Sinterklaas Bananenbrood recept met amandelspijs en kruidnootjes - Foodblog Foodinista

Sinterklaas Bananenbrood recept met amandelspijs en kruidnootjes

Deel deze post

Bakken en het idee hebben dat je verantwoord gaat bakken? Dan maak je een bananenbrood. Laat het idee verantwoord maar weg hoor, want we gaan gewoon een genietrecept maken voor Sinterklaasavond of voor ieder moment waarop jij het Sinterklaasfeest gaat vieren. Wellicht heb je ook nog Sinterklaas cadeau inspiratie nodig? Ook is dit Sinterklaas Bananenbrood recept gewoon heel erg lekker, wanneer je gewoon van de Sinterklaas lekkernijen houd en bananenbrood ook lekker vind. Dan is de combinatie van bananenbrood en sinterklaas snoepgoed namelijk echt zo’n goed idee! Het bananenbrood is gewoon genieten, maar wel snoepen met een aantal gezonde toevoegingen van natuurlijk brood en nog een aantal extra ingrediënten. Heel fijn is het natuurlijk dat bananenbrood gezonder klinkt, want al het snoep is al zo verleidelijk in deze feestdagen tijd. Denk ook eens deze amandelspijstruffels of tiramisu met speculaas en kruidnootjes het is ook zomaar een idee. Je kunt de kruidnootjes zo in je mond steken, maar er is natuurlijk zo veel keuze in deze Sinterklaastijd om even de keuken in te duiken. Ik zou zeggen doe het gewoon en bak het Sinterklaas Bananenbrood recept met amandelspijs en kruidnootjes en oh ja we doen er ook nog chocolade bij, het kan natuurlijk niet ontbreken in de Sinterklaastijd.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sinterklaas recepten - Bananenbrood met kruidnootjes, chocolade en amandelspijs - Recept van Foodinista
Sinterklaas Bananenbrood recept met amandelspijs en kruidnootjes

Ingrediënten Sinterklaas bananenbrood voor 10 plakken

  • 100 gram amandelmeel, zoals deze
  • 50 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 5 rijpe bananen
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel kaneel
  • handje kruidnootjes
  • snufje zout

Ingrediënten voor 100 gram amandelmeel:

We gebruiken 50 gram amandelmeel, maar met verse eieren is 100 gram het beste om te maken, gebruik de overige 50 gram bijvoorbeeld voor een ander Sinterklaasrecept, zoals croissants gevuld met amandelspijs.

Ingrediënten 100 gram Amandelspijs maken

100 gram amandelmeel, zoals deze
100 gram fijne suiker
1 theelepel kaneel
1/2 ei

Tips voor de bereiding van het Bananenbrood met amandelspijs, kruidnootjes en chocolade

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken 45 minuten, maak de amandelspijs een avond vooraf
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, mes, staafmixercakevorm van 16 cm, bakpapier, pannenlikker, keukenweegschaal, vershoudfolie

Voor deze recepten ben ik ontzettend blij met mijn, zowel een mixer als hakmolen.

Sinterklaas recepten - Bananenbrood met kruidnootjes, chocolade en amandelspijs - Recept van Foodinista

Recept Bananenbrood met amandelspijs, chocolade en kruidnootjes

Aamandelspijs maken

Maak als eerste het amandelspijs. Maak deze een avond vooraf, want de suiker dient samen te gaan met het amandelmeel. Een avondje in de koelkast is dan ook het beste. Amandelspijs maak je zo.

Amandelspijs recept

Meng in een schaal de suiker, koekkruiden en amandelmeel door elkaar. Kluts een ei. Giet een half ei bij de suiker en amandelmeel. Blijf kneden tot je amandelmeel hebt. Maak een bol en bewaar het in vershoudfolie en leg het een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend of wanneer jij wilt kun je het Sinterklaas bananenbrood maken. Amandelspijs blijft ongeveer 10 dagen goed in de koelkast, voordat het gebakken is. Je hebt dus de tijd.

P.s. je kunt ook meer amandelspijs maken natuurlijk! Verdubbel dan steeds de hoeveelheden. Je hebt dan ook voldoende om bijvoorbeeld deze Sinterklaas bites te maken met amandelspijs en chocolade.

Bananenbrood bakken

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Sinterklaas recepten - Bananenbrood met kruidnootjes, chocolade en amandelspijs - Recept van Foodinista

Basis maken voor het Sinterklaas Bananenbrood recept met amandelspijs en kruidnootjes

Prak 3 bananen, 2 eieren en de Griekse yoghurt. Breek de chocolade door het mengsel. Om alles goed gemengd te krijgen en de chocolade te breken zetten we de staafmixer op het mengsel voor ongeveer twee minuten. Meng vervolgens met een spatel de bloem, amandelmeel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder door door de basis voor het bananenbrood. Spatel voor ongeveer twee minuten dan heb je een goede basis voor het Sinterklaasbanenbrood. Je ziet ook dat het bananenbrood begint te rijzen.

Bananenbrood voorbereiden voor de oven

Knip het bakpapier in de hoeken in en laat het zakken in het bakblik. Zo kun je later het bananenbrood makkelijk uit bakblik halen. Giet de eerste helft van het bananenbrood beslag in het cakeblik. Zorg bij de volgende stappen ervoor dat de buitenkanten vrij blijven. Verdeel het spijs over het beslag. Snijd 1 banaan in de lengte. Druk deze in het beslag. Giet het tweede deel van het bananenbrood beslag in het bakblik. Snijd de laatste banaan over de lengte door de helft. Druk deze in het beslag. Strooi de kruidnootjes over het beslag. Het bananenbrood gaat nog rijzen en neemt de kruidnootjes op. Het bananenbrood mag voor 55 minuten in de oven op 190 graden. Laat het bananenbrood vervolgens 15 minuten afkoelen buiten de oven, voordat je het uit het bakblik tilt en in stukken snijd. Het kan zijn dat het bananenbrood iets in zakt, want helaas is het spijs een beetje zwaar, maar het zal er niet minder om smaken. Eet smakkelijk en fijn Sinterklaasfeest!

Bakrecepten van Foodinista?

Meer bakken? Bak dan ook eens de chocoladecake met vijgen voor een echte verwenrecept! Het cakerecept ga je hier vinden of wat dacht je van het bananenbroodrecept met pindakaas en chocolade! Om je vingers bij af te likken.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie