Weekmenu Week 11 - Koken uit de voorraadkast - Tips van Foodinista

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 11 – Koken uit de voorraadkast

Deel deze post

We weten het allemaal. Het is wijs om binnen te blijven. Social contacten een beetje te ontlopen. Laten we elkaar een beetje helpen en wellicht lost het iets op. We kunnen natuurlijk als een malle gaan hamsteren. Maar heb je zelf niet gewoon al het één en ander in huis waar je mee kunt koken en waarschijnlijk veel creatiever mee kunt zijn dan dat je zelf verwacht? Toiletpapier kun je sowieso niet eten (grapje) maar gebruik gewoon een washandje en was het in het wasmachine. Maar oké de pastarekken zijn leeg, maar er zijn zo veel meer producten die je kunt eten, lang houdbaar zijn en die misschien ook wel gewoon in je voorraadkast liggen. Daarbij is droge pasta ook niet zo lekker daar moet toch groente bij? In ieder geval haal wat inspiratie uit dit nieuwe weekmenu; koken uit de voorraadkast en laten we allemaal snel weer gezonder worden en hopelijk ook snel weer kunnen socialiseren.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 11 – Koken uit de voorraadkast

Met het menu koken uit de voorraadkast wil ik op je ideeën brengen. Er zijn soms momenten waarop je meer op tafel kunt zetten dan dat je zelf denkt.

Maandag – Makkelijke maandag – Mosterdsoep met spekjes, appel, prei en aardappel

Mosterdsoep met spekjes, prei en aardappel recept van Foodblog Foodinista

Er zijn veel ingrediënten die we vaak gewoon nog in huis hebben liggen. In de voorraadkast, de vriezer of gewoon potjes en smaakmakers die je altijd wel hebt staan. Dat kan dus ook met deze mosterdsoep met prei, spekjes en aardappel. Spekjes in de vriezer, een prei die overblijft en een aardappel die bint. Het recept voor de mosterdsoep ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Ovenomelet met ham en kaas

Recept voor ovenomelet met ham, kaas en champignons van foodblog Foodinista

Lekker Nederlands even een omeletje maken. Makkelijk, snel en voedzaam. Eieren heb je eigenlijk altijd wel in huis. Kaas er door en zoals spekblokjes, die ook kunnen, liggen er bij mij ook altijd hamblokjes in de vriezer. Makkelijk! Het recept voor het omelet met ham en kaas uit de kun je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Saucijzenbroodjes zelf maken

Zelf saucijzenbroodjes maken Foodblog Foodinista

Bladerdeeg in de vriezer? Gehakt in de vriezer? Dan maak je de lekkere Nederlandse saucijzenbroodjes gewoon zelf. Ook smakelijk bij een kopje soep. Het recept voor de saucijzenbroodjes ga je hier vinden.

Donderdag – gezonderdag – Nasi met gebakken ei

Nasi met gebakken ei recept van Foodblog Foodinista

Oké ik weet het, het lijkt er op alsof je voor deze nasi heel vele ingrediënten nodig hebt. Eigenlijk is het ook wel zo, maar het zijn vooral droge ingrediënten. Veel kruiden en smaakmakers. En de kans is groot dat je deze gewoon hebt. Daarbij komen een aantal groente, maar geen grote aantallen, een paprika hier, handje taugé daar. Kortom een restjes recept. En zo zet je een verantwoorde en hele lekkere maaltijd op tafel. Het recept voor de nasi met spiegelei ga je hier vinden.

Vrijdag – Lekker makkelijk – Tomatenrisotto met cherrytomaatjes

Tomatenrisotto recept Foodblog Foodinista

Een frisse maaltijd met groente kun je soms veel eenvoudige op tafel zetten dan dat je zelf denkt. Heb je tomaten over? Dan kun je heel eenvoudig en heel lekker deze tomatenrisotto maken. Het recept voor de tomatenrisotto ga je hier vinden. P.s. geen risottorijst in huis? Met normale rijst of pasta heb je een andere beet, maar maar is het ook heel lekker!

Zaterdag – Familiedag – Spaghetti met ham en doperwtjes

Spaghetti met doperwtjes en ham recept Foodblog Foodinista

Daar is de pasta! En heel veel pasta gaat natuurlijk vervelen. Maar daarom is pasta met rode saus ook niet steeds nodig. Heb je in de vriezer bijvoorbeeld doperwten en hamblokjes liggen? Maak dan eens dit spaghettirecept wat je hier gaat vinden.

Zondag – Koken uit blik – Pasta met makreel en kappertjes

Pasta met makreel, kappertjes en appel recept op foodblog Foodinista

Ligt het blikje makreel maar in de voorraadkast? Maak er dan eens lekkere en simpele pasta mee. Appeltje erbij. Een keer variëren en smaakvol als warm gerecht en als pastasalade. Het recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie