
17 apr Kip mango salade met pistache – Salades zelf maken
Deze borrelsalade is zo lekker! De borrelsalade kip-mango. Een frisse salade die je kant-en-klaar kunt kopen. De borrelsalade heeft de ingrediënten lip, mango en pistache. Echte smaakmakers en met een vleugje kerrie. Zo’n lekkere salade kopen we allemaal wel eens. Lekker makkelijk en leuk op een borrelplank. Heb je meer tijd en wil je verser eten? Dan deel ik het recept voor kip mango salade met pistache met je. Meer verse ingrediënten en heel simpel om zelf te maken. Lekker op een broodje of tijdens een borrel op een toastje.
Borrelsalade zelf maken – Kip mango salade met pistache
Maar bij deze salade ben ik zelf de keuken in gedoken. Ook voor de vitamines, want een salade met fruit zelf maken is natuurlijk altijd gezonder en frisser. De kip mango salade met pistache maak je namelijk lekker fris zelf. Het is even een werkje, maar dan heb je wel een lekkere salade voor op brood, een cracker of voor bij de borrel. Hoe je de salade met kip, mango en pistache maakt? Ik ga het frisse salade recept met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Kip mango salade met pistache – Je kunt zeker 8 boterhammen beleggen
- 2 kipfilets
- 1 mango
- handje pistache nootjes
- halve limoen, voor zest van de schil
- 1 theelepel mayonaise
- 2 eetlepels creme fraiche
- handje verse peterselie
- handje versie bieslook
- halve theelepel sambal
- halve theelepel kerriepoeder
- snufje peper en zout
Tips voor de bereiding van de Salade met kip, mango en pistache
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 1 uur en bereidingen 20 minuten
Benodigdheden voor de bereiding van de kipsalade met mango
- steelpan
- snijplank
- 2 vorken
- 2 messen
- mengschaal
- theelepel
- lepel
- hakmolen is makkelijk en anders een vleeshamer en ziplock
- rasp
Recept kip salade met mango en pistache
Kip bereiden voor de salade
Kook water in een pan. Wanneer het water kookt kan de verhitting uit. De rauwe kipfilet kan in de pan. Deze kan langzaam garen. Houd de kip zeker 40 minuten in het het water, totdat deze niet meer rauw is. Controleer na 40 minuten de kip even. Snijd bijvoorbeeld door de helft. Is de kip nog rauw. Kook het water dan nog een keer en leg de kip er nog 10 minuten in. Nu moet het zeker goed zijn.
Basis voor de kip mango salade maken
Meng de mayonaise met de creme fraiche. Breng de basis op smaak met een snuf peper, zout en de kerriepoeder en sambal. De kerriepoeder en sambal mogen niet op overheersend zijn. Het is geen kerriesalade tenslotte. De kerriepoeder geeft een mooi kleurtje en is een beetje kruidig. Rasp schil van de limoen door de basis van de salade voor een klein zuurtje. Snijd de bieslook en de peterselie fijn en meng deze door de basis.
Kipsalade met mango en pistache maken
Schil de mango en kleine stukjes en snijd de mango in kleine stukjes. Hak de pistachenootjes kleiner en fijner. Meng deze door de salade. Dep de kip droog. Scheur de kip in kleinere stukken met twee vorken en met behulp van een mes. Meng de kip door de salade. De salade is klaar! Eet de salade bijvoorbeeld op geroosterd brood, een cracker of een stokbroodje. De salade kun je drie dagen bewaren in de koelkast. Druppel eventueel een beetje limoen door de salade voor de mooie kleur van de mango.

Meer borrelsalade recepten en recepten voor smeerseltjes van Foodinista
Maak je je salades ook liever zelf? Dan heb ik diverse inspiraties voor je op de blog. Wat dacht je van één van de volgende saladerecepten.
- Een kaasliefhebber? Wat dacht je van deze oude kaassalade? Een echte Nederlandse borrelsalade waar je het recept hier gaat vinden.
- Maak bijvoorbeeld de eiersalade met gerookte zalm, het recept ga je hier vinden.
- Verrassend en heel lekker is de Aziatische makreelsalade. Hier ga je het recepten vinden.
- Ook lekker? Dat is deze Surinaamse eiersalade. Het recept ga je hier vinden.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's