Paella ovenschotel met chorizo en tuinboontjes - Foodblog Foodinista

Paella ovenschotel met chorizo en tuinboontjes

Deel deze post

Paella maak je het hele jaar door. Al doet paella je wellicht denken aan de zomervakantie in Spanje. En ik weet het, een klassieke paella maak je in een paellapan en niet als in een ovenschotel in een pan, maar we gaan het doen met deze paella ovenschotel met chorizo en tuinboontjes en daar krijg je geen spijt van. Een simpel paella recept en een bereiding als een ovenschotel, maar wel met heel veel smaak! Zo ga je even snel naar Spanje en je bent er sneller en simpeler dan je denkt.

Paella is koken met restjes

Eigenlijk is paella een restjes recept, een maaltijd ontstaan uit armoede. Heel vroeger ging er alleen maar wild vlees in paella, gevangen bij de jacht en werd er zo een rijke rijstmaaltijd gecreëerd. Toen de paella de kust bereikte claimde de stad Valencia de paella en werd er vis aan de paella toegevoegd. Al weten ze aan de Costa Brava ook wel hoe je een paella moet maken. Zo dat was een geschiedenislesje. Natuurlijk zijn er altijd basisingrediënten. Maar zie in Spanje maar eens een klassieker te eten. Overal kun je kiezen uit diverse paella gerechten en gelukkig maar. Oké paella komt in Spanje niet snel uit de oven, maar de ingrediënten variëren en soms willen we zelf in onze moderne keuken ook een benadering creëren.

Zelf paella maken

Eerder creëerde ik al deze populaire paella met kip, chorizo en garnalen en ook de paella met kip, mosselen zeevruchten. Nu is het tijd voor een paella uit de oven. Een paella recept met vlees. Dit is het recept voor paella ovenschotel met chorizo en tuinbonen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Paella ovenschotel met chorizo en tuinboontjes - Foodblog Foodinista

Ingrediënten paella uit de oven met chorizo en tuinbonen voor 4 personen

  • 250 gram paella rijst
  • 250 gram chorizo worst (harde worst)
  • 4 tomaten
  • 300 gram tuinbonen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 ml water met 2 blokjes kippenbouillon
  • 50 ml passata
  • theelepel saffraandraadjes
  • 1 theelepel geroosterde zoete paprikapoeder
  • handje verse peterselie
  • snufje peper
  • 1 citroen of limoen
  • 2 eetlepels olijfolie

Tips voor de bereiding van de paella met Iberico en tuinbonen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven tijd 1,5 uur

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • spatel
  • stoofpan met deksel
  • lepel
  • theelepel
  • klein glas

Recept oven paella met chorizo en tuinboontjes

Start met de saffraan apart te zetten in een bakje met 50 ml kokend water, zodat deze de smaak en kleur los kan laten in het water. Zet de kippenbouillon klaar.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Basis voor de paella uit de oven bereiden

Verdeel de olijfolie in de stoofpan. Snijd de chorizoworst in de kwart stukjes, de uien in ringen en de tomaten in kleinere stukken. Druppel nog extra olijfolie over de chorizo en de groente. Strooi zout en peper over de worst en de groente. Knijp ook de knoflook uit. Meng alles goed door elkaar en plaats het geheel 10 minuten in de oven, zodat het kan aanbraden en smaken los komen.

Paella met chorizo en tuinboontjes bereiden in de oven

Haal de pan uit de oven. Laat de oven afkoelen naar 180 graden. Meng de paella rijst door de basis voor de paella. Giet de saffraan en het saffraanwater over de paella. Dit zorgt voor een mooie kleur en smaak. Breng op smaak met de passata en paprikapoeder. Meng alles door elkaar. Meng de tuinbonen door de paella. Blus af met de kippenbouillon. Meng alles nog een keer door elkaar. Plaats de pan met de deksel op de pan in de oven voor 1 uur op 180 graden.

Na 1 uur is de paella helemaal klaar!

Paella met chorizo en tuinbonen opdienen en garneren

Maak de paella af met extra limoen of citroen knijp ook zeker uit, zodat alle smaken naar boven komen. Zout, zuur, zoet en pittig! En maak voor verfrissing af met peterselie. Eet smakelijk!

P.s. de paella uit de oven is wel iets anders dan uit een pan, natuurlijk!, maar zeker heel erg smaakvol!

Inspiratie voor oven recepten?

Meer recepten volledige bereiden in de oven? Bekijken dan de volgende ovenschotel recepten op Foodblog Foodinista.

  • Risotto altijd in een pan maken? Ook risotto kun je in de oven bereiden! Maak bijvoorbeeld deze ovenrisotto met zalm.
  • Zo simpel, maar zo lekker! Maak een traybake recept! Zoals het recept van de ovenplaat met zalm wat je hier gaat vinden.
  • Of nog een Spaans recept stoven wat je ook in de stoofpan de oven in kunt schuiven? Maak dan het Spaanse stoofvlees met chorizo wat je hier gaat vinden.

Meer rijst gerechten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie