Foodblog Foodinista – Week 32 – Terug naar school weekmenu - Na de vakantie ritme

Foodblog Foodinista – Week 32 – Terug naar school weekmenu – Na de vakantie ritme

Deel deze post

Dag zomervakantie! De zomervakantie is afgelopen. De kinderen gaan weer terug naar school. We gaan weer aan het werk. De zon verdwijnt achter de wolken. Jammer, maar waar! Daarbij komt er ook wel een beetje een einde aan het genieten en aan het lossere ritme. In het begin is het altijd even zoeken naar een dagelijkse routine. Natuurlijk school, sportclubjes en werk helpen daarbij. Maar was het in de keuken en op je bord ook niet iets meer een feestje en vakantie? Inderdaad! Tijd dus voor weer wat meer routine en dagelijkse recepten waar het hele gezin wat mee kan. Naast dat het prettig is om ritme aan te brengen kan gezonder eten en ritme ook geen kwaad voor de gezondheid. Het is dus tijd voor het Terug naar school weekmenu – een weekmenu voor het hele gezin – nou ja de moeilijkere eters gaan natuurlijk altijd piepen en bij mij aan tafel ook hoor. En geen school dan is het gewoon het terug naar je werk of het meer ritme in je week weekmenu, maak er van wat je zelf wilt! Fijne week in ieder geval en succes met de routine.

Leuk een terug naar school weekmenu voor meer ritme. Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 32 – Terug naar school weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Pittige tomatensoep

verse pittige tomatensoep recept van Foodblog Foodinista

De maandag beginnen we makkelijk en met een favoriete soep van velen. Een pittige tomatensoep. Het recept voor de pittige tomatensoep ga je hier vinden.

P.s. maak direct een extra grote pan dan heb je voor woensdag ook soep.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Ovenschotel met prei, gehakt en kerrie

Ovenschotel prei en kerrie met gehakt en aardappelpuree - koken zonder pakjes en zakjes - recept van Foodblog Foodinista

Op dinsdag eten we iets typisch Nederlands. Een lekkere ovenschotel en een klassieker, maar dan zelf gemaakt. De prei ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en kerrie. Het recept voor de prei ovenschotel ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Saucijzenbroodjes

Zelf saucijzenbroodjes maken Foodblog Foodinista

Op woensdag bakken we een lekkere snack. Zelf saucijzenbroodjes bakken. Lekker voor wanneer de kinderen uit school komen of voor bij het avondeten. Soep over van maandag dan kan er een een kopje tomatensoep bij. Het saucijzenbroodjes recept ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Bananenbrood met pindakaas en chocolatechip

Recept voor bananenbrood met pindakaas en chocolade van Foodblog Foodinista

Oké.. Gezond, gezond het blijft altijd een vraag bij bananenbrood. Maar er zijn zeker weten ongezondere baksels. En daarom gaat dit bananenbrood gewoon mee op Donderdag – Gezonderdag. Het zelf bananenbrood maken? Het recept voor bananenbrood met pindakaas en pure chocolade ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Italiaans Gehaktbrood

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Vrijdag borreldag. We slaan het misschien een keer over na alle zomerse gezelligheid, maar met een gehaktbrood kun je veel kanten op. Een stukje voor bij de borrel of het Italiaans gehaktbrood eten op brood. Een makkelijke maaltijd. Ook gaat het heel goed samen met deze simpele tomatenrisotto aan jou de keuze en natuurlijk met spaghetti in tomatensaus. Het recept voor het Italiaans gehaktbrood ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Gegrilde kip, aardappeltjes en wortels een traybake recept

Gegrilde kip, aardappeltjes en worteltjes uit de oven op bord recept van Foodblog Foodinista

Op zaterdag kan het gewoon heel makkelijk, lekker en verantwoord zijn. Kip, aardappeltjes en worteltjes. Alles op één bakplaat uit de oven. Het recept ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Chocoladeflappen

Chocoladeflappen recept van Foodblog Foodinista

Op zondag lekker bakken en snoepen! Het kan met een aantal kleinde ingrediënten die je vaak al in huis heb. Maak eens chocoladeflappen. Maak zelf chocoladeflappen en het recept voor chocoladeflappen ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie