American Pancakes met witte chocolade en bacon recept van Foodblog Foodinista

American Pancakes met witte chocolade en bacon

Deel deze post

Uitgebreid ontbijten in het weekend vind ik heerlijk en misschien wist je dat ook al. Ontbijt recepten met eieren maak ik dan ook wel vaak en deel ik ook regelmatig. Maar waar ik niet altijd tijd voor maak en wat ik toch wel meer werk vind zijn American Pancakes. Daarbij vind het leuk om de American Pancakes natuurlijk bij een restaurant buiten de deur te eten dat is toch wel ultiem gemak. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld om American Pancakes te maken voor het ontbijt en de beloning is groot! Genieten, snoepen en wat zullen de kinderen smullen als ook zij mee eten tijdens het ontbijt. Wat een verwennerij. Voor dit American Pancakes recept pak ik extra uit, want zoet en hartig combineren is zalig en in dit geval eigenlijk een guilty pleasure dit je een keer moet maken en dan in de combinatie van American Pancakes met witte chocolade en bacon.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten voor de American Pancakes met witte chocolade en bacon voor 2 personen

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 eelepels suiker
  • 375 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram witte chocolade druppels
  • 125 gram bacon
  • 50 ml ahorn siroop

Tips voor de bereiding van de American pancakes met witte chocolade

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: mengschaal, garde, soeplepel, koekenpan, spatel, pannenkoekenpan

American Pancakes recept met witte chocolade en bacon Foodblog Foodinista

American Pancakes met witte chocolade recept

Meng voor de pancakes het bakmeel, suiker en zout door elkaar met een lepel. Maak een kuil en giet de melk, eieren, vanille extract en olijfolie erin. Klop alles met de garde voor ongeveer tien minuten tot een glad beslag. Laat het beslag vijftien minuten rusten, zodat het kan rijzen.

Verhit ondertussen de koekenpan en bak de bacon alvast uit.

Meng vervolgens 50 gram van de witte chocoladedruppels door het pancakebeslag. Verhit de pannenkoekenpan. En vul de soeplepel. Giet de soeplepel leeg in het  midden van pannenkoekenpan de pancake zal een ronde vorm aannemen. Als de pancake begint te bubbelen kun je de pancake omkeren. Gemiddelde baktijd is vijf minuten. Gebruik ook geen olie of boter, want er is al een lepel olijfolie in het beslag. Herhaal dit, totdat het beslag op is.

Serveer de pancakes op een stapel, verdeel de bacon op de pancakes, met de de extra witte chocolade en giet de ahornsiroop over de stapel pancakes en het is tijd voor een heerlijk smulontbijt!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie

Geef een reactie