Recept kokospaddenstoelensoep foodblog Foodinista

Kokospaddenstoelensoep een Aziatisch herfst soepje

Deel deze post

Het lijkt nu toch echt wel herfst te worden en waar ik dan heel veel trek in krijg in de avond is soep en eigenlijk vind ik bij de lunch ook wel heel lekker. Een warm bord gezonde soep om bij op te warmen tussen de regenbuien door, je krijgt er een warm gevoel van. Een ander onderwerp van wie ik al langere tijd fan ben is van Bill Granger, misschien ken je deze chef wel, ook zijn tv-serie in Azië en zijn serie over kinderfeestjes is wel eens voorbij gekomen op 24-kitchen. Hij heeft een aantal jaar terug een heel mooi Aziatisch kookboek uitgebracht. De Australiërs laten zich nou éénmaal graag inspireren door Azië, net zoals wij door andere Europese keukens. Zelf vind ik dit echt een heel mooi kookboek en het staat al jaren bij mij in de kast. Met een beetje hulp van Bill en zijn Aziatische kookboek en een goede basis voor een kokossoep maakte ik er mijn eigen herfst kokospaddenstoelensoep van, die goed gevuld is en ideaal voor een herfstlunch of herfstdiner.

Kokospaddenstoelensoep Foodblog Foodinista

Ingrediënten Aziatische Kokospaddenstoelensoep voor 2 personen

1 blik kokosmelk 2dl
1/4 liter groentebouillon
3 cm verse gember fijn gesneden
1 stengel citroengras gekneusd, zodat de smaak goed vrij komt
geraspte citroenschil
400 gram gemengde paddenstoelen (champignons, bospaddenstoelen, shi-take en naar keuze)
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel suiker
1 handje verse fijn gesneden spinazie (niet uit de diepvries)
2 gekookte eieren

Tip: Wil je een meer gevulde dinersoep kook dan 75 gram noedels mee, vanaf het begin.

Tips voor de bereiding van  het Aziatische paddenstoelensoepje

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, spatel, waterkoker

Recept Kokospaddenstoelensoep

Kook in de waterkoker het water voor de bouillon en maak de bouillon.
Breng in een pan de kokosmelk met bouillon, de bouillon, gember, citroengras, geraspte limoen aan de kook.
Draai het vuur om laag. Doe de paddenstoelen erbij en laat de soep nog vier minuten koken. De limoensap, vissaus, suiker mogen erbij laat nog 1 minuut koken en de pan mag van het vuur.

Schep de soep in de schalen. Verdeel de spinazie en de eieren over de kokospaddenstoelensoep.

Foodinista blijven volgens? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

ga(‘create’, ‘UA-43776150-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Geen reactie's

Geef een reactie