05 nov Risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta
Risotto bereiden in bier. Bier geeft een rijke smaak af aan risotto. Doordat er aan bier diverse kruiden zijn toegevoegd komen deze smaken ook in de risotto terecht. Wil je een risotto maken met een herfstsmaak dan is het bijvoorbeeld een aanrader om een dubbel of trippel te gebruiken. Een stout is ook een goed idee. Vergeet natuurlijk ook de herfstbock niet. Deze keer gebruiken we de Trippelaer van de 3Horne uit Kaatsheuvel. Maar eerst het risotto recept met bier en gegrilde pompoen en pancetta. Want naast bier drinken blijft koken met bier natuurlijk ook heel erg lekker en leuk om te doen. We gaan risotto met bier en gegrilde pompoen met pancetta maken. Een rijke herfst risotto, zeker. Hoe je de risotto met bier maakt? Het risotto recept voor risotto met bier, pompoen en pancetta ga ik met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten risotto met bier en gegrilde pompoen voor 4 personen
- 160 gram risotto rijst
- 1 flesje Trippelaer van 3Horne, brouwerij uit Kaatsheuvel (proeven of proberen: laat het mij weten!)
- 1 blokje paddenstoelenbouillon
- 250 ml kokend water
- 100 gram pancettablokjes
- 1 rode ui
- 400 ml Heinz frito
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- parmezaanse kaas
- 125 gram bospaddenstoelen
- 4 takjes tijm
- 25 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de risotto met pompoen, pancetta en bier
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden in de keuken
- bakplaat
- bakpapier
- pan
- waterkoker
- snijplank
- mes
- een hakmolen is makkelijk
- maatbeker
- spatel
- keukenmesje
- handrasp
Recept Risotto met bier, gegrilde pompoen en pancetta
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pompoen grillen
Verdeel de pompoen op het bakpapier op de ovenplaat. Plaats het teentje knoflook in het midden. De tijm mag op de pompoen. Druppel de olijfolie over de pompoen en besprenkel en beetje zout over de pompoen. Plaats de pompoen in de oven voor 30 minuten op 200 graden.
Bereiden van de risotto
Snipper de rode ui. Snijd de bospaddenstoelen in vier delen. Verhit in de pan de olijfolie. Smoor in de pan de groente voor ongeveer twee minuutjes en smoor de pancettablokjes mee het blokje paddenstoelbouillon mag er ook bij. Kook ondertussen het water in de waterkoker als je dit nog niet hebt gedaan. Smoor met de groente en de pancetta nog twee minuten de arbboriorijst mee, zodat het zetmeel los komt. Blus de groente met de risottorijst ook wel de arborriorijst als eerste af met de tomatenblokjes. De tomatenblokjes bevatten ook veel vocht dus laat deze eerst maar drie minuten pruttelen. Blus vervolgens af met het bier. Laat dit pruttelen, totdat al het schuim is verdwenen en het bier volledig is opgenomen door de risotto. Vervolgens mag er nog één keer 250 ml water bij de risotto en ook deze laat je pruttelen, totdat alles is opgenomen door de ristto.
Afronden van de risotto
Wanneer de risotto mooi vochtig is en bijna drooggekookt dan mag de boter in de pan, knijp het knoflookteentje uit de oven gewoon met de hand uit, rasp pecorino door de risotto en drie vierde van de pompoen mag met een spatel door de risotto. Blijf roeren, totdat de risotto klaar is. Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de laatste pompoen, over de risotto en klaar ben je. Eet smakelijk!
Meer risotto recepten van Foodinista?
Kijk dan ook eens naar de volgende risotto recepten, wellicht is het ook iets voor jou? Met een kleine aanpassing kun je ook deze risotto recepten in de oven bereiden. Let dan vooral op de hoeveelheid bouillon en wijn.
- Nog een risotto met bier! Maak ook deze risotto met bier en worst. Stevig, maar zo lekker!
- Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
- Of risotto met truffel en een zacht eitje
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's