Wakker worden in de Aldea Feanen weekendje Friesland Foodblog Foodinista

5x Weekendjes weg in Nederland

Deel deze post

De zomer is bijna afgelopen en ik hoop eigenlijk voor je dat je na de zomer de zonvakantie nog in de planning hebt staan. Dat is toch wel het heerlijkste wat er is. Een verlenging van je zomer en extra zonuren. Zelf gaan we in oktober nog op vakantie naar de zon. Heerlijk en ondertussen kijk ik er heel erg naar uit. Gelukkig komt het nu ook wel heel erg dichtbij. Staat er geen vakantie meer in de planning dan is het toch heerlijk om de najaarsvakantie nog een weekendje weg te gaan en daarvoor heb ik vijf weekendjes weg in Nederland verzameld om er even helemaal uit te zijn.

5 Tips voor Weekendjes weg in Nederland

Weekendje naar Friesland

Rust, het water op en even shoppen in Leeuwarden. Ga dan een weekendje naar Friesland en kies bijvoorbeeld voor de Alde Feanen. Gaan de kinderen mee dan is het geen probleem, want er is heel veel te beleven. Activiteitenboerderijen, lokale delicatessen proeven, pannenkoekenhuizen en speeltuinen volop.

Daphne en Florian varen in Friesland Weekend Alde Feanen September dagboek Foodblog Foodinista

Weekendje naar Maastricht

Een culinair weekend weg? Ga naar de zalige stad Maastricht! Kies vervolgens voor een overnachting bij het Dis Hotel en ga lunchen bij het galerie restaurant van het Dis Hotel. Maak een wandeling en geniet vervolgens van alle activiteiten die de bruisende stad te bieden heeft.

Lunchen in maastricht tussen de kunst bij Kunstlokaal Maastricht tips van Foodblog Foodinista

Weekendje naar de Limburgse Maasvallei

Wel naar Limburg, maar niet naar voor een citytrip? Dan ga je naar De Limburgse Maasvallei. Limburg heeft tenslotte zoveel meer te bieden. Geniet van Limburgse wijnen, ga wandelen, fietsen, drink een biertje, geniete van het bourgondische leven en voel je even echt op vakantie.

Witte wijn uit Aldeneik Foodie in de Maasvallei Limburg Foodblog Foodinista

Weekendje naar Twente

Helemaal weg in de bossen en misschien wel een heel weekend de omgeving van een vakantiehuisje niet verlaten. Dan heb ik een tip! Ga naar Twente. Een vakantiehuis in de bossen, ga wandelen en genieten in de grote achtertuin. Koken, lokale lekkernijen proeven en heerlijk uitrusten. Na het weekend ben je weer helemaal ontspannen.

Weekendje naar Apeldoorn

Een rustig weekend bij de koninklijke tuinen, naar de Apenheul of de spa en vervolgens een uitgebreid diner en verblijven in een mooi hotel? Dan ga je een weekendje genieten op de Veluwe en naar Apeldoorn.

Meer reisblogs ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's

Geef een reactie