
16 jan Gevulde paprika met couscous en tonijn
Wanneer je gezonder wilt snacken dan zijn gevulde paprika’s heerlijk. Met een bite heb je direct je groente binnen. En dit kan heerlijk zijn. Bijvoorbeeld met een recept voor gevulde paprika met couscous en tonijnsalade. In plaats van brood vul of smeer je eigenlijk groente. Dit zijn weer minder koolhydraten of je varieert met koolhydraten wat ook goed is voor de gezondheid. Je maakt een heerlijke vulling voor de paprika en in de oven worden de paprika’s zacht, een beetje smeuïg en krijgen ze vaak ook nog een iets zoetere of pittigere smaak.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Smaakt iedere kleur paprika anders?
Het laatste is een beetje afhankelijk van de kleur van de paprika. Gele paprika’s zijn zoeter en rode paprika’s pittiger terwijl groene paprika’s iets meer bitter bevatten. Je kunt het alvast weten, maar paprika’s blijven heerlijk en zijn perfect voor het recept gevulde paprika’s met couscous en tonijn.
Paprika’s vullen met couscous en tonijn
Ik vulde de paprika’s met couscous en tonijn. Een recept voor de lunch of het diner en een powerfood recept vol met vitamines om de dag weer door te komen of voor een oppepper. Zelf de gevulde paprika’s met tonijn en couscous maken? Zo maak je mijn recept voor gevulde paprika met couscous en tonijn met een beetje feta. De feta maakt dit recept helemaal af.
Variëren? Maak dan ook eens dit paprikarecept met Mexicaans gehakt en pittige groente
Ingrediënten gevulde paprika met couscous en tonijn voor 4 stuks
- 2 paprika’s
- 50 gram couscous
- 50 gram feta
- 6 cherry tomaatjes
- 1 blikje tonijn op water
- handje olijven
- theelepel kappertjes
- snufje gerookte zoete paprikapoeder, peper en zout
Tips voor de bereiding van de gevulde paprika met couscous en tonijn
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden:
- pan
- snijplank
- mes
- lepel
- ovenschaal
- theelepel
Recept voor gevulde paprika met couscous en tonijn
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de couscous volgens de verpakking. Voor de hele kleine hoeveelheid is ook maar heel weinig water nodig. 50 ml is voldoende. Bereid de couscous met een snuf zout. Snijd de paprika’s door de helft en plaats deze in de ovenschaal. Maak het mengsel voor de vulling van de paprika’s.
Tonijnsalade met couscous maken
Halveer de cherry tomaatjes, kruimel de feta, snijd de kappertjes fijn, lek de tonijn uit, snijd de olijven in ringetjes en meng dit alles door elkaar met en snufje peper en paprikapoeder. Meng vervolgens ook de couscous er doorheen.
Paprika’s vullen met tonijnsalade met couscous
Vul vervolgens de paprika met de couscous en tonijnsalade. Plaats de gevulde paprika met couscous en tonijn in de oven voor twintig minuten op 200 graden en de gevulde paprika’s zijn helemaal bereid.
Meer inspiratie voor couscous recepten
Meer couscousrecepten maken? Dan zijn de volgende recepten misschien ook wel iets voor jou?
- Maak een parelcouscous salade met geroosterde courgette en verse kruiden
- Een couscous salade met geitenkaas en chorizo voor meer variatie
- Of een couscoussalade met halloumi dat is weer eens iets anders
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's