Lekker Nederlands Weekmenu - Weekmenu Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 8 – Lekker Nederlands Weekmenu

Deel deze post

Een nieuw weekmenu staat weer voor je klaar. Een week vol met inspiratie. Wij hebben nog een week vakantie. Met daarin carnaval, maar ook gewoon ontspanning. We gaan dus lekker, maar ook gewoon makkelijk eten en even leuk de keuken in met de kinderen voor een aantal snoeprecepten en alles is vooral gebasseerd op de Nederlandse keuken of recepten die we eigenlijk allemaal wel kennen, maar waarvan je denkt: Hoe maak ik het ook al weer of hoe maak ik het zelf zonder pakjes en zakjes. Hierbij dus het Lekker Nederlands Weekmenu.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 8 – Lekker Nederlands Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Vegetarische nachoschotel

Vegetarische nachoschotel met bonen recept Foodblog Foodinista

Lekker snacken op maandag! Verwennerij toch. Wanneer het vakantie is dan mag het toch ook wel? En we maken er ook gewoon een gezondere nachoschotel van met veel groente. Gemengde bonen, avocado, paprika. Het is het gezonde snacken. En wist je dat het deze maandag ook nog nachodag is? Dus het moet eigenlijk ook wel dat je een lekker nachorecept eet. De vegetarische nachoschotel ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Hachee met appeltjes

Hachee met appeltjes recept van Foodblog Foodinista

Echt Nederlands! Hachee. Nederlands stoofvlees voor guur weer. Maak de hachee iets zoeter dan dat je gewend bent. Met dit recept komt het wel goed, want het is namelijk de Nederlandse hachee, stoofvlees met uien in jus, maar dan met zoete appeltjes. Mijn recept voor hachee ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Kaasbroodjes met kaasragout

Kaasbroodjes met kaasragout recept van Foodblog Foodinista

Breek de week met een lekkere snack! Echt Nederlands zijn natuurlijk de kaasbroodjes. Misschien wil je na de carnaval nog wel een beetje bijkomen en dan zijn de kaasbroodjes heerlijk. Het recept voor de kaasbroodjes kun je hier vinden.

Donderdag – Chilidag – Chili con chorizo

Chilli con chorizo chili recepten inspiratie budgetweek foodblog Foodinista

Chili con carne. En voor een lekkere chili con carne heb je geen zakjes en pakjes nodig. Je brengt het gewoon lekker zelf op smaak. Vervang de gehakt ook eens door chorizo voor meer pit. Het recept voor chili con chorizo ga je hier vinden. Deze donderdag is het ook nog chilidag.

Vrijdag – Borrelvrijdag – Nederlandse kaasplank

Een echte Nederlandse kaasplank tips van Foodblog Foodinista

Weekend! Tijd voor relaxen en ontspanning. Begin het weekend met borrelen en maak eens een echte Nederlandse kaasplank, want ook de Nederlandse kazen zijn heerlijk. Hoe je de Nederlandse kaasplank zelf kunt samenstellen lees je hier.

Zaterdag – Familiezaterdag – Hartige taart met mozzarella, tomaat en pancetta

Plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta recept van Foodblog Foodinista

Op zaterdag doen we niet te moeilijk, maar wel gewoon normaal en lekker. Een recept waar het hele gezin makkelijk van mee kan eten en misschien kun je er een frisse salade van maken. Maar de plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta is een heel lekker weekendrecept. Het recept voor de plaattaart kun je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Appelflappen

Appelflappen recept van Foodblog Foodinista

Op zondag de keuken in en lekker en gezellig bakken. Dan zijn appelflappen altijd een goed idee! Lekker en niet te moeilijk. Je kunt dit natuurlijk alleen doen, maar appelflappen blijven ook altijd een makkelijk en lekker recept om te maken samen met kinderen. Het recept voor mijn appelflappen ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie