vitamine boost

Vitamine boost thee

Deel deze post

Deze zelfgemaakte vitamine boost thee geeft het jaar door een ware energie en vitamine boost. Het warme drankje is ook nog heel erg lekker en theïne vrij. Maak het zelf en zorg voor veel vitamines.

Kun je ook wat extra vitamines gebruiken? Of wil je wel eens iets anders dan koffie en thee? Maak dan heel simpel en snel deze warme winterdrank vol vitamines, die je fris en je lekker warm houdt! De smaak doet je denken aan thee maar heeft ook de tonen van een heerlijk frisse zomerse virgin caiparina! Lekker!

Benodigdheden voor 1 glas vitamine boost:

Halve limoen
4 takjes munt
1 ster steranijs
200 ml water

Warme frisse winterdrank met limoen, munt en steranijs
Warme frisse winterdrank met limoen, munt en steranijs

De voordelen van de heerlijke drankje:
Limoen: vol vitamine c waarvan je wel iets extra kunt gebruiken in de winter. Zorgt voor extra anti oxidanten, waardoor je beter beschermt bent tegen de griep, je fitter voelt en oh ja vitamine c is ook heel goed voor je huid.
Munt: Goed voor je spijsvertering en algemeen voor je maag. Dus rommelt je maag een beetje van al die extra hapjes in december en of even wennen van de december drukte en onregelmatigheden een beetje munt stemt je weer gerust. Munt helpt ook tegen hoofdpijn dus een beetje stress hoofdpijn munt kan helpen. In ieder geval beter cafeïne en theïne uit reguliere thee en koffie. Daarbij is munt natuurlijk niet voor niks toegevoegd aan je tandpasta: frisse smaak, frisse tanden, frisse mond.
Steranijs: werkt goed als anti oxidant zowel voor de maag als voor de luchtwegen.

Recept voor een vitamine boost

Kook het water in de waterkoker of fluitketel. Snij de limoen door de helft en gebruik de helft. De andere helft kan worden bewaard. Eventueel voor de volgende keer. Een kwart van de limoen knijp je uit in het glas hier wordt het warme water op gegoten. Vervolgens kunnen de munt blaadjes in het limoen water worden gestoken. Roer deze even door het water, zodat de munt smaak los komt. Vervolgens mag de steranijs en de limoen er op worden gelegd.

De thee ziet er mooi, is gezond en smaakt heerlijk verfrissend.

Direct de nieuwste blogs ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie