06 okt Vegetarische kokospaddenstoelensoep uit Thailand
Even naar Thailand met een vegetarische kokospaddenstoelensoep. Een heerlijk recept wat je op het strand kunt eten of in Bangkok, maar dus ook thuis aan tafel of op de bank. De kokos als basis en dan veel groente, zoals paddenstoelen, spinazie en daarbij een eitje. De kruiden geven een heerlijk aroma aan dit soeprecept wat je simpel zelf kunt maken. Ik krijg zelf al weer trek in dit bord soep met kokos, paddenstoelen en spinazie.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Aziatische Kokospaddenstoelensoep voor 2 personen
- 1 blik kokosmelk 2dl
- 1/4 liter groentebouillon
- 3 cm verse gember fijn gesneden
- 1 stengel citroengras gekneusd, zodat de smaak goed vrij komt
- geraspte citroenschil
- 400 gram gemengde paddenstoelen (champignons, bospaddenstoelen, shi-take en naar keuze)
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 handje verse fijn gesneden spinazie (niet uit de diepvries)
- 2 gekookte eieren
TIP! Wil je een meer gevulde maaltijd soep. Kook dan de laatste vijf minuten noedels mee of serveer de soep met een schaaltje rijst.
Tips voor de bereiding van het Aziatische paddenstoelensoepje
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, spatel, waterkoker
Recept Kokospaddenstoelensoep
Kook in de waterkoker het water voor de bouillon en maak de bouillon.
Kokospaddenstoelensoep maken
Breng in een pan de kokosmelk met bouillon, de bouillon, gember, citroengras, geraspte limoen aan de kook. Draai het vuur omlaag. Doe de paddenstoelen erbij en laat de soep nog vier minuten koken. De limoensap, vissaus, suiker mogen erbij laat nog 1 minuut koken en de pan mag van het vuur.
Kokossoep verdelen over de borden
Schep de soep in de schalen. Verdeel de spinazie en de eieren over de kokospaddenstoelensoep.
Foodinista blijven volgens? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's