Mango tiramisu met witte chocolade - Foodblog Foodinista

Mango tiramisu met witte chocolade

Deel deze post

Lik jij ook je vingers af bij tiramisu? Wij zijn er dol op! En dan bedoel ik het hele gezin! Misschien kun je daarom ook wel verschillende thema recepten vinden op de blog waarvan de basis tiramisu is, maar deze mango tiramisu met witte chocolade is helemaal nieuw op de blog en een aanrader! Een frisse tiramisu, waarbij de tiramisu wel overeind blijft door de mascarpone en lange vingers, maar de koffie en cacao door frissere smaken worden vervangen. Nog steeds blijft tiramisu een feestje. Met het recept van tiramisu kun je tenslotte blijven spelen. Zo maakte ik bijvoorbeeld voor de Paasdagen een tiramisu met advocaat en voor de kerstdagen een tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto. Deze tiramisu recepten hebben iets gemeen: Nederlandse smaakmakers en alcohol. De Nederlandse ingrediënten zorgen natuurlijk voor leuke en lekkere variaties. Er is wel een probleem. Kinderen kunnen tiramisu ook heerlijk vinden, maar bij deze varianten is het niet mogelijk. Dus het is tijd voor kindvriendelijke tiramisu. Bij mij thuis zijn ze er in ieder geval dol op! Zoals deze bokkenpootjes tiramisu en oreo tiramisu, maar in de lente is een frisse smaak ook leuk en lekker en dit tiramisu recept met mango staat voor je klaar!

Ingrediënten Mango tiramisu met witte chocolade voor 10 personen

 • 1 bak mascarpone 500 gram
 • 500 gram kokos kwark
 • 2 eierdooiers
 • vanillestokje
 • 3 druppeltjes kokos exctract
 • 50 ml mango siroop mengen met 100 ml water
 • 400 gram lange vingers
 • 2 mango’s
 • 1 limoen
 • halve reep witte chocolade

Tips voor het bereiden van de mango tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, theelepel, pannenlikker, schaal

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Mango tiramisu met witte chocolade - Foodblog Foodinista

Recept Mango Tiramisu met witte chocolade

Zelf mango tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de mango tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de limonade klaar in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen.

Tiramisu room kloppen met kokos, vanille en limoen

De mascarpone mag in een grote schaal, waarin je de mascarpone eerst los klopt met een garde. Meng de mascarpone vervolgens met de kokoskwark. Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers mogen bij de mascarpone. Klop de dooiers los met de mascarpone. Rasp door de mascarpone een beetje limoenschil voor een zuurtje. Snijd het vanillestokje open en meng de vanillemerg door de mascarpone. Zet de mascarpone even weg in de koelkast.

Snijd ondertussen de mango in plakken. Bewaar deze op een schoteltje en bedruppel deze met het limoensap. Dankzij het zuur van limoen of citroen blijft de mango langer mooi van kleur.

Mango tiramisu met witte chocolade - Foodblog Foodinista

Bodem maken voor de mango tiramisu

Sop de lange vingers in de limonade, niet te nat, en plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de limonade nog even, want je gaat nog een laag bedekken. Voor de eerste laag heb je bijna één pak nodig, gemiddeld gaat er 200 gram in één pak lange vingers. Houd daar rekening mee. Schep de helft van de mascarponeroom over de lange vingers. Bedek deze roomlaag met de mango. Herhaal het lange vingers en room laagje nog een keer dus gebruik daarom de helft. Bedek de mascarpone met de lange vingers, haal de lange vingers door de limonade, en daarna nog een keer met de laatste mascarpone. Plaats de mango tiramisu in de koelkast voor minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel. Dit is echt het lekkerste!

Mango tiramisu met witte chocolade

Wanneer je de tiramisu gaat opdienen dan maak je de mango tiramisu nog even af. Daarvoor heb je de witte chocolade nodig. Rasp de witte chocolade over de mango tiramisu. Vervolgens: Eet smakelijk!

Toetjes recept van Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
 • Mia
  Geplaatst op 09:02h, 05 mei

  Ik ga dit zeker proberen!!

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 20:30h, 06 mei

  Leuk! Ik ben benieuwd!

Geef een reactie