Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes foodblog Foodinista

Gnocchi met rode pesto en cherry tomaatjes

Deel deze post

Het kookboek Kom & Vork staat vol met simpele en snelle recepten ideaal voor doordeweekse drukke dagen. Ook kun je uit het kookboek Kom & Vork mooie maaltijden bereiden met weinig inspanning en veel smaak. Perfect voor etentjes waarbij je met gemak veel resultaat kunt behalen. Een voorbeeld recept is deze gnocchi met rode pesto en cherry tomaatjes. Daar score je altijd mee. Een vegetarisch recept waar je iedereen blij mee maakt.

Eten uit een kom met een vork

Eigenlijk betekent het kookboek Kom & Vork heel de dag eten uit de heerlijkste kommen en dan bedoelen we heel de dag door comfort food eten met makkelijke bereidingen. In de ochtend begin je al met een ontbijtkom met heerlijke granola, middag een lunchkom met bijvoorbeeld salade en in de avond een kom met een heerlijke samengestelde pasta, curry of in dit geval een comfort food gnocchi recept uit kookboek Kom & Vork. Bij deze gnocchi maak je een rode pesto en deze combineer je met zacht zoetzure cherry tomaatjes. Zo kom je makkelijk aan je groente. Dit recept uit Kom & Vork deel ik met je, maar alle recepten uit het kookboek zijn de moeite waard.

Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes foodblog Foodinista

Ingrediënten Gnocchi met rode pesto en cherry tomaatjes voor 2 personen

  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gedroogde tomaatjes
  • 250 gram gnocchi
  • 50 gram rucola
  • olijfolie
  • peper en zout

Tips voor de bereiding van het gnocchi recept

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: koekenpan, pan, keukenmachine of staafmixer, vergiet, snijplank, mes, spatel, mengschaal

Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes foodblog Foodinista

Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes

Kook het water voor de gnocchi en kook de gnocchi vervolgens volgens de verpakking. Kook de gnocchi pas als de pesto klaar is.

Rode pesto maken

Snijd de parmezaanse kaas in blokjes. Verhit de koekenpan en verwarm hierin kort de pijnboompitjes en het knoflookteentje, zodat de geroosterde smaak los komt. Blender vervolgens de knoflook, gedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, helft van de kaas, 2 eetlepels olijfolie en een snuf peper en zout tot een pesto.

Gnocchi met cherry tomaatjes en rode pesto opdienen

Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en meng deze door de rode pesto in de mengschaal. Als de gnocchi gekookt is meng je deze ook door de pesto en de tomaatjes met twee eetlepels kookvocht, zodat je een mooie saus krijgt.

Verdeel de gnocchi met de rode pesto over de borden. Verdeel over de gnocchi de rucola en rasp de laatste Parmezaanse kaas over gnocchi.

Nog een keer gnocchi maken? Dan kun je de gnocchi ook een keer maken met groene pesto.

Kookboek review met recept van Kom en Vork Foodblog Foodinista

In het kookboek Kom & Vork staan nog meer snelle, simpele en gezonde recepten voor een dagelijkse maaltijd.

HET KOOKBOEK KOM & VORK BESTEL JE HIER

Meer recepten en kookboekentips van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie