Taart eten bij de Drie Graefjes - Ontdek Amsterdam op de fiets - Leuk dagje uit tips van Foodinista

Ontdek Amsterdam op de fiets – Leuk dagje uit

Deel deze post

Wat ik een leuk dagje uit blijf vinden is een dagje naar Amsterdam. Amsterdam blijft genieten. Je bent een toerist een eigen land. Maar ook in de grote Nederlandse stad kun je vrijheid ervaren. Ontdek Amsterdam op de fiets! Zelf vind ik het nogal lastig om mijn fiets mee te nemen naar Amsterdam en nu helemaal, want het liefst ga ik met de auto naar Amsterdam en dan parkeer ik buiten de stad. Mijn tip is dan ook om een fiets in Amsterdam te huren! Ik zal met je delen hoe mijn favoriete dag er dan ook uit ziet. Toen ik nog in Haarlem woonde ging ik regelmatig met een vriendin naar Amsterdam, fiets huren en we genoten van een dagje Amsterdam. Op het gemak konden we de minder toeristische delen ontdekken en we hadden echt vrijheid! Niet afhankelijk van het Openbaar Vervoer en laten we eerlijk zijn dat komt in deze tijd wel heel erg goed uit. Nu we bijvoorbeeld weer kunnen genieten van musea, horeca, dierentuinen en shoppen kun je er een geweldige dag of misschien wel twee dagen van maken en Amsterdam op het gemak ontdekken. Sta er ook bij stil dat het nu best wel rustig is zonder internationale toeristen dus geen lange wachtrijen en echt genieten!

7 Tips voor Amsterdam ontdekken op de fiets

Tip 1: Fiets huren!

Logisch natuurlijk! Maar het avontuur begint pas wanneer je je fiets geregeld hebt. Huur een fiets in Amsterdam en ga genieten van je vrijheid het zal er voor zorgen dat je gemakkelijk weg kunt uit het grote bekende centrum, makkelijk de kleinere straatjes in kunt en niet denkt wanneer je in de tram of bus zit, maar daar was ik graag even gaan kijken. Je kunt direct afstappen en genieten.

Tip 2: Ga met de auto en parkeer voordelig

Je leest het artikel en denkt, maar dan moet ik nog wel naar Amsterdam met de auto en parkeren en parkeren in Amsterdam is duur. Inderdaad, parkeren in Amsterdam is duur. Mijn tip is parkeer buiten de stad op één van de P+R parkeerplaatsen, zoals Rai Amsterdam, Olympisch Stadion of Zeeburg. Neem dan één keer de tram en haal je fiets. Bewaar je OV kaartje en je betaalt per dag ongeveer 5 Euro aan parkeerkosten. Wanneer je dan parkeert bij het Olympisch stadion dan is mijn tip om eerste koffie met taart te gaan eten bij De Drie Graefjes, die taart fiets je er toch wel af. De taart uit de eerste foto is ook van de De Drie Graefjes en zo geweldig!

Varen door Amsterdam op de borrelboot

Tip 3: Neem met je fiets het pontje en ga naar Amsterdam

Je hebt je fiets! Blij mee en het is tijd om Amsterdam te ontdekken. Blijf niet alleen aan de kant van het centrum, maar ga ook met het pontje. Wind door de haren. En ontdek de kant van Amsterdam Noord. Ga vervolgens genieten van één van de terrassen aan het IJ een aantal tips geef ik je hier al in het artikel voor fijne terrassen in Amsterdam.

Tip 4: Bezoek een museum

Ben je uitgewaaid en heb je gegeten en gedronken? Bezoek dan een museum in Amsterdam. De wachtrijen zijn vele malen korter op dit moment. Wat dacht je van een heel rustig Van Gogh Museum, Anne Frank Huis of fiets wanneer je terug van het pondje komt langs Nemo. Geniet op zijn minst van het uitzicht op het dak bij Nemo.

Tip 5: Overnachten in Amsterdam

Besluit je er toch om twee nachten van te maken? Denk dan aan een centraal gelegen hotel. Hier heb ik een mooie tip voor je. Het is gelegen dichtbij het Museumplein, Leidseplein en de P.C. Natuurlijk allemaal mooi locaties om eens langs te fietsen en vergeet vooral aan de P.C. niet om een terrasje te pakken, zoals bij Blushing van Gordon.

Amsterdams genieten bij The Corner restaurantblog Foodinista

Tip 6: Echt Amsterdams genieten in Oud Zuid

Bezoek de andere kant van Amsterdam. Even doortrappen, want je bent er nog lang niet. Maar ga ook naar Oud Zuid. De andere kant van Amsterdam. Wandelen langs de lange lanen, vele terrassen en restaurants, maar kies vervolgens hier voor echt Amsterdams genieten.

Tip 7: Uitrusten in het Vondelpark

Vergeet niet te genieten, want wanneer je Amsterdam hebt bekeken op de fiets dan heb je wel wat kilometers in de benen zitten. Geniet nog even van een rust momentje in het Vondelpark en haal eventueel iets lekkers bij Pattiserie Holtkamp.

Meer reis tips en restaurant tips ontvangen en blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie