Macaroni recepten variatie Pittige macaroni zonder pakjes en zakjes

Pittige macaroni zonder pakjes en zakjes

Deel deze post

Macaroni eten wij niet heel vaak, maar nu in de drukte met verbouwen van ons nieuwe huis, werken, gezinleven en alle activiteiten is zo’n klassieker die je heel makkelijk maakt en dan een grote pan vol. Pittige macaroni maak ik altijd zonder de beruchte pakjes en zakjes. Dit is dan ook een lekker recept om pittige macaroni zonder pakjes en zakjes te maken. Met veel groente, gehakt en salami. Wil je macaroni maken met iets minder pit, wat ik kan begrijpen als je bijvoorbeeld kookt voor een gezin met kleine kinderen dan heb ik ook een leuk recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes met veel groente en een zoete saus. Maar met een pittige smaak, maak je mijn macaroni als volgt.

Ingrediënten pittige macaroni zonder pakjes en zakjes voor 6 personen

450 gram macaroni
4 tomaten
2 uien
125 gram champignons
1 courgette
1 rode paprika
hele salami worst
250 gram rundergehakt
1 blik gepelde tomaten blokjes
1 blikje tomatenpuree
100 ml rode wijn
eetlepel olijfolie
eetlepel Italiaanse kruiden
theelepel paprikapoeder
snufje peper en snufje zout

Macaroni zonder pakjes en zakjes

Tips voor de bereiding van de pittige macaroni zonder pakjes en zakjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, stoofpan, pan, spatel, lepel en hakmolen is makkelijk voor het snijden van de groente

Recept voor pittige macaroni zonder pakjes en zakjes

Start met het snipperen van de uien en het snijden van de salami in blokjes. Verhit de olie een pan.
Als de uien zijn gesnipperd, de salami is gesneden en de olie is verhit ga dan het gehakt rullen. Als het gehakt bijna is geruld mogen de uien, peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden erbij. Bak dit nog een paar minuten mee. Nu mag ook de salami erbij voor een lekkere knoflook smaak.
Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes. Bak deze mee met het vlees en de uien voor ongeveer vijf minuten.
Snijd ondertussen de tomaten. De tomaten mogen er nu bij. Net als de gepelde tomaten, tomaten puree en rode wijn. Roer de saus door elkaar en laat het nog twintig minuten stoven op een laag vuur. Snijd de champignons in plakje en deze mogen tijdens het stoven ook in de saus.
Kook de macaroni en meng deze na het stoven met de saus. Klaar is de pittige macaroni met zonder pakjes en zakjes. Maak de macaroni natuurlijk nog even af met de parmezaanse kaas.

Macaroni recepten van Foodblog Foodinista

Het recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes met veel groente ook al gezien en wat dacht je van deze macaroni ovenschotel? Pasta carbonara kun je ook maken met macaroni en zo maak je de macaroni carbonara.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

8 Reactie's
  • come-moda
    Geplaatst op 12:06h, 11 maart

    Ziet er lekker uit. Wij doen vaak ook salami tussen de pasta om het extra pittig en smaakvol te maken

  • ohladybake
    Geplaatst op 12:53h, 11 maart

    mmmmm…ziet er heerlijk uit

  • Kim
    Geplaatst op 17:08h, 11 maart

    Oeh wat lekker zeg!

  • Cynthiiaa
    Geplaatst op 17:50h, 11 maart

    Macaroni, pasta, spaghetti, al die Italiaanse gerechten, ik houd ervan. Dit kan ik dag in, dag uit blijven eten. Ook de dosis parmezaanse kaas erbovenop.. de combo is dat! De salami erin klinkt ook goed!

  • Tamina
    Geplaatst op 13:14h, 13 maart

    mmhhmm yummy, that looks good. I’m always craving for good pasta :-)

    fijne weekend!

    http://www.fashionjudy.com

  • Macaroni zonder pakjes
    Geplaatst op 13:43h, 19 mei

    […] door en ook echt een variatie recept. Naast deze macaroni zonder pakjes en zakjes kun je ook een pittigere macaroni maken zonder de pakjes of een mac and cheese maken uit de […]

  • Martine
    Geplaatst op 22:03h, 29 december

    Ik zet aan het einde van het koken de pan een uur in de oven. Daardoor wordt het een soort ragu en trekken de smaken zo heerlijk in.

  • admin
    Geplaatst op 20:12h, 30 december

    Leuk dat je het recept maakt. Klinkt goed! Laat je het sudderen? Ik ben wel benieuwd op hoeveel graden.

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: