Hartige taart recept met geitenkaas, witlof en appel van Foodblog Foodinista

Plaattaart met witlof appel en geitenkaas

Deel deze post

Een plaattaart is altijd een goed idee. Met plaattaarten kun je eindeloos variëren, de koelkast leeg koken en toch voor ieder wat wils een lekkere maaltijd op tafel zetten tijdens de lunch of het diner. Ook bij de borrel is een hartige plaattaart altijd lekker je hebt direct een lekker vullend hapje op tafel staan. Deze keer maakte ik een plaattaart met een stevige bite; een plaattaart met witlof appel en geitenkaas. Deze plaattaart zal bij kinderen niet echt een favoriet zijn door de witlof denk ik. Bij mijn zoontje van vijf jaar gaat witlof er echt niet in en mijn dochtertje van één jaar eet wel witlof, maar ik wacht op de dag dat haar smaakpalet toch echt iets minder breed wordt. Maar voor de liefhebbers is deze plaattaart heel smaakvol en een verrassend witlofrecept. Simpel om te maken en ondertussen kun je even iets anders doen. Als complete maaltijd eet je bij deze maaltijd bijvoorbeeld een frisse salade en vervolgens zeggen we; Eet smakelijk!

Plaattaart met geitenkaas, witlof en appel recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten plaattaart met witlof, geitenkaas en appel

1 rol verse bladerdeeg
2 stronken witlof
1 appel
125 ml creme fraiche light
150 gram zachte geitenkaas
2 eetlepels honing
snuf kaneel
handje verse tijm
2 teentjes knoflook
1 rode ui
snufje peper en zout
1 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel olijfolie
50 ml water
1 ei

Tips voor de bereiding van de plaattaart met geitenkaas, witlof en appel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: bakplaat, 1 vel bakpapier, zware ovenschaal of bakbonen, snijplank, mes, steelpan, spatel, lepel, hakmolen, bakkwast

Plaattaart met geitenkaas, witlof en appel recept van Foodblog Foodinista
Plaattaart met geitenkaas, witlof en appel recept van Foodblog Foodinista

Recept plaattaart met witlof, geitenkaas en appel

Bakken van de bodem voor de hartige taart

Verwarm de oven voor op 210 graden. Plaats de bodem van de hartige taart op de ovenplaat. Kluts een ei en smeer de randen in met het ei. Het is makkelijk om dit te doen met een bakkwast. Knip vervolgens het bakpapier in de vorm, zodat de randen niet bedekt zijn. Plaats het bakpapier op het midden en plaats daar voor de verzwaring een passende ovenschaal of bakknikkers op. Bak de bodem voor de hartige taart alvast voor voor ongeveer 8 minuten in de oven.

Topping voor de hartige taart met geitenkaas, witlof en appel maken

Haal het hart uit de witlof, het bittere deel, en snijd de witlof in lange stukken, snijd de rode ui in ringen en snijd de appel in plakjes. Verhit in de steelpan het water, olijfolie en de balsamico. Smoor de witlof, rode ui en appel op laag vuur voor ongeveer 5 minuten, zodat de witlof alvast zachter is voordat deze straks op de taartbodem gaat.

Geitenkaasspread

Maak in de hakmolen de geitenkaasspread voor de hartige taart. Meng de creme fraiche, geitenkaas, knoflook, 1 eetlepel honing, snufje kaneel, peper en zout. Maak een geitenkaasspread in de hakmolen.

Afronden van de hartige taart met geitenkaas, witlof en appel

Smeer de plaattaart in met de geitenkaasspread. Verdeel vervolgens de witlof, appel en rode ui over de plaattaart en strooi de tijm over de plaattaart. Plaats de plaattaart in de oven voor 12 minuten op 190 graden.

Plaattaart recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten en plaattaarten? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Een favoriet op de blog de hartige taart met tonijn een lekker budget recept.
– Maak ook eens de plaattaart met gemengde paddenstoelen.
– Maak ook eens de heerlijke mediterrane plaattaart met tomaat en mozzarella.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Geen reactie's

Geef een reactie