Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes foodblog Foodinista

Gnocchi met rode pesto en cherry tomaatjes

Deel deze post

Als je het mij vraagt is gnocchi echt één van die ultieme comfort food gerechten. De meest heerlijke gnocchi at ik in Lucca op een terrasje bij een restaurant waar ze alle pasta en ook de aardappel gnocchi allemaal zelf maakte, want ja gnocchi is geen echte pasta. Gnocchi is voor mij nou éénmaal comfort food en ik heb mijn gnocchi nog niet zelf gemaakt. Komt nog wel, zeker weten. Maar ik maak voorlopig doordeweeks makkelijke gnocchi gerechten met deze heerlijke basis voor je maaltijd. Zo kreeg ik onlangs het kookboek Kom & Vork opgestuurd. Eigenlijk betekent het kookboek Kom & Vork heel de dag eten uit de heerlijkste kommen en dat betekent heel de dag door comfort food. In de ochtend begin je al met een ontbijtkom met heerlijke granola, middag een lunchkom met bijvoorbeeld salade en in de avond een kom met een heerlijke samengestelde pasta, curry of in dit geval een comfort food gnocchi recept. Bij deze gnocchi maak je een rode pesto en deze combineer je met zacht zoetzure cherry tomaatjes. Goed idee en dat ging ik proberen!

Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes foodblog Foodinista

Ingrediënten Gnocchi met rode pesto en cherry tomaatjes voor 2 personen

150 gram cherry tomaatjes
40 gram parmezaanse kaas
20 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook
50 gram gedroogde tomaatjes
250 gram gnocchi
50 gram rucola
olijfolie
peper en zout

Tips voor de bereiding van het gnocchi recept

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: koekenpan, pan, keukenmachine of staafmixer, vergiet, snijplank, mes, spatel, mengschaal

Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes foodblog Foodinista

Gnocchi recept met rode pesto en cherry tomaatjes

Kook het water voor de gnocchi en kook de gnocchi vervolgens volgens de verpakking. Kook de gnocchi pas als de pesto klaar is.

Snijd de parmezaanse kaas in blokjes. Verhit de koekenpan en verwarm hierin kort de pijnboompitjes en het knoflookteentje, zodat de geroosterde smaak los komt. Blender vervolgens de knoflook, gedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, helft van de kaas, 2 eetlepels olijfolie en een snuf peper en zout tot een pesto.

Snijd de cherry tomaatjes in kwartjes en meng deze door de rode pesto in de mengschaal. Als de gnocchi gekookt is meng je deze ook door de pesto en de tomatjes met twe eetlepels kookvocht, zodat je een mooie saus krijgt.

Verdeel de gnocchi met de rode pesto over de borden. Verdeel over de gnocchi de rucola en rasp de laatste parmezaanse kaas over gnocchi.

Nog een keer gnocchi maken? Dan kun je de gnocchi ook een keer maken met groene pesto.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Kookboek review met recept van Kom en Vork Foodblog Foodinista

In het kookboek Kom & Vork staan nog meer snelle, simpele en gezonde recepten voor een dagelijkse maaltijd.

Meer recepten en kookboekentips van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie