Steak tartaar met koop een koe

Workshop met Alain Caron en koop een koe

Deel deze post

Afgelopen donderdag was een heerlijke dag, waarbij ik eigenlijk drie leuke evenementen in één evenement mocht meemaken. Een kijkje bij de bourgondische boerderij De Lindenhoff in Baambrugge, meekijken bij Koop een Koe en een kookworkshop van Alain Caron. Dit allemaal op één locatie en in één evenement. Zelf vind ik het nogal belangrijk Weet wat je eet en daarom vind ik ook Koop een Koe een mooi concept. Tijd dus om eens rond te gaan neuzen tussen de koeien en te gaan proeven hoe vers het vlees is van deze blije koeien.

Gluren bij Koop een koe

Als je wilt weten wat je gaat eten dan is het natuurlijk belangrijk om te gaan kijken waar de de koeien leven, voordat ze uiteindelijk toch op je bord komen. Ik eet vlees, maar niet heel veel en als ik vlees eet dan eet ik graag goed vlees. Een mooi concept dus. De koeien leven, namelijk vrij en wanneer je een koe koopt volg jij je eigen koe. Al het vlees dat je Koop je koe besteld komt ook in een pakket van de zelfde koe.

Bourgondisch leven Boerderij de Lindenhoff

Na het bezoek aan de koeien was het tijd voor een proost en een verkenning van boerderij de Lindenhoff. Wat een mooie boerderij! Echt een droom voor mij in ieder geval. Als ik een keer iets zou doen, wat nooit gaat gebeuren, dan zou ik zo’n soort boerderij willen. Ik heb daar de skills niet voor, want dan zou ik toch moeten kunnen boeren, maar een boerderij met prachtige verswinkel en evenementenmogelijkheid.

Boerderij de Lindenhoff
Boerderij de Lindenhoff

Koop een Koe workshop met Alain Caron

Voor het evenement moest er natuurlijk gekookt worden met het malse en blije vlees van koop een koe. Het koken hebben wij gedaan onder de enthousiaste begeleiding van de oud Masterchef Alain Caron toch wel een bucket list dingetje van mij dus vink! Het vlees van Koop een Koe en omdat je weet wat je is zo mals en vers dat het geen probleem is om er een steak tartaar mee te maken. Dat gingen wij dus doen! Super mals en geen probleem om rauw te eten. Ik vind steak tartaar echt heerlijk, maar ben er altijd een beetje angstig voor om het te eten.

Steak tartare workshop Koop een koe

Als hoofdgerecht werd het tijd voor de grill. Een biefstuk van Koop een Koe op de grill. Geen probleem met de biefstuk, maar we moesten wel even de grill uit te testen. Beetje jammer, want die van ons was iets te done. Geen probleem, want het vlees is verder mals. Ach, ja jammer dan. Ik kan sowieso terug kijken op een mooie steak tartaar.

Als dessert moest de boerderij geproefd worden met hooi ijs. Mwa ik lust veel, maar dit is geen winnaar. Helaas een dessert gemist. Wel een mooi concept en ik blijf er maar aan denken dat wij ervaren wat de koe regelmatig eet en wij zijn leefomgeving ook geproefd hebben? Voor mij alleen geen hooi ijs meer. Wil jij het wel eens proeven? Het is een recept van La Garage in Amsterdam.

Hooi ijs Koop een koe workshop

Meer Koop een koe

Koop een Koe daarentegen vind ik een mooi concept. Nu liggen er bij mij in de vriezer nog biefstukken en hamburgers te wachten die snel de grill of barbecue op gaan en dan gaat er snel een koe besteld worden. Onze eigen en persoonlijke koe.

Direct de nieuwste blogs, hotspots en nieuwste locaties ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • irene
    Geplaatst op 09:45h, 10 november

    Wat een leuk stukje over koop een koe, ik heb het er laatst ook met mijn man over gehad dat als we de vriezer leeg hebben dat we een koe wilde gaan kopen, fijn om te lezen dat ze ook echt een goed leven hebben gehad.

  • Foodinista
    Geplaatst op 14:36h, 10 november

    Ik vind het ook echt een mooi concept! Opzich kun je de koe al gewoon bestellen, je moet best nog even wachten eer je koe wordt geleverd. Dit klinkt heel crue, zoals ik het lees, maar je volgt bij bestelling het proces van je koe gedeeltelijk en zo beleef je het ´product´ en de weet wat je eet ervaring ook echt. Een datum afspreken voor de levering is ook mogelijk. Ja, ik vind het ook een mooi initiatief.

Geef een reactie