Foodblog Foodinista weekmenu – Week 45 – Sinterklaas Weekmenu

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 45 – Sinterklaas Weekmenu

Deel deze post

Sinterklaas is weer in het land en we kunnen wel wat gezelligheid gebruiken. Met kleine kinderen in huis staat het gezinsleven dan ook in het teken van de Sinterklaastijd en anders dan kun je wellicht de Sinterklaassmaken wel waarderen. Denk aan speculaaskruiden, amandelen en sinaasappel. Tijd voor een gevarieerd herfst weekmenu met een leuk Sinterklaas thema. We gaan natuurlijk niet iedere dag snoepen. De tijd van gezelligheid binnen is begonnen. Maar ook de tijd van ovenschotels, stamppotten, soepen en lekkere feestelijke recepten. In de keuken wil ik dit dan ook terug zien en natuurlijk op tafel. Trek in pompoen, paddenstoelen, zoete aardappel, kaneel, stoofvlees, ovenschotels, hartige taarten, stamppot en een feestelijk recept om de week mee af te sluiten. Typisch in een Spaans thema, zoals bijvoorbeeld lekker koken met chorizo en amandelen het kan allemaal bij het Spaanse thema en een beetje het Sinterklaassfeertje. Het eerste Sinterklaas weekmenu staat voor je klaar. Maak er een feestje van!

Leuk een Herfst Weekmenu voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 45 – Sinterklaas Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Pompoen roomsoep met mascarpone

Italiaanse pompoen roomsoep met mascarpone van Foodblog Foodinista

De week beginnen met een warme kom soep. Pompoensoep kan in deze tijd niet missen en staat ook snel op tafel tijdens de makkelijke maandag. Deze Italiaanse romige pompoensoep ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Indonesische Zuurkool stamppot

Zuurkoolstamppot recept met sambal, pinda's, ketjap en rookworst - Pittige zuurkoolstamppot - Foodblog Foodinista

Lekker stampen op dinsdag! Het past gewoon bij de Nederlandse keuken, maar wel met een Indische twist met deze zuurkoolstamppot met rookworst een een Indonesische smaak. De Indonesische zuurkoolstamppot ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Paella uit de oven

Paella uit de oven met kip en Iberico worst - Foodblog Foodinista

Chorizo ken je natuurlijk wel en Iberico worst wellicht ook. Met Iberico worst kun je dus ook koken en past paella ook niet geweldig bij een Sinterklaas weekmenu? We breken de week dus met paella! Veel werk? Valt wel mee! We maken de paella in de oven. Super simpel. Het recept voor de paella met kip en Iberico worst ga je hier vinden.

Meer simpele en lekkere ovenrecepten maken? Dan is dit kookboek een aanrader:

Donderdag – Gezonderdag – Gele rijst met chorizo, kikkererwten en spinazie

Gele rijst met chorizo recept Foodblog Foodinista

Simpel, snel en rijk aan groente. Een licht gerecht voor de donderdag gezonderdag. Het rijst gerecht ga je hier vinden. Dit gerecht kun je ook prima maken met restjes van de paella of je maakt extra paella rijst en met extra groente en chorizo.

Vrijdag – Borreldag – Hartige cake met chorizo, paprika en amandelen

Hartige cake met chorizo, gegrilde paprika en amandelen – Aperitief cake recept - Recept van Foodblog Foodinista

Bijna weekend! Tijd voor een borrelmoment en bak daarvoor eens een hartige cake. De Spaanse hartige cake met chorizo, paprika en amandelen gaat ook heel goed samen met een lekker kopje soep. Hartige cake recept met chorizo ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Sinterklaas stoofvlees met speculaas, chocolade en amandelen

Sinterklaas recept - Sinterklaas stoofvlees met speculaas, amandelen en chocolade - Recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag familiedag! Ga lekker stoven. Wij vieren dit weekend al het Sinterklaasfeest en daarbij mogen dan ook Sinterklaasrecepten, zoals dit stoofpotje met de smaken van Sinterklaas. Het zal je verrassen wat een smakelijke toevoeging speculaas is aan je stoofvlees. Het recept voor Sinterklaas stoofvlees ga je hier vinden.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Op de blog verzamelde ik 50 Sinterklaas en Kerst cadeautjes voor foodies.

Zondag – Bakdag – Sinterklaas 2 kleuren chocolademousse met speculaas en kruidnootjes

Witte en pure chocolademousse met speculaas - Recept van Foodblog Foodinista

Tijd voor een genietmomentje met Sinterklaas chocolademousse met kruidnootjes en speculaas! 2 kleuren chocolademousse die je heel simpel en snel maakt, met oké een beetje geduld. De smaken van Sinterklaas gaan erin en genieten maar! Het chocolademousse recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie