stoofpeertjes in vanillesaus

Stressloos klassiek kerstmenu

Deel deze post

Een stressloos klassiek kerstmenu is wat ik zelf heel belangrijk vind voor de kerstdagen en samen met mij denk ik heel veel anderen. Tijdens de kerstdagen als je familieleden en vrienden hoe gezellig het ook is, wil je niet dat jij staat te stressen in de keuken en dat er nog heel veel mis kan gaan. Naast dat je niet wilt dat er nog heel veel mis kan gaan is het ook niet leuk om alle gezelligheid te missen. Koken is leuk, maar is het ook niet fijn om relaxed aan het diner aan te kunnen schuiven? Kortom een stressloos kerstmenu is een kerstmenu, waarvoor je veel kunt voorbereiden en weinig werkt hebt tijdens het kerstdiner zelf.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Stressloos klassiek kerstmenu

Dit kerstmenu is een stressloos klassiek kerstmenu waarbij je voor 80% bijna alles voor de kerst kunt voorbereiden en tijdens de kerstdagen ook kunt genieten van het kerstfeest zelf en de gezelligheid met vrienden en familie. Alle recepten komen bijna uit de klassieke keuken met een kleine twist.

Foodinista Stressloos Klassiek Kerstmenu

Voorafje: Diverse broodjes met diverse soorten kruidenboter

—-

Voorgerecht: Nieuwe klassieke garnalencocktail

—-

Hoofdgerecht: Klassieke lamsragout
Bijgerecht: Kruidige aardappelmuffins
Groente: Boontjes met aardappeltjes en spekjes

—-

Dessert: Stoofpeertjes in vanillesaus

Alle gangen kunnen begeleid worden met een toegankelijke witte wijn en het dessert met een rode dessertwijn.

Wil je één van de kerstrecepten van het kerstmenu maken? click dan op de links in het kerstmenu of op één van de foto’s. Dan kun je direct naar het recept toe.

Van dit kerstmenu kun je 80% van te voren maken en wat je op de kerstdagen zelf moet doen zijn echt de kleine dingetjes.

Voorbereidingen en wat kook je voor de kerstdagen

Voorafje: Kruidenboters

De kruidenboters maak je voor de kerstdagen. Ze zijn met de verse kruiden dus zet ze goed gekoeld. Op de kerstdagen zelf zet je ze op tijd buiten de koelkast. De kruidenboters serveer je met diverse soorten brood welke je voor eerste kerstdag de dag ervoor bij de bakker kunt halen en anders bak ze af voor de gasten komen. Tip voor de kerstdagen: Rozijnenbrood en cranberrybrood!

Voorgerecht: Garnalencocktail

Maak de mix voor de garnalencocktail voordat de gasten koken en zet deze gekoeld in de koelkast dit kan ook de dag voor kerst. Als de gasten er zijn pocheer de eieren, vindt je dit een uitdaging kook ze dan zacht net zo lekker en veel makkelijker of haal sjieke kwarteleitjes in huis. Het enige wat je nog moet doen is de borden op maken en eventueel brood roosteren of afbakken voor erbij.

Hoofdgerecht: Lamsragout

De lamsragout kun je geheel voor de kerstdagen maken. Dit is sowieso aan te raden anders lukt het gewoon niet. Het is alleen nodig om de lamsragout op te warmen met kerst zelf.

Bijgerecht: Aardappelmuffins

Maak de aardappelmix van te voren en zet de aardappelmuffins als de gasten er zijn in de oven. Heel weinig werk op het moment zelf.

Dessert: Stoofpeertjes in vanillesaus

Kook de stoofpeertjes voor de kerst. Als deze mooi rood zijn bewaar ze dan in de koelkast eventueel in een weckpot dan blijven ze heel lang goed! Maak ze voor het dessert warm, wanneer je dit wilt. De vanillesaus kun je ook vooraf maken.

Een Stressloos klassiek kerstmenu, met enige voorbereiding. Liever een Italiaans menu? Bekijk dan ook het Italiaanse kerstmenu eens.

Als eerst op de hoogte van nieuwe blogs van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Stressloos klassiek kerstmenu
stressloos klassiek kerstmenu
stressloos klassiek kerstmenu
bijgerecht aardappelmuffin klassiek kerstmenu
stressloos klassiek kerstmenu
Geen reactie's

Geef een reactie