Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Lente 2021

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Lente 2021

Deel deze post

Een nieuwe week met nieuw kookinspiratie in een nieuw weekmenu. We zijn al weer in de laaste week van april beland! Dit betekend dat het tijd is Koningsdag. Daar moet natuurlijk een leuke Koningsdag tip bij. Maar ook de terrassen gaan weer open. Een beetje goed nieuws! Dus ga jij de deur uit? Daarbij is het echt lente dus tijd voor het aspergeseizoen en aspergerecepten en de Meivakantie gaat voor de kinderen beginnen. Een beetje genieten mag ook wel! We gaan er het beste en vooral het lekkerste van maken in dit weekmenu. Een variatie van lenterecepten met asperges, salades, soepjes en meer frisse en lekkere ideeën. Natuurlijk ook borrelen! Ik inspireer je met leuke lente tips en ik help je met de vraag beantwoorden: wat eten we vandaag? Een nieuw weekmenu staat weer klaar! In het Wat eten we deze week – Weekmenu Week 5 Lente 2021 weekmenu ga je natuurlijk de dagelijkse tips vinden. Kijk je mee voor weer nieuwe inspiratie voor een nieuwe week met dagelijkse kookinspiratie?

Foodinista weekmenu – Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Lente 2021

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu’s van 2021.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 5 Lente 2021

Maandag – Makkelijke Maandag – Aspergesoep

aspergesoep met ham en ei recept van Foodblog Foodinista

We beginnen de week makkelijk met het seizoensingrediënt van de lente: asperges! Maak zelf aspergesoep met ham en ei.

Dinsdag – Lekker Nederlands: Het is Koningsdag – Koningsdag Borrelplank

Borrelplank samenstellen met zelfgemaakt Hollandse garnalensalade van Foodblog Foodinista

Dinsdag is het feestdag! En misschien niet zoals we het gewend zijn, maar we kunnen het wel thuis gezellig maken. Bijvoorbeeld met een borrelplank, zoals we deze uit de kroeg kennen? Maak bijvoorbeeld de Koningsdag borrelplank.

Woensdag – Breek de week – Kaasbroodjes met kaasragout

Kaasbroodjes met kaasragout recept van Foodblog Foodinista

Breek de week met een snackrecept, en misschien iets hartigs, want Koningsdag werd toch een beetje gezellig? Bak zelf kaasbroodjes met kaasragout. Natuurlijk zijn deze broodjes ook lekker bij een kopje tomatensoep.

Donderdag – Gezonderdag – Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten

Salade met geitenkaas, bietjes en walnoten met mosterddressing - Foodblog Foodinista

Een gezonde maaltijd op donderdag gezonderdag. Maak een simpele en vooral rijke salade met geitenkaas, spinazie, bietjes en walnoten.

Vrijdag – Borreldag – Nacho ovenschotel met kip

Ovenschotel met nacho's, kip, avocado en smeuïge kaas recept van Foodblog Foodinista

Vrijdag borreldag! Maar nacho’s maken ook een heerlijke snackmaaltijd, zoals de nacho’s met kip, avocado en tomaat. De kinderen zijn er bij ons dol op!

Zaterdag – Familiedag – Aardappel prei ovenschotel met gehakt

Ovenschotel prei en kerrie met gehakt en aardappelpuree - koken zonder pakjes en zakjes - recept van Foodblog Foodinista

Op zaterdag zetten we een ovenschotel op tafel met aardappels. Zaterdag is voor ons meestal een drukke dag met sportclubjes, de brouwerij en iedereen heeft honger. Een gezonde maaltijd kan ook geen kwaad. Even gewoon eten dus. Een ovenschotel met aardappels, prei en gehakt zonder pakjes en zakjes.

Zondag – Bakdag – Bananenbrood met koffie en chocolade

Bananenbrood met chocolade en koffie een lekkere kick-start in de ochtend - Foodblog Foodinista

Zondag is het bakdag! Bak voor de zondag of de komende week een lekker bananenbrood met een kick-start voor iedere ochtend! Ja bananenbrood met koffie en chocolade.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie