Italiaanse stijl gebakken ei in bladerdeeg recept foodblog Foodinista

Gebakken ei in bladerdeeg Italiaanse stijl

Deel deze post

In het weekend is het tijd voor uitgebreid ontbijten. Met deze gebakken ei in bladerdeeg en dan Italiaanse stijl. Ik maakte ook nog een salade erbij en bakte nog een broodje af en klaar was onze ontbijt-brunch. Deze gebakken ei in bladerdeeg Italiaanse stijl bak je simpel in de oven met een eitje in het midden van het bladerdeeg. Daarbij lekkere ingrediënten. Eet de ontbijtbroodjes van bladerdeeg zo uit het vuistje of netjes met mes en vork. Nu het ontbijtrecept voor een uitgebreid en feestelijk ontbijt, brunch of misschien wel lunch.

Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor het gebakken ei in bladerdeeg voor 2 personen

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel groene pesto, mag ook uit een potje
  • 2 gedroogde tomaatjes
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 champignons
  • 1 theelepel oregano
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de gebakken ei in bladerdeeg

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • ovenplaat
  • bakpapier
  • 2 zware bekertjes die in de oven kunnen
  • kwastje
  • mesje
  • snijplank
  • bakje
  • vork

VARIATIE? TIP: Bladerdeeg ei taartjes met bacon en kaas maak je zo

Italiaanse stijl gebakken ei in bladerdeeg recept foodblog Foodinista

Recept Italiaanse stijl gebakken ei in bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 210 graden. Plaats het bakpapier op de ovenplaat en leg het bladerdeeg erop. Plaats de zware bekertjes in het midden op het bladerdeeg. Kluts één ei en smeer de rest van het bladerdeeg in met een beetje ei. Dit bladerdeeg gaat rijzen, zodat je een cupje krijgt en glimmen van het ei. Plaats als de oven heet is de plaat met bladerdeeg en de bekertjes tien minuten in de oven.

Ingrediënten bladerdeegtaartjes met eieren

Snijd ondertussen de champignon en de tomaatjes in de kleine stukjes. Haal na tien minuten het bladerdeeg uit de oven en laat de oven terug afkoelen naar 190 graden. Breek haal de bekers uit het bladerdeeg. Je hebt nu kuiltjes in het bladerdeeg. Breek de eieren met hele dooier in de cupjes. Smeer het bladerdeeg in met de pesto. Verdeel 5 stukjes champignons over de bakjes, 4 stukjes tomaat, strooi de oregano, Parmezaanse kaas en een snufje peper en zout over de eieren. Plaats de bladerdeeg cupjes met ei terug in de oven voor 7 minuten en laat deze garen.

Haal ze na 7 minuten terug uit de oven en maak eventueel af met meer tomaatjes. De Italiaanse stijl gebakken ei in bladerdeeg is af en het is tijd het ontbijt of de brunch!

Meer recepten met eieren maken?

Maak dan ook de eimuffins met groente of de Italiaanse eimuffins uit de oven. Een goed gevulde eiersalade is altijd een goed idee!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie