Weekmenu met recepten die helpen als je de griep hebt

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 5 – Weekmenu met recepten die helpen als je de griep hebt

Deel deze post

Bah de griep is weer in huis en op dit moment heb ik het zelf ook even goed te pakken. Het was te verwachten hoor. Vorige week hadden de kinderen koorts, buikpijn en allerlei klachten. Na een aantal dagen verzorgen, knuffelen en kusjes wist ik eigenlijk wel dat ik het niet zou gaan ontlopen. Deze maandag begon het dan ook. Buikkrampen, rillingen en vervolgens koorts. Het bekende riedeltje. Een nacht badend in het zweet. Geen eetlust, en dat zegt heel wat bij mij, maar dat had ik eigenlijk zondagavond ook al niet meer, en nu komt het langzaam weer op gang. Ondertussen is het wel woensdag. Het brengt mij wel op het idee, aangezien eten juist belangrijk, vooral het binnenkrijgen van vocht en vitamines wanneer je ziek bent en je vooral als moeder een beetje voor je gezin moet blijven zorgen om een weekmenu “Weekmenu met recepten die helpen als je de griep hebt” samen te stellen, zo zie je alles in één overzicht en kost het weinig energie om de boodschappenlijst samen te stellen of kun je dit in ieder geval door je omgeving laten doen. Komt de vraag wat wil je eten? Nou dit of wat moeten we maken? Nou dat recept graag. Dus hier komen mijn vooral gezonde en lichte tips om hier weer boven op te komen.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 4 – Weekmenu recepten die helpen als je de griep hebt

Maandag – Makkelijke maandag – Vitamine boost thee – Ik wil van de griep af

vitamine boost

Flink de griep? Dan moet je meestal niet echt aan eten denken. Maar drinken is belangrijk en vitamines binnen krijgen. Dan kan dit warme vitamine boost drankje heel goed helpen, daarbij is het ook nog smaakvol. Voor dat crackertje erbij heb je geen recept nodig toch? Maar voor dit drankje kun je het recept recept hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Pittige tomatensoep – Lekker bij de griep

verse pittige tomatensoep recept van Foodblog Foodinista

Weer een beetje eten en toe aan een flinke vitamineboost waar pit in zit. Maak en eet dan de simpele, maar hele lekkere pittige tomatensoep. Het recept kun je hier vinden. Het voordeel is dat het hele gezin een kom tomatensoep meestal wel kan respecteren.

Woensdag – Breek de week recept – Lekkere pizza topping – De rest wil ik ook eten

Pizza met Italiaanse ham en champignonsLekker pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista Recepten met verspil-met-nietjes pastabasis saus

Zo na de griep of halfverwege de griep krijg ik zelf altijd hele lekkere trek of flauwe trek. Een beetje flauw, kortom je knapt op. De rest van het gezin krijg natuurlijk ook honger, maar echt koken daar heb je nog weinig energie voor. Pizza tijd! En dit kan ook wel gezonder. Geloof mij deze pizza toppings zijn rijk aan vitamine en je kunt ook kiezen voor een vezelrijke bodem. Het recept kun je hier vinden en zo breken we toch heerlijk de week. Anders dan is het gezin heel blij en geniet je nog even van de pittige tomatensoep.

Donderdag – Gezonderdag – Geroosterde groente salade – Vitamine boost

Geroosterde groente salade met oosterse salade en feta recept van Foodblog Foodinista

De weerstand is even weg en daarom bouwen we deze heel hard terug op. Deze keer met heel veel groente en dan met een salade, maar we gaan niet knagen. Het is namelijk een lauw warme geroosterde groente salade met aubergine, courgette en meer lekkers. Wat ook zo fijn is dat je eigenlijk heel weinig werk hebt aan deze salade, want de oven doe het werk en dat willen we wanneer je zelf niet zo fit bent. Daarbij is je buik niet zo fit dan kun je de vezels wel gebruiken. Het recept voor de geroosterde groentesalade kun je hier vinden.

Vrijdag – Aziatische kippensoep

Aziatische kippensoep met paddenstoelen recept Foodblog Foodinista

Kippensoep het natuurlijke medicijn. Deze soep mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we het over een weekmenu hebben wat kan helpen tegen de griep. Het recept voor mijn favoriete kippensoep kun je hier vinden.

Zaterdag – Familie zaterdag – Ovenschotel gevulde aubergines

Aubergines recept met gehakt, paprika, spinazie en feta recept van Foodblog Foodinista

Tijd voor een normale en gezonde maaltijd? Start dan wat lichter, maar wel koolhydraatarm. Het valt niet zo zwaar, maar je hebt zeker voldoende gegeten. Een lekker voorbeeld is deze ovenschotel met gevulde aubergine met kipgehakt en feta het recept ga je hier vinden.

Zondag – pit op zondag – Currysoep met zoete aardappel en paprika

currysoep recept met paprika en zoete aardappel foodblog Foodinista

Een soepje waar pit in zit. Lekker voor de zondag. Voor de lunch of het avondeten. Dat is deze curry met pompoen en paprika. Het recept voor deze currysoep ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie