
29 jun Pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit – Een verwen ontbijt recept
Genieten jullie ook altijd zo van pannenkoeken? Dan bedoel ik naast jezelf ook vooral de kinderen, maar weet je diep in je hart dat het niet zo heel erg gezond is. Natuurlijk probeer je wel eens zelf iets om een gezondere variant op tafel te zetten, maar is het ook altijd lekker. Wanneer ik heel eerlijk ben; Nee. Bij veel varianten eet je geen pannenkoek meer of de structuur is veranderd of je smeuïge pannenkoek is droog geworden. Met een pannenkoekenmix naar keuze en de pannenkoeken bereiden met kwark maak je eiwitrijke pannenkoeken. Vullen met rood fruit en er staat een mooie brunch, lunch of zelfs zomerse maaltijd op tafel met de pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Recept pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit
Ingrediënten Cacao pannenkoekentaart met vanillekwark en rood fruit
- pannenkoekenmix naar keuze
- 2 eetlepels cacao poeder
- 500 ml melk
- 3 eieren
- Bakje plantaardige olie
- Magere of vetarme vanille kwark, zoals van Lindahls of Optimel
- 200 gram frambozen
- 250 aardbeien
- 100 gram kersen
Tips voor de bereiding van de pannenkoekentaart
Moeilijkeheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten + 20 minuten de pannenkoeken af laten koelen in de koelkast
Benodigdheden in de keuken
- schaal
- garde
- maatbeker
- kleine koekenpan
- spatel
- bord
- lepel
- mesje
- snijplank
- keukenpapier
Recept pannenkoekentaart met chocoladesmaak, vanillekwark, aardbeien, kersen en frambozen
Eigenlijk is zo’n pannenkoekentaart maken helemaal niet zo moeilijk. Het ziet er alleen zo feestelijk uit! Het is alleen een keer iets anders dan een echte taart, een gezonder alternatief. Wanneer je feestelijk wilt ontbijten dan is dit recept wel echt een feestje, want ontbijten met pannenkoeken is heerlijk! Ook is het op een warme dag, oké je moet de pannenkoeken even bakken, een aanrader om deze pannenkoekentaart te eten als lunch of avondeten.
Pannenkoeken bakken
Klop in een schaal de pannenkoeken mix met de cacao, eieren en de melk tot een glad beslag. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Ik deed dit met een garde en later met de spatel nog even goed door roeren. Verhit in de koekenpan een lepel olijfolie. Smeer de olijfolie door de koekenpan met het keukenpapier. Bewaar het papiertje, want het is goed vet en daar kun je de pan regelmatig mee invetten. Wanneer de pan heet genoeg is giet je 100 ml. pannenkoekenbeslag in de pan. Ik deed steeds een maatbeker vullen met schepjes van een sauslepel bijvoorbeeld, want het is fijn wanneer de hoeveelheid steeds het zelfde is. Voor de pannenkoekentaart wil je tenslotte hetzelfde formaat ronde pannenkoeken. Vervolgens bak je de pannenkoeken. Wacht bij het keren, totdat de pannenkoek aan de bovenkant gestold is. Daarna nog even 30 seconde aan de andere kant bakken en de pannenkoek kan op een bord. Herhaal dit totdat je alle pannenkoeken hebt gebakken. Laat de pannenkoeken vervolgens afkoelen in de koelkast.

Pannenkoekentaart versieren
Snijd de aardbeien in plakjes. Smeer met een theelepel een klein beetje kwark op het bord voor de pannenkoekentaart. Zo plakt de taart aan het bord en gaat deze niet schuiven. Plaats de eerste pannenkoek op het bord. Besmeer de eerste pannenkoek rijkelijk met de vanillekwark. Verdeel frambozen en aardbeien over de kwark. Herhaal dit totdat je bij de laatste pannenkoek komt. Inderdaad geen kersen. In verse kersen heb je pitten. Dus deze gaan alleen boven op en als versiering. Natuurlijk kun je ook variëren met fruit. Blij stapelen. Maak de pannenkoekentaart af met aardbeien, frambozen en kersen. Verdeel extra fruit over het bord, zodat het extra feestelijk is. Eet smakelijk!
Bakken met Foodinista? Meer bakrecepten ga je hier vinden!
Als we toch aan het bakken zijn? Bak dan bijvoorbeeld ook deze rabarbercake met witte chocolade het recept ga je hier vinden of bak een heerlijk bananenbrood met chocolade en pindakaas het recept ga je hier vinden.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's