
11 mrt Pittige macaroni zonder pakjes en zakjes
Macaroni blijft een populair recept. Makkelijk op sportdagen, een goed recept in het studentenleven en voor gezinnen een lekkere budgetmaaltijd waar je ook veel restjes uit de koelkast in kwijt kunt. Een basis voor je macaroni recept heb je altijd wel nodig. Hoe maak je de macaronisaus en welke ingrediënten ga je sowieso toevoegen aan je pastasaus. Deze keer kiezen we voor een pittige macaroni zonder pakjes en zakjes. Een macaroni recept wat je zelf maakt en met een pittig worstjes wat veel smaakt geeft aan je maaltijd. Meer smaak aan je macaroni? Dan is dit recept voor jou. Van knoflookworst tot pepperoni voor een goede pepersmaak.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten pittige macaroni zonder pakjes en zakjes voor 6 personen
- 450 gram macaroni
- 4 tomaten
- 2 uien
- 125 gram champignons
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- hele salami worst
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 ml passata
- 100 ml rode wijn
- eetlepel olijfolie
- eetlepel Italiaanse kruiden
- theelepel paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- snufje zout
- geraspte Parmezaanse kaas
Worstjes tips en tips voor variatie in de pittige macaroni zonder pakjes en zakjes:
- Salami
- Salami pittig
- Chorizo
- geraspte mozzarella
- De smaak volledig omgooien? Kies dan voor een salami met truffel
- Plaats de macaroni even in de oven met mozzarella geraspt

Tips voor de bereiding van de pittige macaroni zonder pakjes en zakjes
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden in de keuken voor de pittige macaroni
Recept voor pittige macaroni zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten pittige macaroni zonder pakjes en zakjes
Start met het snipperen van de uien en het snijden van de salami in blokjes. Verhit de olie in een pan.
Na het bakken mogen de uien, peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden erbij. Bak dit nog een paar minuten mee. Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes. Bak deze mee met de worst en de uien voor ongeveer vijf minuten. Snijd ondertussen de tomaten. De tomaten mogen er nu bij. Net als de gepelde tomaten, passata en rode wijn. Roer de saus door elkaar en laat het nog twintig minuten stoven op een laag vuur. Snijd de champignons in plakje en deze mogen tijdens het stoven ook in de saus.
Macaroni koken
Kook de macaroni en meng deze na het stoven met de saus. Klaar is de pittige macaroni met zonder pakjes en zakjes. Maak de macaroni natuurlijk nog even af met de Parmezaanse kaas.
Macaroni recepten van Foodblog Foodinista
Het recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes met veel groente ook al gezien en wat dacht je van deze macaroni ovenschotel? Pasta carbonara kun je ook maken met macaroni en zo maak je de macaroni carbonara.
Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
come-moda
Geplaatst op 12:06h, 11 maartZiet er lekker uit. Wij doen vaak ook salami tussen de pasta om het extra pittig en smaakvol te maken
ohladybake
Geplaatst op 12:53h, 11 maartmmmmm…ziet er heerlijk uit
Kim
Geplaatst op 17:08h, 11 maartOeh wat lekker zeg!
Cynthiiaa
Geplaatst op 17:50h, 11 maartMacaroni, pasta, spaghetti, al die Italiaanse gerechten, ik houd ervan. Dit kan ik dag in, dag uit blijven eten. Ook de dosis parmezaanse kaas erbovenop.. de combo is dat! De salami erin klinkt ook goed!
Tamina
Geplaatst op 13:14h, 13 maartmmhhmm yummy, that looks good. I’m always craving for good pasta :-)
fijne weekend!
http://www.fashionjudy.com
Macaroni zonder pakjes
Geplaatst op 13:43h, 19 mei[…] door en ook echt een variatie recept. Naast deze macaroni zonder pakjes en zakjes kun je ook een pittigere macaroni maken zonder de pakjes of een mac and cheese maken uit de […]
Martine
Geplaatst op 22:03h, 29 decemberIk zet aan het einde van het koken de pan een uur in de oven. Daardoor wordt het een soort ragu en trekken de smaken zo heerlijk in.
admin
Geplaatst op 20:12h, 30 decemberLeuk dat je het recept maakt. Klinkt goed! Laat je het sudderen? Ik ben wel benieuwd op hoeveel graden.