Foodblog Foodinista – Week 40 – Kindvriendelijk Weekmenu voor de herfstvakantie

Foodblog Foodinista – Week 40 – Kindvriendelijk Weekmenu voor de herfstvakantie

Deel deze post

Deze week begint de voor een groot deel van Nederland de herfstvakantie. Waarschijnlijk is het niet de herfstvakantie die je had verwacht. Even uit eten gaan zit er niet bij. Wij vinden het toch altijd heel erg leuk in de vakantie periodes. Ontspanning en genieten voor het hele gezin. Laten we het dan in ieder geval maar thuis extra leuk maken met lekkere recepten en gerechten. Een kindvriendelijk en makkelijk weekmenu voor de herfstvakantie met leuke ideeën. Zelf zijn wij in ieder geval thuis met de kinderen, alleen de vakantieplannen gingen allemaal niet door, dus dan maar vakantie thuis vieren. Maar misschien kunnen we het voor de kinderen iets leuker maken en voor ons zelf iets relaxter en lekkerder natuurlijk. Het schoolwerk valt even weg, minder stress, en we kunnen wellicht ons dagelijkse menu er op aanpassen. Wanneer er vakantieplannen waren dan pas je meestal je eetgewoontes ook wel aan. Het is allemaal iets leuker en relaxter. Vooral het relaxte. Hoe denken jullie er over? In ieder geval ga ik je inspireren met het Kindvriendelijk weekmenu voor de herfstvakantie.

Leuk een kindvriendelijk weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 40 – Kindvriendelijk weekmenu voor de herfstvakantie

Maandag – Makkelijke maandag – Indonesisch Gehaktbrood

Indonesisch Gehaktbrood gevuld met ei - Pittig gekruid gehaktbrood recept - Foodblog Foodinista

Een gehaktbrood is bij ons thuis altijd populair! Rijk aan smaken en ingrediënten en eigenlijk is het heel simpel om te maken. Een gehaktbrood moet even de oven in, maar dan heb je ook wel echt iets heel lekkers. Het recept voor dit Indonesisch gehaktbrood ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Pannenkoekentaart

Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista

Lekker Nederlands! Pannenkoeken! Maak ook eens een pannenkoekentaart. Een echt feestje. Lekker voor het ontbijt, lunch of het diner. Het recept voor deze gezondere, ja echt waar, pannenkoektaart ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Oreo Bonbons

Feestelijke Oreo Truffels - De keuken in met kinderen - Foodblog Foodinista

Op woensdag de keuken in en zelf bonbons maken. Lekker snoepen, want het mag, het is vakantie! Maak zelf Oreo bonbons volgens het recept wat je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Bananbrood met pindakaas en pure chocolade

Bananenbrood bakken met pindakaas en chocolade gemarmerd recept van Foodblog Foodinista

Oké gezond. Het is wel snoepen, maar wel gezonder snoepen en de kinderen gaan er van smullen en jij zelf ook! Bananenbrood met pindakaas en pure chocolade het recept ga je hier vinden. Het bananenbrood is heerlijk bij de koffie, thee of het ontbijt.

Vrijdag – Borreldag – Bruschetta’s

Bruschetta basis tips + 4 toppings recepten van Foodblog Foodinista

Lekker borrelen, genieten en en toch al gegeten hebben? Dan zijn bruschetta’s ideaal! Hier deel ik hoe je bruschetta’s maakt met vier lekkere en gevarieerde topping ideeën.

Zaterdag – Familiedag – Lasagne met courgette en salami

Ovenschotel Lasagne met courgette en salami recept van Foodblog Foodinista

Lasagne is toch een ultiem familierecept? Nou eerlijk is eerlijk mijn oudste kind eet er geen hap van! Alles gaat veel te veel door elkaar. Hij moet duidelijkheid. Mijn jongste smult er van. Dus smaken blijven verschillen. Maar toch komt het gewoon bij ons op tafel. Pech noemen we dat. Het recept voor deze lasagne met courgette en salami ga je hier vinden.

Zondag – Comfort food dag – Nacho ovenschotel met kip, avocado en kaas!

Ovenschotel met nacho's, kip, avocado en smeuïge kaas recept van Foodblog Foodinista

Nacho’s! Ultiem comfort food en heerlijk voor de zondag. Filmpje kijken en een grote schaal nacho’s die je natuurlijk ook zelf kunt maken, zoals de nacho’s met kip, avocado en extra veel kaas. Het recept voor de nacho’s ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie