Noedels met garnalen in kerriesaus recept van Foodblog Foodinista

Garnalen kerrie met noedels

Deel deze post

Een populair recept op de blog is een echte klassieker. Het is het recept voor kip kerrie met rijst en dan gemaakt zonder de pakjes en zakjes. Gewoon met veel groente en verse kruiden. Lekker en zoals het hoort. Kip kerrie is een favoriet in de Nederlandse keuken en het recept kun je hier vinden. Maar met de lekkere kerrie smaken kun je natuurlijk variëren. Wat dacht je van het recept voor garnalen kerrie met noedels? We maken dit recept wel anders. Het is geen één-op-één kopie. Kip vervangen door garnalen en de rijst door de noedels en klaar ben je. We doen het wel een beetje anders. Met de noedels is alleen meer vocht al lekker. Ook is deze variant iets pittiger. We gaan iets meer voor een Aziatische smaak en niet de Nederlandse smaak. Smaakvol. Ja zeker! Maken? Dat zou ik zeker doen. Het recept voor de noedels met garnalen in kerriesaus staat voor je klaar. Eet smakelijk.

Garnalen kerrie met noodles recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor garnalen kerrie met noedels voor 2 personen

200 gram gepelde rauwe garnalen
2 paprika’s diverse kleuren
1 courgette
200 gram cocktailtomaten
200 ml light kokosmelk
1 eetlepel kerriepoeder
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 cm verse gemberwortel
snufje korianderzaad
Handje verse koriander
Handje verse peterselie
eetlepel olijfolie
snufje peper
80 gram volkoren noodles van Go Tan

Tips voor de bereiding van de noodles met garnalen in kerriesaus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, hakmolen is makkelijk, knoflookpers, lepel, spatel

Garnalen kerrie met noodles recept van Foodblog Foodinista
Palletkussens kopen

Recept Noodles met Garnalen in Kerriesaus

Kook het water voor de noodles met een snufje zout.

Snipper de rode ui, snijd de gember en de knoflook fijn. Eventueel hak je het geheel in de hakmolen. Snijd de paprika en de courgette grof. Verhit de olijfolie in de wok. Roerbak de rode ui, gember en knoflook in de wok. Samen met de kerriepoeder, korianderzaad en een snufje peper. Wok de paprika en de courgette mee.

Kook ondertussen de noodles volgens de verpakking.

Blus groente met de kerrie af met de kokosmelk. Gaar de garnalen in de kerriesaus voor vijf minuten op een lage verhitting. Kookvervolgens ook de tomaten nog even mee. Snijd de koriander en de peterselie fijn.

Verdeel de noodles over de borden, bijvoorkeur diepere soepborden. Schep de kerriesaus met garnalen over de noodles. Maak de garnalen kerrie met noodles af met de verse koriander en peterselie.

Meer gezonde en eenvoudige recepten maken?

Meer gezonde recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: