Poffertjes recept van Polles Pannenkoekenboek met kookboek review foodblog Foodinista

Polles Pannenkoeken Kookboek review met het poffertjes recept

Deel deze post

Yummie poffertjes! Wat is mijn kleine mannetje er dol op. Stiekem vind ik ze zelf ook wel heel lekker, maar smul ik ze toch meer  mee van het kindermenu. In het weekend wil ik ze zelf ook wel bakken, want voor poffertjes bakken moet je de tijd nemen. Hoe bak je eigenlijk poffertjes, want voor alle pannenkoeken en en ook voor poffertjes is er een ander recept. Daarvoor is Polles Pannenkoeken kookboek echt perfect. Een heel leuk kookboek met alle geheime recepten van Polles Pannenkoeken kookboek uit de Efteling. De recepten uit het bekende pannenkoekenhuis in de Efteling zijn nu niet meer zo geheim, maar je moet de pannenkoeken en de poffertjes wel even zelf bakken. De pannenkoeken, zoals de kaaspannenkoek, spekpannenkoek, maar ook dubbeldikke chocoladepannenkoekjes en Pardijns hartenpannenkoekjes. Alle pannenkoekenrecepten staan in het Efteling pannenkoeken kookboek Het gaat niet alleen om de smaken, maar voor alle soorten pannenkoeken gebruik je ook een ander type beslag. Dit om de perfecte pannenkoek te krijgen en het lukt dan ook nog goed. Zo heb ik eerder de kaaspannenkoeken en de spekpannenkoeken gebakken, maar er staan er nog velen pannenkoeken op de planning. Ook de flinterdunne flensjes waren een succes en ideaal met kleine kindjes. Net zoals het poffertjes recept van Polle, waarvan ik het recept met je deel.

Smullen van Poffertjes uit Polles Pannenkoekenboek

Polles poffertjes recept voor 4 personen

Benodigdheden Poffertjes van Polle voor 4 personen

25 gram boter en extra om te bakken en te serveren
125 gram bloem
125 gram boekweitmeel (gezonder, vezels en glutenvrij, dus absoluut een aanrader)
5 gram bakpoeder
snufje zout
1 ei
350 ml melk
poedersuiker

Tips voor de bereiding van de poffertjes

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: Voorbereiding 1,5 uur, Maken 30 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, folie, poffertjespan, keukenkwastje, knijpfles om de deeg uit de fles te knijpen anders twee lepels, pollepel, vork, pannetje

polles poffertjes recept uit Polles pannenkoekenboek

Poffertjes recept

Smelt de boter in een pannetje en laat deze afkoelen.
Meng in de mengschaal de bloem, boekweitmeel, bakpoeder en zout met de pollepel en maak een kuiltje.
Breek in het kuiltje het ei en giet 1/4 van de melk erbij. Meng het met de pollepel door elkaar. Lang niet alles zal al een beslag worden, maar het begin is er.
Giet de overige melk bij de bijna afgekoelde boter en meng deze goed door elkaar. Giet de melk met boter bij het beslag en klopt het nu goed door met de pollepel voor een minuutje of vijf. Het beslag is klaar. Laat het beslag een uur rusten afgedekt met folie en buiten de koelkast.

Doe het beslag in een knijpfles, deze had ik ook niet, en anders met twee lepels.

Verhit in een pannetje de boter om mee te bakken en verhit de poffertjes. Als de poffertjespan goed heet is, zet dan de verhitting terug naar een middelmatige verhitting. Verdeel het beslag over de poffertjespan en draai de poffertjes na ongeveer twee minuten om. Je ziet de poffertjes dan ook omhoog komen met kleine luchtbelletjes. Het beslag is ruim voldoende voor ongeveer vier a vijf keer bakken. Bewaar de poffertjes in een schaal op het fornuis en probeer ze warm te houden op een warmhoud plaatje.

Meer over Polles Pannenkoekenboek

Polles Pannenkoekenboek review met poffertjes recept

Kookboek: Polles Pannenkoekenboek
Pagina’s: 93
Recepten: 45
Prijs: 12,50

Ja er is een tweede kookboek uit de Efteling! We kunnen nu ook genieten van Polles Taartenboek! Op de blog deel ik meer informatie over Polles Bakboek. Ook deel ik het recept voor lange vingers met je. 

Meer kidsproof blogs ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie