bananenpoffertjes met kokos ontbijtrecept gezond

Bananenpoffertjes met kokos

Deel deze post

Ik vind ze zo lekker bij het ontbijt bananenpannenkoekjes, alleen wat als we er poffertjes mee maken? Lukt het dan ook? Zijn ze dan lekker voor het ontbijt, lunch of als snack voor de kinderen? Nou allemaal eigenlijk, gewoon bananenpoffertjes maken. Het recept is heel goed gelukt en staat nu bij mij op het foodblog voor deze zomer heb ik er lekker kokos doorheen gedaan en mijn kindje gaat er lekker van eten, zodra zijn voeding iets vaster wordt en dat is al heel snel, oh ja en zelf houden we ze er ook in als snack, want het was echt een succes.

Benodigdheden Banenpoffertjes met kokos voor 2 personen

2 eieren
1,5 rijpe banaan, goed te prakken
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel kokosrasp
1 eetlepel honing

Heel handig: een poffertjespan

Bananenpoffertjes recept met kokos foodblog

Recept voor Bananenpoffertjes met kokos

Kluts de eieren en prak de bananen fijn meng deze door elkaar samen met de kokos. Smelt de kokosolie even 30 minuten in de magnetron op 600 watt, zodat deze vloeibaar is en je met één eetlepel kokosolie de poffertjespan voor de eerste keer kunt insmeren. Verhit de poffertjespan nu op een goed hete temperatuur net als bij het bakken van pannenkoeken. Giet het eerste gedeelte van het bananenpoffertjes beslag nu in de poffertjes ban. Niet te veel, want de poffertjes zijn luchtig en gaan nog reizen. Laat ze ongeveer 4 minuten bakken en draai ze eventueel nog een keer om, maar het is niet persé nodig. Het gaat allemaal best snel. Dus houdt de poffertjes goed in de gaten. Als de bananenpoffertjes met kokos eruit zijn, herhaal het bakken nog een keer. Smeer de poffertjespan nog wel een keer in met kokosolie, met olijfolie, boter of andere olie kan natuurlijk ook, maar het is iets minder gezond.

Verdeel de bananenpoffertjes, als je het lekker vindt, wij wel, en druppel er dan nog een beetje honing overheen en ontbijten, lunchen of snacken maar!

Voor de poffertjes moet je hebben

Gietijzeren poffertjespan goede deal foodblog Foodinista voor bananenpoffertjes met kokos recept

Ik bak de banananpoffertjes met kokos in een gietijzeren poffertjespan echt ouderwets, maar je moet de poffertjespan wel hebben voor dit recept. Anders wordt het echt knoeien en rommelen. Deze gietijzeren poffertjespan vond ik voor 18,00 Euro een goede deal.

Meer lekkere ontbijtjes. Kijk eens bij de ontbijtrecepten.

Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie