Foodblog Foodinista weekmenu – Week 46 – Sinterklaas Weekmenu Deel 2

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 46 – Sinterklaas Weekmenu Deel 2

Deel deze post

Deze week is het 5 December! De dag van het grote Sinterklaasfeest en pakjesavond. Tijd voor Sinterklaasrecepten en een Sinterklaas Weekmenu. Misschien vier je het ook wel op een andere dag? Geen probleem! Want de hele week staat in het thema van Sinterklaas en ik ga je inspireren in al weer het tweede Sinterklaas weekmenu, we maken er een feestje van! Bij ons staat met kleine kinderen in huis het gezinsleven bijna compleet in het teken van de Sinterklaastijd het is welkome afleiding. Anders dan kun je wellicht de Sinterklaassmaken wel waarderen. Denk aan speculaaskruiden, amandelen en sinaasappel, maar ook ingrediënten uit het zuiden, zoals paprika en chorizo of een favoriet herfstingrediënt zoals pompoen. Tijd voor een gevarieerd herfst weekmenu met een leuk Sinterklaas thema wat rond deze Sinterklaastijd wel aanspreekt. We gaan natuurlijk niet iedere dag snoepen. De tijd van gezelligheid binnen is begonnen. Maar ook de tijd van ovenschotels, stamppotten, soepen en lekkere feestelijke recepten. In de keuken wil ik dit dan ook terug zien en natuurlijk op tafel. Trek in pompoen, paddenstoelen, zoete aardappel, kaneel, stoofvlees, ovenschotels, hartige taarten en uiteindelijk feestelijke recepten om de week mee af te sluiten. Typisch in een Spaans thema, zoals bijvoorbeeld lekker koken met chorizo en amandelen het kan allemaal bij het Spaanse Sinterklaas thema en een beetje het Sinterklaassfeertje. Het Sinterklaas weekmenu Deel 2 staat voor je klaar. Maak er een gezellig Sinterklaasfeestje van!

Leuk een Sinterklaas Weekmenu voor de Sinterklaasdagen. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden. Of heb je het eerste Sinterklaas weekmenu gemist? Kijk dan hier.

Weekmenu week 46 – Sinterklaas Weekmenu Deel 2

Maandag – Makkelijke maandag – Kip Parmezaan met pompoen en aardappeltjes uit de oven

Kip Parmezaan maken met pompoen, aardappeltjes en gorgonzola op de bakplaat - Snel en simpel uit de oven - Foodblog Foodinista

Parmezaan kip met pompoen en aardappeltjes, alles op één bakplaat en je schuift het zo in de oven. Een makkelijke maandag maaltijd! Het kiprecept met pompoen ga je hier vinden.

Meer leuke en makkelijke bakplaat recept? Dit kookboek is een aanrader en een mooi feestdagen cadeau!

Dinsdag – Lekker Nederlands – Stamppot zuurkool met gegrilde groente en chorizo

Zuurkoolstamppot recept met chorizo, paprika en tomaatjes van Foodblog Foodinista

Lekker stampen! Typisch Nederlands, maar maak er een Spaans feestje van wanneer je de rookworst vervangt door chorizo en de stamppot nog gevarieerder maakt met gegrilde groente. De zuurkoolstamppot met gegrilde groente en chorizo ga je hier vinden.

Pixum fotoboek bestellen met korting - Tips van Foodinista

Gebruik voor je fotoboek Kortingscode FoodinistaNL-PFB en krijg 20% Korting voor 31 December 2020

Woensdag – Breek de week – Chocolade Amandelspijstruffels lekker voor Sinterklaasmiddag

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken

Breek de week op woensdag! Ga leuke en vooral lekkere amandelspijstruffels maken. Het recept voor deze amandelspijs chocoladetruffels ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Geroosterde paprikasoep met chorizo

Recept Geroosterde paprikasoep met chorizo en kikkererwten van Foodblog Foodinista

Even een gezonder soeprecept met paprika tussendoor en natuurlijk als smaakmaker de Spaanse chorizo. Het paprikasoep recept ga je hier vinden.

Vrijdag – Sinterklaasweekend recept – Sinterklaas Bananenbrood met amandelspijs, chocolade en kruidnootjes

Sinterklaas Bananenbrood recept met amandelspijs en kruidnootjes - Foodblog Foodinista

Bananenbrood is lekker! Sinterklaasrecepten moeten wel dit weekend! Maar het combineren is ook echt geweldig! Bak het Sinterklaas bananenbrood. Het recept voor Sinterklaas bananenbrood gevuld met spijs en chocolade ga je hier vinden.

Zaterdag – Sinterklaasdag – Pompoensoep met gnocchi en pancetta

Pompoensoep met Gnocchi en Pancetta - Tips van Foodblog Foodinista

Op Sinterklaasavond zelf eten wij meestal soep. Het is ruim voldoende! Gek he? Nee niet echt, want we snoepen natuurlijk al zo veel. De één eet meer dan de ander en dan is deze soep echt ideaal! De pompoensoep met gnocchi en pancetta, want kijk ook gewoon zelf hoe veel vulling je erin doet hoe meer, hoe zwaarder, maar lekker is het wel! Het pompoensoep recept met gnocchi en pancetta ga je hier vinden.

Het recept voor de pompoensoep komt uit: Het Efteling Familiekookboek! Wat ook een heel leuk Sinterklaascadeau is!

Zondag – Sinterklaasweekend recepten – Sinterklaas tiramisu met speculaas en kruidnootjes

Tiramisu recept met speculaas en kruidnootjes voor Sinterklaas - Receptblog Foodinista

Op zoek naar een Sinterklaastoetje of een verrassing voor bij de koffie of thee? Ga voor deze Sinterklaas tiramisu. De tiramisu met speculaas ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie