Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Lunchen bij Restaurant Joost

Deel deze post

Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal jaar in de hotellerie gewerkt en ik weet dat veel hotels een uitstekende kwaliteit bieden en daarbij uitstekende service. Bij het ontbijt geven ze tenslotte al een visitekaartje af. Maar overnacht je niet dan ben je evengoed welkom, graag zelfs, en misschien is de drempel een beetje hoog. Toen ik een uitnodiging kreeg om bij Restaurant Joost te komen lunchen, het restaurant Hotel Vondel, zeer dichtbij het Leidse Plein vond ik het ook weer zeer leuk om te een hotel restaurant te gaan ontdekken. Deze keer gingen Eric, Florian en ik met zijn drietjes lunchen bij Restaurant Joost, want ook het kindermenu was aanwezig. Leuk!

Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Warme entourage

Wij gingen met de auto naar Amsterdam. Eigenlijk had ik in de planning staan dat ik in de ochtend zou gaan shoppen bij de IJhallen een favoriete snuffelmarkt. Maar het weer was zo bar slecht dat we dit maar hebben overgeslagen. Dat soort activiteiten zijn alleen leuk met mooi weer. Wel jammer, want ik keek echt uit naar rondstruinen en leuk servies shoppen. Even koffie drinken aan ‘t IJ, maar de volgende keer weer. Na tien jaar in de regio Amsterdam gewoon te hebben mis je dat gewoon. Ik kom graag terug, heel graag! Dus in dit geval met de peuter linea recta naar het Leidse plein. Je kunt makkelijk voor de deur parkeren, zelfs op zaterdag, hotel Vondel en Restaurant Joost zijn gelegen in een zijstraatje van het Leidse plein, maar het lijkt wel een oase van rust een andere wereld. Auto in de parkeergarage en even wandelen door de regen. Bij binnenkomst worden we welkom geheten en nemen plaats. In het modern typisch Nederlands Restaurant. Een warme entourage door de Delfts blauwe ornamenten, diverse gekleurde accessoires en gevarieerde zithoeken. Echt modern gezellig. Een Nederlandse uitstraling en dat spreekt ook voor de Hollandse en gedeeltelijk Amsterdamse menukaart. Leuk voor Nederlanders, maar vooral voor toeristen. Veel lokale producten. Wij bestellen een wijntje en appelsap en kijken de menukaart door en krijgen een verontschuldiging dat helaas het terras niet geopend is. Dat vind ik ook jammer, na een week prachtig weer, maar het is niet anders. Ik zit nu ook liever binnen. Maar ik hoopte ook stiekem voor het eerst buiten te kunnen lunchen dit jaar. Restaurant Vondel beschikt namelijk over een mooie en rustige binnentuin.

Vondel Hotels heeft ook een hotel in Maastricht geopend daar gingen wij overnachten en dineren. 

Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista
Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista
Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Keuze menu Lunchen bij Restaurant Joost

Het menu kenmerkt zich door Nederlandse gerechten. Dat is ook wat Restaurant Joost wilt uitstralen en seizoensgerechten. Daar zijn ze in geslaagd. Ondertussen heb ik niet echt het idee dat ik in een hotel aan het lunchen ben. Eerder op een rustige locatie in Amsterdam. Vooral als we in de buitentuin waren aangeschoven dan was het helemaal mooi geweest, dat lijkt mij echt relaxed. Ondertussen kiezen we voor het vleesplankje, de salade salade peer en voor Florian voor de kipschnitzel met frietjes. 

Lees op de blog over meer over Vondel Hotels en het hotel in Maastricht

Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Onze lunch bij Restaurant Joost

Hollands Vleesplankje Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Eric en ik deelde het Hollands Vleesplankje en de Salade Peer. Van het Hollands Vleesplankje was vooral de gerookte Rib Eye echt heel mals en heerlijk! Deze kun je ook apart bestellen als gerecht. Bij het plankje krijg je ook brood. Dus een heerlijk en kwalitatief snackplankje voor de lunch met Hollandse delicatessen van diverse Amsterdamse leveranciers.

Salade Peer Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Ik bestelde om te delen de goed gevulde Salade Peer met daarbij Lady Bleu Petit Kaas en witlof. De salade was goed gevuld met veel garnituren.

Frietjes met kipschnitzel Lunchen bij Restaurant Joost in Amsterdam foodblog Foodinista

Voor Florian was het genieten van zijn grote en favoriete maaltijd, frietjes met kipschnitzel, waar papa en mama ook nog wel wat mee gesnoept hebben.

Andere gerechten die er ook erg goed uit zagen waren de beefburger met vlees van de Lindehoff, daar maak je mij al snel blij mee en de oude kaaskroketten van Holtkamp. Daarin zie je de streekleveranciers terug op de menukaart.

Nieuwsgierig kijk dan zelf eens bij Restaurant Joost en ga ook zelf lunchen bij Restaurant Joost of natuurlijk dineren bij een bezoekje in Amsterdam of maak gewoon een reservering voor een rustige lunch of diner in het centrum van Amsterdam om de hoek van het Leidse Plein.

Meer restaurant tips van Foodblog Foodinista

Van de zelfde hotel en restaurantketen is bijvoorbeeld restaurant Remise47. Meer weten? Ook dat restaurant bezocht ik voor Foodblog Foodinista.

Meer restaurant blogs ontvangen en Foodblog Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

2 Reactie's
 • Bazel
  Geplaatst op 10:58h, 24 april

  Ik ken het restaurant, heerlijk eten! Wat een leuke blog trouwens! Ik ga jullie volgen :). Justin

 • restaurant leidseplein
  Geplaatst op 12:42h, 01 augustus

  Leuke blog. Ik ga zelf ook vaak uiteten bij Leidseplein. Mijn vriend en ik proberen alle restaurants daar af te gaan

  Anne

Geef een reactie