Foodblog Foodinista – Week 30 – Zomers gevarieerd weekmenu

Foodblog Foodinista – Week 30 – Zomers gevarieerd weekmenu

Deel deze post

In de zomervakantie, waarin er soms toch nog veel moet, probeer je het een beetje makkelijk en leuk te houden. Vooral in deze week waarin een hittegolf ons land heeft gevonden. Misschien ben je wel vakantie aan het vieren en wil je het makkelijk houden en vooral afkoelen, maar eten moeten we toch en vooral een beetje goed voor ons zelf blijven zorgen. Het is alleen niet iedere dag feest en ook tijdens de vakantiedagen krijgen we honger of we zoeken juist verkoeling. Eten en drinken kunnen daar juist voor zorgen. Koken moet ook gewoon gebeuren. Je kunt het jezelf daarentegen wel makkelijk makken. Daarbij kun je het ook nog steeds lekker, gevarieerd en gezond houden met zomerse recepten. Deze zomerse recepten verzamelde ik in een nieuw zomers gevarieerd weekmenu wat perfect past bij de zomervakantie en hittegolf. Van soepjes, salades tot gewoon een broodje (lekker snel en simpel). Genieten, niet te moeilijk doen, maar wel lekker eten.

Leuk een gevarieerd zomers weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 30 – Zomers gevarieerd Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Witlofsalade met makreel

Witlofsalade met makreel en honingdressing recept van Foodblog Foodinista

Op maandag doen we lekker snel en simpel met een frisse salade met witlof en makreel. De salade kan natuurlijk ook op tafel worden gezet bij een barbecuemaaltijd. Het recept voor de witlofsalade ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Zomerse erwtensoep met munt

Zomerse erwtensoep met munt en courgette recept foodblog Foodinista

Heerlijk Nederlands; erwtensoep. Maar dan wel een frisse zomerse variant. Van een soepje koel je dus heel erg af wanneer er hete temperaturen zijn. Je lichaam blijft ‘op temperatuur’ en je krijgt ook nog een vitamine boost binnen: mooi meegenomen. Maak bijvoorbeeld deze zomerse erwtensoep met extra courgette en munt. Het recept ga je hier vinden.

OP=OP, waarde o.b.v. adviesprijs, inhoud kan variëren, minimale orderbedrag dient €75 te zijn, niet geldig i.c.m. andere actiecodes

Woensdag – Breek de week – Frisse tonijnsalade met appel

Tonijnsalade met appel recept Foodblog Foodinista

Breek de week op woensdag met een frisse tonijnsalade met appel. Lekker op een broodje, want we doen makkelijk vandaag. Maar ook op een cracker, lichte matze of op een toastje. Het tonijnsalade recept ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Kabeljauw shoarma

Shoarma van kabeljauw uit Kookboek Mezze recept Foodblog Foodinista

Shoarma kun je ook maken met vis en wanneer je het zelf maakt en met magere vis is het ook nog gezonder en inderdaad magerder. Een perfecte maaltijd die past bij de Donderdag Gezonderdag. Pittig, fris en zomers. Het recept voor de kabeljauw shoarma ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Regenboog springrolls met garnalen

Regenboog springrolls met garnalen - Zelf springrolls maken - Recept van Foodinista

Springrolls zijn altijd een goed idee op een warme en zomerse dag. Als avondmaaltijd of genieten met een glas wijn bij de borrel. Ook smakelijk natuurlijk in de lunchtrommel naar je werk, maar oké het is vrijdag borreldag. Je mag alleen zelf kiezen. Het recept voor de kleurrijke springrolls met veel groente en garnalen ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Snelle en simpele pasta met cherrytomaatjes

Pasta met frisse cherrytomaatjes recept van receptblog Foodinista

Snel een pastarecept op tafel zetten? Natuurlijk! En het kan ook nog heel eenvoudig en met weinig ingrediënten. Regelmatig zijn het de meest smaakvolle pastarecepten, zoals de pasta met cherrytomaatjes. Voor dit pasta recept met tomaatjes ga je het recept hier vinden.

Zondag – Bakdag – Tropische broodpudding met kokos, mango en banaan

Tropische broodpudding met kokos, mango en banaan recept van Foodblog Foodinista

Ja zondag! Op zondag is het bakdag. Geen ingewikkelde recepten op warme zomerse dagen, maar wel een ideaal recept voor wanneer de broodrestjes niet op zijn gegaan of wanneer er nog zomers fruit ligt en wanneer het tijd is om daar mee te koken. Zo kun je altijd wel een reden verzinnen natuurlijk, maar je kunt de tropische broodpudding met mang, banaan en kokos ook gewoon maken, want het is smullen! Een tip voor het ontbijt, bij de koffie of als toetje. Lees alles over deze broodpudding hier. En nee je eet niet meer helemaal brood, wanneer dit recept is bereid.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie