Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista

Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix

Deel deze post

Genieten jullie ook altijd zo van pannenkoeken? Dan bedoel ik naast jezelf ook vooral de kinderen, maar weet je diep in je hart dat het niet zo heel erg gezond is. Natuurlijk probeer je wel eens zelf iets om een gezondere variant op tafel te zetten, maar is het ook altijd lekker. Wanneer ik heel eerlijk ben; Nee. Bij veel varianten eet je geen pannenkoek meer of de structuur is veranderd of je smeuige pannenkoek is droog geworden. Een tijdje terug kwam ik in contact met Panash pannenkoekenmixen. Alleen al de prachtige blikken maakten mij enthousiast, want de verpakking is een echte eyecatcher. Wanneer een etenswaren zo mooi verpakt zijn en wanneer er alleen al zo veel aandacht is besteed aan het plaatje dan moeten ze dat toch ook wel gedaan hebben aan het product zelf?

Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista

Waarom pannenkoeken bakken met Panash pannenkoekenmixen?

Naast de prachtige uitstraling van de verpakking. De blikken zijn echte eyecatchers wanneer je het aan mij vraagt is er ook nagedacht over het hergebruik van de verpakking. Wanneer je Panash pannenkoekenmix op is dan kun je deze makkelijk hergebruiken om andere keukenspulletjes in te bewaren. Maar waarom de pannenkoekenmix gebruiken voor het bakken in plaats van bijvoorbeeld een basis pannenkoekenbeslag? Een pannenkoekenmix van Panash is gezonder en past beter bij een gezondere levenstijl om de volgende redenen: de mix van Panash bestaat uit speltmeel, groente en fruit. Kortom vezelrijker, koolhydraatarmer en rijker aan gezondere voedingsmiddelen. Het maakt Panash ook biologisch en het bevat geen e-nummers. Wanneer je de pannenkoeken pakt kun je er voor kiezen deze zelf te bakken met (plantaardige) melk of zelfs appelmoes waardoor je pannenkoeken ook vega(n) kunt eten. Zelf heb ik daar niet voor gekozen maar ben ik wel gegaan voor een gezonde pannenkoekentaart met in de gedachte chocolade, room en rood fruit, wat uiteindelijk cacao, kwark en veel fruit werd en de kinderen hebben er van gesmuld en ik ook natuurlijk!

Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista

Wat voor pannenkoeken kun je bakken met Panash mixen

Ja dat is heel belangrijk! Ik maakte bijvoorbeeld gebruik van de Panash pannenkoekenmix met cacao, waardoor je als het ware een chocoladebeleving krijgt. Lekker! Niks is dus standaard in de beleving bij Panash en saai al helemaal niet. Je kunt namelijk kiezen uit 5 verschillende smaken Naturel, Gember en Citroengras, Mango en Kardemom, Rode Biet en Venkel en Cacao. Zelf heb ik ook de Mango en Kardemom staan en daar ben ik dus ook binnenkort heel nieuwsgierig naar. De kleur, de smaak het zal een verrassing worden en misschien maak ik er wel iets anders mee dan pannenkoeken, want ook dat kan nog. Van Panash krijg je diverse tips hoe je de pannenkoekenmix nog meer kunt gebruiken en creatief in de keuken bezig zijn is altijd leuk! Uit een blik haal je sowieso 14 pannenkoeken, maar ik haal de laatste keer er al 10 uit een half blik. Dus het kan zomaar meer zijn het ligt een beetje aan de grootte. En met een restje kun je natuurlijk ook eens een keer iets leuks doen. Nu wil je denk ik wel weten hoe je de cacao pannenkoekentaart met kwark en rood fruit maakt? Mijn dochtertje van twee riep alleen maar taart en vond het een feest! En ik denk jij ook.

Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista
Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista

Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix

Ingrediënten Cacao pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit

Half blik Panash pannenkoekenmix Cacao
500 ml melk
3 eieren
Bakje plantaardige olie
Magere of vetarme vanille kwark, zoals van Lindahls of Optimel
200 gram frambozen
250 aardbeien
100 gram kersen

Tips voor de bereiding van de pannenkoekentaart

Moeilijkeheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten + 20 minuten de pannenkoeken af laten koelen in de koelkast
Benodigdheden: schaal, garde, maatbeker, kleine koekenpan, spatel, bord, lepel, mesje, snijplank, keukenpapier

Recept gezondere pannenkoekentaart met chocoladesmaak, vanillekwark, aardbeien, kersen en frambozen

Eigenlijk is zo’n pannenkoekentaart maken helemaal niet zo moeilijk. Het ziet er alleen zo feestelijk uit! Het is alleen een keer iets anders dan een echte taart, een gezonder alternatief. Wanneer je feestelijk wilt ontbijten dan is dit recept wel echt een feestje, want ontbijten met pannenkoeken is heerlijk! Ook is het op een warme dag, oké je moet de pannenkoeken even bakken, een aanrader om deze pannenkoekentaart te eten als lunch of avondeten, want je geniet er van en je iet toch voldoende vezels, fruit en eiwitten.

Panash pannenkoeken bakken

Klop in een schaal de pannenkoeken mix met de eieren en de melk tot een glad beslag. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Ik deed dit met een garde en later met de spatel nog even goed door roeren. Verhit in de koekenpan een lepel olijfolie. Smeer de olijfolie door de koekenpan met het keukenpapier. Bewaar het papiertje, want het is goed vet en daar kun je de pan regelmatig mee invetten. Wanneer de pan heet genoeg is giet je 100 ml. pannenkoekenbeslag in de pan. Ik deed steeds een maatbeker vullen met schepjes van een sauslepel bijvoorbeeld, want het is fijn wanneer de hoeveelheid steeds het zelfde is. Voor de pannenkoekentaart wil je tenslotte hetzelfde formaat ronde pannenkoeken. Vervolgens bak je de pannenkoeken. Wacht bij het keren, totdat de pannenkoek aan de bovenkant gestold is. Daarna nog even 30 seconde aan de andere kant bakken en de pannenkoek kan op een bord. Herhaal dit totdat je alle pannenkoeken hebt gebakken. Laat de pannenkoeken vervolgens afkoelen in de koelkast.

Recept Gezondere pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit met Panash Cacao Pancake mix Tips van Foodblog Foodinista

Pannenkoekentaart versieren

Snijd ondertussen alvast de aardbeien in plakjes. Smeer met een theelepel een klein beetje kwark op het bord voor de pannenkoekentaart. Zo plakt de taart aan het bord en gaat deze niet schuiven. Plaats de eerste pannenkoek op het bord. Besmeer de eerste pannenkoek rijkelijk met de vanillekwark. Verdeel vervolgens frambozen en aardbeien over de kwark. Hethaal dit totdat je bij de laatste pannenkoek komt. Inderdaad geen kersen. In verse kersen heb je pitten. Dus deze gaan alleen boven op en als versiering. Natuurlijk kun je ook variëren met fruit. Blij stapelen. Maak de pannenkoekentaart af met aardbeien, frambozen en kersen. Verdeel extra fruit over het bord, zodat het extra feestelijk is. Eet smakelijk!

Bakken met Foodinista? Meer bakrecepten ga je hier vinden!

Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden of bak een heerlijk bananenbrood met chocolade en pindakaas het recept ga je hier vinden.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie