Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista

Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta

Deel deze post

Risotto bereiden in bier. Ja het kan zeker! Bier geeft juist een rijke smaak af aan de risotto. Doordat er aan bier diverse kruiden zijn toegevoegd komen deze smaken ook in je risotto terecht. Wil je een risotto maken met een herfstsmaak dan is het bijvoorbeeld een aanrader om een dubbel of trippel te gebruiken. Een stout is ook een goed idee. Vergeet natuurlijk ook de herfstbock niet. Deze keer gebruiken we de Trippelaer van de 3Horne de brouwerij uit de gemeente waar ik woon. Maar ook dit bier is op meerdere locaties in Brabant verkrijgbaar en wil je dit recept graag maken met de Dubbelaar of heb je interesse in het bier van de 3Horne? Laat het mij gewoon even weten, want ik heb een zeer kort lijntje met de brouwerij. Het kan geregeld worden. Maar eerst het risoto recept. Want naast bier drinken blijft koken met bier natuurlijk ook heel erg lekker en leuk om te doen. We gaan risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta maken. Een rijke herfst risotto. Hoe? Het risotto recept ga ik met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista
Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista

Ingrediënten risotto met bier en gegrilde pompoen voor 4 personen

 • 160 gram risotto rijst
 • 1 flesje Trippelaer van 3Horne, brouwerij uit Kaatsheuvel (proeven of proberen: laat het mij weten!)
 • 1 blokje paddenstoelenbouillon
 • 250 ml kokend water
 • 100 gram pancettablokjes
 • 1 rode ui
 • 400 ml Heinz frito
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 teentje knoflook
 • geraspte Pecorino
 • 125 gram bospaddenstoelen
 • 4 takjes tijm
 • 25 gram roomboter
 • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de risotto met pompoen, pancetta en bier

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, pan, waterkoker, snijplank, mes, een hakmolen is makkelijk, maatbeker, spatel, keukenmesje, handrasp

Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista
Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista

Recept Risotto met bier, gegrilde pompoen en pancetta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pompoen grillen

Verdeel de pompoen op het bakpapier op de ovenplaat. Plaats het teentje knoflook in het midden. De tijm mag op de pompoen. Druppel de olijfolie over de pompoen en besprenkel en beetje zout over de pompoen. Plaats de pompoen in de oven voor 30 minuten op 200 graden.

Bereiden van de risotto

Snipper de rode ui. Snijd de bospaddenstoelen in vier delen. Verhit in de pan de olijfolie. Smoor vervolgens in de pan de groente voor ongeveer twee minuutjes. Smoor de pancettablokjes mee. Smoor het blokje paddenstoelbouillon blokje mee. Kook ondertussen het water in de waterkoker als je dit nog niet hebt gedaan. Smoor met de groente en de pancetta nog twee minuten de arbboriorijst mee, zodat het zetmeel los komt. Blus de groente met de risottorijst ook wel de arborriorijst als eerste af met de tomatenblokjes. De tomatenblokjes bevatten ook veel vocht dus laat deze eerst maar drie minuten pruttelen. Blus vervolgens af met het bier. Laat dit pruttelen, totdat al het schuim is verdwenen en het bier volledig is opgenomen door de risotto. Vervolgens mag er nog één keer 250 ml water bij de risotto en ook deze laat je pruttelen, totdat alles is opgenomen door de ristto.

Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta - Foodblog Foodinista

Afronden van de risotto

Wanneer de risotto mooi vochtig is en bijna drooggekookt dan mag de boter in de pan, knijp het knoflookteentje uit de oven gewoon met de hand uit, rasp pecorino door de risotto en drie vierde van de pompoen mag met een spatel door de risotto. Blijf roeren, totdat de risotto klaar is. Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de laatste pompoen, over de risotto en klaar ben je. Eet smakelijk!

Meer risotto recepten van Foodinista?

Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten, wellicht is het ook iets voor jou? Met een kleine aanpassing kun je ook deze risottorecepten in de oven bereiden. Let dan vooral op de hoeveelheid bouillon en wijn.
* Nog een risotto met bier! Maak ook deze risotto met bier en worst. Stevig, maar zo lekker!
* Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
* Of risotto met truffel en een zacht eitje

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie