricotta. De pesto kun je kant en klaar kopen, wanneer je echt heel veel haast hebt, maar binnen twee minuten draai je deze zelf ook. Gezonder en met meer smaak wanneer je het ons vraagt. Het pastarecept met rode pesto met ricotta is heerlijk. Dit bord met rode pesto pasta met ricotta en spinazie met kip maak je makkelijk en staat binnen 20 minuten op tafel. Heerlijk romig en kruidig dankzij de ingrediënten en voldoende groente. Dit snelle pasta recept met rode pesto met ricotta zelf maken? Lees mee.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Rode pesto pasta met ricotta en spinazie met kip - Pasta recepten van Foodinista

Ingrediënten rode pesto pasta met ricotta en spinazie met kip voor 4 personen

  • 400 gram penne
  • 75 gram ricotta
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 1 venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • snufje chilipeper
  • 2 eetlepels water
  • 400 gram tomatensaus
  • 100 gram tomaatjes
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje zout
  • olijfolie

Tips voor de bereiding van de penne met rode pesto met ricotta

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • pan
  • hapjespan met goede anti-aanbaklaag
  • vergiet
  • mes
  • spatel
  • staafmixer of kleine keukenmachine
Rode pesto pasta met ricotta en spinazie met kip - Pasta recepten van Foodinista

Pasta recept met ricotta-tomaat pesto met spinazie en kip

Kook de penne pasta volgens de verpakking en verhit de olijfolie in de hapjespan.

Ingrediënten grillen

Snijd de kip in kleinere stukken en gril deze in de pan. Roerbak de tomaatjes mee. Wanneer de kip bruin ziet dan mag de spinazie bij de kip en de tomaatjes. Terwijl in de pan de ingrediënten worden bereid maak je ondertussen de pesto deze is binnen twee minuten klaar.

Rode ricotta pesto maken

De ricotta, water, gedroogde tomaatjes, walnoten, knoflook, 25 gram Parmezaanse kaas, theelepel olijfolie en chilipeper mogen worden gepureerd met de staafmixer tot één geheel. Klaar ben je.

Pasta met rode ricottapesto en kip met spinazie maken

Meng in de pan de penne door de kip, tomaatjes met spinazie. Zet de verhitting laag. Dit is belangrijk, want je wilt niet dat de ricotta gaat schiften. Meng de pasta met de ricottapesto. Maak de pasta af met de laatste Parmezaanse kaas. Eet smakelijk.

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie