Gevulde portobello met frisse tapenade recept

Gevulde portobello met frisse tapenade

Deel deze post

Heel simpel deze gevulde portobello met frisse tapenade en mozarella, geheel vegetarisch en helemaal zelf gemaakt. Een echt receptje wat je mooi voor de lunch, als voorgerecht of met bijgerechten of als hoofdgerecht op tafel kan zetten. Eigenlijk het belangrijkste hoe kan maak je deze portobello met frisse tapenade en wat heb je er voor nodig. De portobello staat trouwens bij de 20 minuten recepten want je hebt de gevulde portobello met frisse tapenade en mozarella min de oven tijd echt in 20 minuten helemaal zelf gemaakt.

Ingrediënten gevulde portobello met mozzarella en tapenade voor 4 portobello’s

4 portobello’s
1 bol mozzarella
20 blaadjes verse basilicum
3 eetlepels olijfolie
8 cherrytomaatjes
25 gram pecorino of parmezaanse kaas
10 gram pijnboompitjes
1 teen knoflook
1 eetlepel paneermeel

Tips voor het bereiden van de gevulde portobello

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: ovenschaal, mes, snijplank, kaasrasp, lepel

Recept voor gevulde portobello met frisse tapenade en mozzarella

De portobello’s gaan na de voorbereiding de oven in verwarm deze alvast voor op 175 graden.

Gebruik 1 eetlepel olijfolie om de ovenschaal in te vetten. Pak de staafmixer of keukenmachine erbij en maak van de basilicum, 2 eetlepels olijfolie, cherrytomaatjes, knoflook, pijnboompitjes en parmezaanse of pecorino kaas de tapenade.

Verdeel de portobello’s over de ovenschaal. Tip: verdeel in de portobello’s als eerste de paneermeel. Uit de mozarella, tapenade en portobello’s komt veel vocht. De paneermeel neemt deze gedeeltelijk op en maakt het zeker niet droog, maar zorgt er wel voor dat het allemaal niet te nat wordt.

Scheur de mozarella in delen en vul de portobello’s met de mozarella. Smeer vervolgens de tapenade over de mozarella.

De portobello’s mogen 25 minuten op 175 graden in de oven. De portobello’s met frisse tapenade zijn klaar en mogen worden geserveerd. Serveer bij de portobello’s voor de lunch bijvoorbeeld ciabatta brood of als hoofdgerecht een lintpasta.

Nog meer inspiratie voor portobello recepten? Kijk dan naar het recept van de portobello gevuld met geitenkaas.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: