Gevulde portobello met frisse tapenade recept

Gevulde portobello met frisse tapenade

Deel deze post

Een simpel recept deze gevulde portobello met frisse tapenade en mozzarella, geheel vegetarisch en helemaal zelf gemaakt. Een echt receptje wat je mooi voor de lunch, als voorgerecht of met bijgerechten als hoofdgerecht op tafel kan zetten. Eigenlijk het belangrijkste hoe maak je de portobello met frisse tapenade en wat heb je er voor nodig. De portobello staat bij de snelle 20 minuten recepten, want je hebt de gevulde portobello met frisse tapenade en mozzarella min de oventijd echt in 20 minuten helemaal zelf gemaakt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten gevulde portobello met mozzarella en tapenade voor 4 portobello’s

  • 4 portobello’s
  • 1 bol mozzarella
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 cherrytomaatjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel paneermeel

Tips voor het bereiden van de gevulde portobello

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 15 minuten en oven 25 minuten
Benodigdheden: ovenschaal, mes, snijplank, kaasrasp, lepel

Recept voor gevulde portobello met frisse tapenade en mozzarella

De portobello’s gaan na de voorbereiding de oven in verwarm deze alvast voor op 175 graden.

Tapenade recept

Gebruik 1 eetlepel olijfolie om de ovenschaal in te vetten. Pak de staafmixer of keukenmachine erbij en maak van de basilicum, 2 eetlepels olijfolie, cherrytomaatjes, knoflook, pijnboompitjes en parmezaanse of pecorino kaas de tapenade.

Portobello paddenstoelen vullen

Verdeel de portobello’s over de ovenschaal. Tip: verdeel in de portobello’s als eerste de paneermeel. Uit de mozzarella, tapenade en portobello’s komt veel vocht. De paneermeel neemt deze gedeeltelijk op en maakt het zeker niet droog, maar zorgt er wel voor dat het allemaal niet te nat wordt. Scheur de mozzarella in delen en vul de portobello’s met de mozzarella. Smeer vervolgens de tapenade over de mozzarella.

Portobello paddenstoelen grillen in de oven

De portobello’s mogen 25 minuten op 175 graden in de oven. De portobello’s met frisse tapenade zijn klaar en mogen worden geserveerd. Serveer bij de portobello’s voor de lunch bijvoorbeeld ciabatta brood of als hoofdgerecht een lintpasta.

Nog meer inspiratie voor portobello recepten? Kijk dan naar het recept van de portobello gevuld met geitenkaas.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie