Macaroni Carbonara Foodinista Foodblog recept

Macaroni Carbonara zonder pakjes en zakjes

Deel deze post

Niet zo lang las ik een artikel dat er in Nederland veel het zelfde wordt gelezen alleen dat Nederlanders vaak op zoek zijn naar variaties op deze recepten. Grappig, want als ik er over na ga denken, dan denk ik dat mij zelf hier ook op betrap. Wij eten niet altijd de zelfde gerecht in Nederland, maar gebruiken veel basisproducten en gaan dan veranderen met groente, vlees en vis. Dit gebeurt vooral in gezinnen. Eigenlijk helemaal niet zo gek, want je moet het natuurlijk iedereen een beetje naar de zin maken. Macaroni is ook zo’n gerecht een soort klassieker in de Nederlandse keuken al een aantal variaties heb ik hierop gemaakt, zoals de macaroni zonder pakjes en zakjes en de pittige macaroni. Ook een leuke variatie en een gerecht wat veel wordt gegeten in Nederland is pasta Carbonara, waarom dan niet een Macaroni Carbonara en dan wel zonder pakjes en zakjes natuurlijk.

Benodigdheden Macaroni Carbonara voor 4 personen

400 gram macaroni
6 eieren
250 gram magere spekjes
250 gram champignons
1 ui
50 gram pecorino of parmezaanse kaas
snufje peper
handje basilicum

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: stoofpan of hapjespan, snijplank, maatbeker, schaal, mes, spatel en makkelijk om te gebruiken is een hakmolen

Recept voor Macaroni Carbonara zonder pakjes en zakjes

Kook de macaroni volgens de verpakking met een beetje olijfolie en snufje zout. Dan plakt de macaroni minder.

Verhit ondertussen een wok en wok hierin kort de spekjes, totdat ze zijn gegaard. Als dit klaar is, leg dan keukenpapier neer op een bord en giet hier de spekblokjes op, zodat ze kunnen uitlekken. Snipper tijdens het wokken van de spekblokjes de ui en snijd de champignons in plakjes.

De champignons en ui gaan nu wokken in het overgebleven vet van de spekblokjes. Snipper nu de basilicum. Kluts de eieren en meng hier de basilicum doorheen. Rasp ook de kaas en meng deze door het eiermengsel heen met nog een snufje peper.

Giet de macaroni af en schenk deze in de wok, ook de spekjes mogen erbij. Schenk het eiermengsel erbij en roer dit op een laag vuur nog 1 minuut snel door. Zorg niet dat het gaat schiften het moet een saus blijven! Het gaat alleen om het mengen. Als de pan heel heet is, dan mag het vuur zelfs uit. Verdeel de macaroni carbonara over de borden of in en een schaal en eet smakelijk!

Variëren met macaroni recepten van Foodblog Foodinista

Het recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes met veel groente ook al gezien en wat dacht je van deze macaroni ovenschotel? Of een pittigere macaroni met een pittige knoflook smaak.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie