Foodblog Foodinista – Week 29 – Snel en simpel weekmenu

Foodblog Foodinista – Week 29 – Snel en simpel weekmenu

Deel deze post

In de zomervakantie, waarin er soms toch nog veel moet, probeer je het een beetje makkelijk en leuk te houden. Het is alleen niet iedere dag feest. Was het maar zo leuk! Koken moet ook gewoon gebeuren. Je kunt het jezelf wel makkelijk makken. Daarbij kun je het ook nog steeds lekker, gevarieerd en gezond houden met zomerse recepten. Deze zomerse recepten verzamelde ik in een nieuw snel en simpel weekmenu wat perfect past bij de zomervakantie. Genieten, niet te moeilijk doen, maar wel lekker eten.

Leuk een gevarieerd en makkelijk weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 29 – Snel en Simpel Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Vleesloze Maandag

Saffraanrijst met paprika en halloumi recept van foodblog Foodinista

Makkelijke maandag is deze keer niet nodig, want het hele weekmenu is makkelijk en gevarieerd. We kiezen deze keer standaard voor een vleesloze maandag met de saffraanrijst met paprika en halloumi, een gegrild kaasje, een simpel, snel en zomers recept. Hoe je deze maaltijk op tafel zet lees je hier.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Maaltijdsalade met aardappeltjes, gerookte zalm en frisse sla

Maaltijdsalade met gerookte zalm, aardappeltjes en honingmosterddressing recept van Foodblog Foodinista

Een AVG-tje, aardappel – vlees/vis – groente, maar dan een beetje anders. Wel typisch Nederlands. We maken er een frisse maaltijd van met gerookte zalm. Het recept ga je hier vinden voor de salade met sla, gerookte zalm en aardappeltjes.

Woensdag – Breek de Week – Gevulde avocado met spicy tuna

Gevulde avocado met spicy tuna salade - Pittige tonijnsalade - Foodblog Foodinista

Een simpel en lekker lunchrecept of maak er een frisse salade bij voor het avondeten. Vul een avocado met spicy tuna salade. Je krijgt er even een sushi gevoel van. Het recept voor de gevulde avocado ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Salade met gegrilde asperges, ei en oude kaas

Salade met gegrilde groene asperges en oude kaas recept van Foodblog Foodinista

Op donderdag een frisse salade met een beetje een zoute twist, want dat kunnen we wel gebruiken in de zomer! Een beetje extra zout kan geen kwaad en de oude kaas zorgt daar wel voor. Gril de asperges in de grillpan of op de barbecue, waar je zin in hebt. Het recept voor de hele salade met gegrilde asperges, ei en oude kaas ga je hier vinden.

Vrijdag – Barbecuetijd – Parelcouscous met gegrilde merguez worstjes, feta, tomaat en spinazie

Parelcouscous met feta, tomaten, merguez en spinazie recept van Foodblog Foodinista

Het is weekend en de barbecue kan aan! Maak een frisse salade met parelcouscous, feta, tomaatjes en spinazie. Maar grill vooral de heerlijk merguez worstjes op de barbecue en anders in de grillpan. Het hele recept ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Orzo salade met perzik, chorizo en geitenkaas

Orzo recept met perzik, chorizo en geitenkaas van Foodblog Foodinista

Fris, zomers en simpel en snel staat het op tafel. Orzo is ideaal om mee te koken om mee orzo risotto mee te maken, orzo pasta en orzo salade. Deze keer maken we er een frisse zomerse orzo salade mee met perzik, geitenkaas en chorizo en het recept ga je hier vinden.

Zondag – Genietdag – Spicy zalm poke bowl

Spicy zalm poke bowl met gemengde groente - Sushi bowl recept - Foodblog Foodinista

Genieten, gezond, lekker en snel? Maak een poke bowl, zoals deze spicy zalm poke bowl. Moet ik er nog meer bij vertellen? Je kunt natuurlijk sushi bestellen of het recept voor deze spicy zalm poke bowl zelf maken. Het recept ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • a de gooyer
    Geplaatst op 08:03h, 04 augustus

    Wat een heerlijk site

  • admin
    Geplaatst op 08:57h, 04 augustus

    Dank je Astrid! Leuk om te lezen.

Geef een reactie