Genieten in Maastricht bij Cafe Louis en hotel Monastere citytrip tips van Foodblog Foodinista

Genieten in Maastricht bij Hotel Monastere en Cafe Louis

Deel deze post

Op de zelfde dag dat mijn dochtertje Philou is geboren werd er in Maastricht een nieuw hotel en restaurant geopend. Het Hotel Monastere en Cafe Louis beleefden hun officiële opening. Ik kreeg voor deze opening een uitnodiging of ik wilde komen proefslapen en Hotel Monastere wilde komen beleven. Daarbij komt natuurlijk genieten in Maastricht. Ik was alleen druk met iets anders, één van de belevingen van mijn leven. Philou werd die avond geboren. De uitnodiging bleef open staan en in augustus gingen Eric en ik alsnog naar Maastricht. Een nachtje even geen papa en mama zijn en genieten in Maastricht van een diner bij Cafe Louis, de brasserie van Hotel Monastere. Daarna volgde een overnachting bij Hotel Monastere in het centrum van Maastricht en oh ja we gingen ook nog even shoppen, naar de bioscoop, een terrasje pakken, want van zo veel vrijheid moet je natuurlijk gebruik maken.

Meer informatie over Hotel Monastere ga je hier vinden.

Het nieuwe Hotel Monastere

Opa en oma waren gearriveerd en wij vertrokken naar Maastricht. Even wennen om weer zo samen onderweg te zijn, maar ook wel even een heerlijk gevoel. Onderweg naar Maastricht en toen we er bijna waren bleek er een Iron Man race in Maastricht te zijn. Goed voor hun, balen voor ons, want bijna de hele stad was afgezet. Het werd alsnog zoeken naar het Hotel Monastere. Even leek een hotel hartje centrum niet zo ideaal. Uiteindelijk kwam het goed. De parkeerplaats Q-park Bassin is op wandelafstand en wel aan de rand van het centrum, daar de auto geparkeerd en op zoek naar het hotel. Binnen vijf minuten waren we gearriveerd. Het Hotel Monastere is een aan de buitenkant gevestigd in een oud statig pand en doet de naam eer aan. Het hotel in Maastricht is inderdaad gevestigd in een oud klooster. Mooi om te zien! Als je bekend bent met de Vondel Hotel Groep dan herken je wanneer je binnen wandelt de hotel inrichting. Deze is in de zelfde stijl.

Hotel tip in Maastricht Hotel Monastere entree blogger Foodinista

Vondel Hotel Groep

De Vondel Hotel groep kun je in Amsterdam vinden en nu ook in Amsterdam. Zo bezocht ik in Amsterdam eerder bijvoorbeeld Restaurant Joost in Hotel Vondel en Restaurant Remise 47 gevestigd in Hotel de Hallen bij De Foodhallen in Amsterdam. De sfeer van de Vondel hotels is voor mij herkenbaar aan de veelal statige panden of herkenbare panden in de steden, die centraal liggen en vervolgens hun klassieke herkenbaarheid niet verliezen, maar wel als interieur het moderne huiskamergevoel krijgen van Vondel hotels. Ieder hotel is kleurrijk, heeft unieke items en een persoonlijke inrichting. In maastricht valt dit ook direct weer op bij binnenkomst. Van de lobby, door de bar van Cafe Louis tot aan de kamers is dit doorgevoerd en de sfeer van het klooster is bewaard gebleven. Een ware beleving. Een tip: als is je kamer één hoog ga ook een keer met de lift en kijk goed om je heen, want de muren zijn bijzonder. En ik ga natuurlijk niet alles verklappen.

Lobby Hotel Monastere in Maastricht weekendje weg in Nederland blogger Foodinista

Hotelkamers waar je kunt relaxen

Wanneer je dan de trap op bent gegaan of de lift uitkomt ga je naar je hotelkamer. Logisch natuurlijk. Ik vond de gangen van het hotel best wel donker, maar het past ook wel bij de sfeer en het is in ieder geval niet zo zakelijk. Tegenwoordig verwacht ik eigenlijk overal best wel kleine kamers. Het lijkt een trend kleine hotelkamers en zo veel mogelijk kamers in een hotel proppen voor zo veel mogelijk omzet in plaats van tevredenheid bij gasten. Jammer vind ik het, want gast tevredenheid is toch ook belangrijk? Nou deze keer dus wel! De hotelkamers zijn groot! Niet te groot, maar je hebt ruimte! De hotelkamers zijn daarbij ook nog eens statig met een groot bed om in te slapen en van de moderne gemakken voorzien. Een koelkastje, USB opladers voor je telefoon, een USB muziekspeler er is aan gedacht. Leuke details vind ik het. We werden verwelkomt met Maastrichtse koekjes en dat vind ik de kleine attenties die het compleet maken. Aangezien het prachtig weer was besloten we toch maar even de stad in te gaan.

Welkom in de hotelkamer met Maastrichtse koekjes Hotel Monastere in Maastricht blogger Foodinista weekendje weg in Nederland tips
Hotelkamer hotel Monastere in Maastricht citytrip tips foodblog Foodinista

Hotel Monastere in hartje Maastricht

Oké we begonnen met een drankje op het terras van Cafe Louis, het aangeboden welkomstdrankje, en besloten ons eerst even te oriënteren waar we nu echt waren. Het bleek dat we echt midden in het centrum verbleven. 500 meter van de bekende winkels en 200 meter wandelen naar de bioscoop. Dat bracht ons op ideeën. Eerst ons drankje op drinken in de zon, want het was nog dertig graden tijdens het weekendje Maastricht. In de middag even shoppen, daarna dineren bij Cafe Louis en na ons diner naar de bioscoop en relaxen. Daarna misschien nog een terrasje, maar dan werd het wel heel laat voor deze jonge papa en mama.

Interieur bar bij Cafe Louis in Maastricht foodblog Foodinista
Welkomstdrankje op het terras bij Cafe Louis in Maastricht foodblog Foodinista reistips in Maastricht
Entree Cafe Louis in centrum Maastricht reistips Foodblog Foodinista

Meer informatie over Hotel Monastere ga je hier vinden.

Dineren bij Cafe Louis

Het shoppen was succesvol en wij schoven tevreden en verhit aan bij Cafe Louis, de Franse bistro van Hotel Monastere. Eigenlijk ben je niet door dat je bij een restaurant van een hotel gaat lunchen of dineren. Er waren ook gasten die gewoon waren binnen gelopen. Later werd de gasten verteld dat het restaurant onderdeel was van een hotel en ze waren echt verbaasd. Leuk toch? Dus ben je in Maastricht, loop ook gewoon eens binnen voor een hapje of drankje, het kan in ieder geval. Voor het diner hebben wij ons laten verrassen. Alleen heb ik aangegeven dat ik na mijn zwangerschap nog erg kan genieten van rood vlees en aan deze wens werd voldaan.

Interieur Cafe Louis in Maastricht restaurant tips Foodblog Foodinista
Interieur Cafe Louis in Maastricht restaurant tips Foodblog Foodinista
Interieur Cafe Louis in Maastricht restaurant tips Foodblog Foodinista

Menu bij Cafe Louis

Je kunt bij Cafe Louis dagelijks genieten van een dagmenu voor 25,00 Euro dan laat je je verrassen door de chef. Ook kun je apart van het menu lunch of dineren. Daarbij hebben ze ook diverse borrelplankjes en kleinere gerechten. Echte bistromaaltijden, alleen in Franse stijl en regelmatig gemaakt met Limburgse streekproducten een leuke mix en match op het menu. De volgende ochtend verzorgt Cafe Louis ook het ontbijt voor de hotelgasten en waar je ook als niet gast kunt ontbijten. Het ontbijt is in klein buffetvorm, maar de koffie wordt bijvoorbeeld aan tafel gebracht. Geen massa buffet, maar klein en persoonlijk. Dit wordt ook versterkt door de indeling van het restaurant, kleine ruimtes met bijvoorbeeld een serre. Alle ruimtes hebben een andere inrichting waardoor het niet snel, ondanks drukte, massaal is in het restaurant.

Voorgerecht salade met gewokte garnalen bij Cafe Louis in Maastricht Foodblog Foodinista restaurant tips

Salade gamba

Voorgerecht salade met parelcouscous en tomaten bij Cafe Louis in Maastricht Foodblog Foodinista restaurant tips

Salade parelcouscous met gemengde groente

Hoodgerecht steak tartare met frietjes Cafe louis in Maastricht Foodblog Foodinista restaurant tips

Steak tartare met frietjes

Desserts bij Cafe Louis in Maastricht chocolade koffie dessert en rood fruit dessert restaurant tips in Maastricht Foodblog Foodinista

Chocolade koffie dessert en rood fruit dessert

Nog even genieten in Maastricht

Na het ontbijt gingen wij nog even genieten in Maastricht met een ochtendwandeling, koffie drinken bij Coffeelovers in Maastricht. Vervolgens was het voor ons tijd om weer naar huis te gaan en die kleine heer en dame weer te gaan knuffelen. Heb jij nog leuke tips voor genieten in Maastricht laat je het dan weten? Ga je naar Maastricht? Dan is het nieuwe hotel Monastere zeker een aanrader om te overnachten.

Meer informatie over Hotel Monastere ga je hier vinden.

Ontbijt hotel Monastere in Maastricht

Ontbijten bij Hotel Monastere en Cafe Louis

Genieten in Maastricht met een ochtendwandeling

Nog even genieten in Maastricht

Ijskoffie bij Coffeelovers in Maastricht citytrip Maastricht Foodblog Foodinista

En afsluiten met een ijskoffie bij het Maastrichtse Coffeelovers

Meer genieten in Maastricht en andere city trips?

Zin gekregen in een weekendje Maastricht? Meer informatie over Hotel Monastere ga je hier vinden.

Meer restauranttips en hoteltips van Foodinista kijk dan verder rond op de blog en vergeet niet Foodinista te volgen. Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.


Geen reactie's

Geef een reactie