
22 jul Vietnamese makreel sandwich
Nog niet zo heel lang geleden woonde ik in Haarlem en dus ook heel dicht bij Bloemendaal en Zandvoort. Niet alleen dicht bij het strand om de gaan luieren op een strandstoel voor een relaxt dagje strand, maar ook een hele goede plek voor een visliefhebber! Of het nu goed weer is of iets minder zonnig. De viskarren waren sowieso aanwezig om bijvoorbeeld een bordje kibbeling te gaan eten. In mijn eerste jaren in Haarlem werkte ik in Zandvoort en tijdens onze lunchpauze sneakte ik er regelmatig tussen uit om met collega’s haring te happen, voor de kibbeling, maar ook voor broodjes makreel! Hier in Kaatsheuvel is de marktkraam ook erg populair, alleen de sfeer is anders. Dan maak ik mijn broodjes lekker zelf thuis in mijn eigen keuken en kan ik genieten in de tuin of neem ik ze mee voor een picknick. Net als deze Vietnamese makreel sandwich. Het kan met verse makreel, maar met vis in blik kan er heel veel. In de portemonnee is het ook nog eens heel aantrekkelijk.
Blik of vers de uitdaging!
Ik kan mij nog een uitdaging herinneren bij Masterchef USA, waar alleen Christine een beter gerecht maakte met verse krab en verder iedereen heerlijke gerechte maakte met krab uit blik. Ik ga een heerlijke Vietnamese makreel Sandwich maken met makreel van John West uit blik dus. Terwijl ik heel vaak tonijn uit blik eet is dit ook een keer iets anders. Nog nieuwsgierig naar het filmpje?
Benodigdheden Vietnamese makreel sandwich 2 personen
2 Broodjes naar keuze
1 blikje Makreel van John West
1/4 komkommer
1/4 rode paprika
1/4 aubergine
2 eetlepels zoete chilisaus
1 theelepel witte wijnazijn
1 theelepel zonnebloemolie of olijfolie
Tips voor de bereiding van de Vietnamese makreel sandwich
Moeilijkheidsgraad 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, scherp mes, wok, spatel, lepel of maatlepeltjes
Recept Vietnamese makreel sandwich
Heb je afbakbroodjes? Bak de broodjes dan alvast af in de oven.
Snij de komkommer, aubergine en paprika in slierten van 0,5 cm breed. Verhit in de wok de olie. Als deze heet genoeg is, dan is het tijd om de groente te gaan wokken. Ook de komkommer. Schep hier vervolgens de witte wijn azijn en de chilisaus bij. Wok de groente voor ongeveer vijf minuten.
Een tip: de witte wijn azijn maakt de groente zachter en iets frisser en zuurder.
Giet ondertussen de makreel af. Het is niet de bedoeling dat olie van de makreel ook mee gewokt gaat worden.
Wok nog 2 minuten de makreel mee. Voorzichtig, zodat deze niet uit elkaar valt.
Verdeel de makreel en de groente over de broodjes en smullen.
Neem de vietnamese makreel sandwich ingepakt in folie mee voor een picknick en serveer eens iets anders.
Mis geen recept en Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Geen reactie's