Brownies met rode peper, gember en kokos recept van Foodblog Foodinista

Kruidige brownies met rode peper en kokos

Deel deze post

Houd je wel van een beetje pit, maar kun je het snoepen ook niet weerstaan? Dan zijn deze brownies echt iets voor jou. Je krijg het namelijk allemaal te gelijk met de kruidige brownies met rode peper en kokos. Een heerlijke combinatie van zoete en pittige kruiden uit de Aziatische keuken. We kunnen wel zeggen een brownie waar pit in zit. Geen standaard brownie met alleen de rode peper we hebben er nog een aantal extra zoete en pittige kruiden met een Aziatische twist aan toegevoegd, waardoor je smaakpapillen een lekkere verrassing te verwerken krijgen. Zet bij deze brownies een heerlijke bak koffie, want dat gaat heel goed samen of een kruidige kop thee en smullen maar. Eerst wel even bakken natuurlijk, maar dat is eigenlijk best wel simpel.

Kruidige brownies met rode peper, gember en kokos van Foodblog Foodinista

Ingrediënten kruidige brownies met rode peper en kokos 12 stuks

  • 150 gram bloem
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram bruine suiker
  • 100 gram gezouten boter
  • 50 ml kokosmelk
  • 25 gram geraspte kokos
  • 1 rode peper
  • stukje verse gember van ongeveer 1 cm

Tips voor de bereiding van het brownies recept met rode peper en kokos

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur, waarvan 40 minuten in de oven
Benodigdheden: Snijplank, mengschaal, ovenschaal van 20 bij 30 cm met bakpapier, steelpan, au-bain-marie pan of hitte bestendige schaal, spatel, garde, lepel, mes en een hakmolen is fijn.

Chocolade brownies met rode peper, gember en kokos van Foodblog Foodinista

Recept brownies met rode peper en kokos

Voorbereiding voor het bakken van de brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook water in de steelpan. Knip het bakpapier in in de hoeken en plaats deze in de ovenschaal, zodat het straks makkelijk is om de browniemix in de ovenschaal te gieten.

Brownies met rode peper, kokos en kruiden bereiden

Meng in de schaal de bloem, bruine suiker, kokos en komijnpoeder. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd zowel de rode peper als de gember fijn. Het is ook makkelijk om dit te doen in de hakmolen. Zet de mix even apart. De verhitting voor het water mag uit. Plaats de au-bain-marie pan in de pan en smelt de boter en de chocolade in de pan en klop deze met de garde tot in geheel. Laat dit rustig smelten. Breek ondertussen de eieren in de browniemix en de kokosmelk. Meng dit alvast met een spatel door de browniemix. Als de boter en de chocolade compleet zijn gesmolten dan giet je deze bij de browniemix. Blijf met de spatel mengen, totdat alles één geheel is. Giet vervolgens de browniemix in de de ovenschaal. Plaats de kruidige brownies met rode peper in de oven voor 40 minuten.

Meer brownierecepten van Foodblog Foodinista?

Zin om nog meer te bakken of om te snoepen? Kijk dan ook eens naar de volgende brownie en blondie recepten op Foodblog Foodinista.

  • Maak ook de blondies met witte chocolade en kokos. Het recept ga je hier vinden.
  • Een verrassing voor Valentijnsdag? Het recept voor een brownietaart in hartvorm ga je hier vinden.
  • Is er nooit chocolade genoeg. Ga dan voor deze geweldige choco chunc brownies.

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie