Mexicaans Weekmenu - Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista – Week 34 – Mexicaans Weekmenu

Deel deze post

Heb je het normale dagelijkse ritme weer te pakken? Of misschien was het in de zomer wel niet anders, omdat je helemaal niks met de zomervakantie te maken hebt? Dat kan natuurlijk. Heb je wel trek in een zomerse keuken waar extra pit in zit? Dan is dit weekmenu echt iets voor jou! Ik heb namelijk een Mexicaans weekmenu voor je samengesteld. Dagelijkse gerechten en recepten van lekker snacken, airfryer recepten tot ook gewoon een bordje rijst met veel groente en ovenschotels het komt allemaal voor in het weekmenu van deze week. Maar zeker is wel alle recepten zijn geïnspireerd op de Mexicaanse en TexMex keuken.

Leuk een Mexicaans weekmenu voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 34 – Mexicaans Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Mexicaanse rijst met kip, kidneybonen en avocado

Recept Mexicaanse rijst met kip en avocado recept foodblog Foodinista

Op maandag doen we, zoals altijd, lekker makkelijk. Dit pannetje staat snel op tafel, maar voedzaam is het wel. Mexicaanse feestrijst en het recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Mexicaanse Bruine soep

Bruine bonensoep recept van Jeroen Meus op Foodblog Foodinista

Bartje bid niet voor Bruine Bonen. Maar ik wel zeker dat hij zou bidden voor deze Mexicaanse bruinen bonensoep, want die is heerlijk. Wil je deze op dinsdag eten? Start dan alvast met stoven op maandag, want dan is de soep het allerlekkerst. Kortom bereid een dag vooraf. Het recept voor de bruine bonensoep ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Mexicaanse drumsticks

Airfryer recept Drumsticks met cacao en limoen marinade recept van Foodblog Foodinista

Breek de week met deze Mexicaanse drumsticks in cacaomarinade. Zoet, pittig en met frisse limoen. Bereid in de airfryer en dus heel simpel. Het kan natuurlijk ook gewoon in een pan. Eet lekker met frietjes. Kortom ook perfect voor een kip, frietjes en appelmoes, maar dan even anders. Het drumstics recept ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Koolhydraatarme vis taco’s

PowerSlim Vis taco recept van Foodblog Foodinista

Taco’s bij de gezonderdag? Zeker weten, want deze taco’s zijn koolhydraat arm. Vervolgens gaat er een gezondere topping op en is het genieten. De tips en het recept ga je hier vinden voor de koolhydraatarme vistaco.

Vrijdag – Borreldag – Mexicaanse feestmaaltijd

Mexicaanse fiesta Kipnuggets met Croky tortilla korst met Croky Tortilla winactie op Foodblog Foodinista

Op vrijdag is het borreldag! Relaxed eten. Het kan borrelen zijn, maar ook gewoon een maaltijd natuurlijk. We maken TexMex kipnuggets, een frisse Mexiaanse salade en natuurlijk mogen nacho’s met dips niet ontbreken. Hoe je alles op tafel zet? De recepten ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Mexicaanse stoofvlees

Recept voor Mexicaans stoofvlees met tortilla's van Foodblog Foodinista

Op zaterdag sta je iets langer in de keuken of in ieder geval het vlees moet even goed stoven, maar dan heb je wel wat. Mexicaans stoofvlees. Rollen in de tortila’s en eet smakelijk! Het recept voor het Mexicaans gekruid stoofvlees ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Pittige brownies met rode peper

Kruidige brownies met rode peper, gember en kokos van Foodblog Foodinista

Zondag blijft gewoon bakdag. Oké in de Mexicaanse keuken gaat er natuurlijk geen kokos in, maar spicy mag het wel zijn dus pittige brownies met rode peper. Het recept voor de brownies ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie