Foodblog Foodinista – Week 28 – Spaans Weekmenu - Foodinista

Foodblog Foodinista – Week 28 – Spaans Weekmenu

Deel deze post

Zomervakantie, zomerse weken en misschien ga je op vakantie. Maar de kans is ook groot dat de zomervakantie er anders uit ziet dan dat je verwacht had. Zou je deze zomer naar Spanje gaan? Genieten van tapas, paella, sangria en andere lekkernijen, maar zit het er toch allemaal niet om diverse redenen? Heel jammer! Dan moeten we helaas zoeken naar andere oplossingen en een goede vervanging. Duik thuis de keuken in voor Spaanse recepten. Ik probeer je dan ook te inspireren met de Spaanse keuken en Spaanse recepten in het nieuwe weekmenu en wel een Spaans weekmenu. Lees je mee? En welk recept is jouw favoriet?

Leuk een gevarieerd en makkelijk weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 28 – Spaans Weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Spaanse frittata met chorizo en tomaat

Spaanse frittata met chorizo en tomaat recept van foodblog Foodinista

Op maandag koken we makkelijk. We maken een ovenschotel of ovenomelet. Het heeft veel weg van een tortilla je mist alleen de laagjes. Maak deze frittata met chorizo simpel en snel, wat fijn is op maandag, en het recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Gehaktballetjes in saffraansaus

Recept gehaktballetjes in saffraansaus van Foodblog Foodinista

Gehaktballetjes we zijn er dol op op. Met een Spaanse twist, de saffraansaus, worden ze een favoriete tapa. Je kunt er ook een heerlijke maaltijd mee maken. Combineer de gehaktballetjes in saffraansaus bijvoorbeeld met rijst en sperzieboonetjes. Een beetje Nederland en een beetje Spanje. Het recept voor de gehaktballetjes in saffraansaus ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Paella met mosselen, kip en zeevruchten

Recept voor Paella met kip, mosselen en zeevruchten van Foodblog Foodinista

Breek de week en maak een grote pan paella. Spaans genieten met paella met mosselen, kip en zeevruchten. Het recept voor de paella ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Salmorejo

salmorejo Spaanse koude tomatensoep recept van foodblog Foodinista

Een bord voor groente. Wel met een typische Spaanse soep. De koude Spaanse soep salmorejo. Het recept voor Salmorejo ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Spaanse borrelplank met tapashapjes

Spaanse borrelplank tips voor spelletjesavond van Foodblog Foodinista

Vrijdag borreltijd en natuurlijk kan het ook in Spaanse stijl met deze Spaanse borrelplank. Zelf een Spaanse borrelplank samenstellen? Kijk voor inspiratie hier.

Zaterdag Familiedag – Spaans stoofpotje met rundvlees en chorizo

Spaans stoofpotje met chorizo en paprika recept van foodblog Foodinista

Zaterdag familiedag. Laat de maaltijd stoven. Maak dit Spaanse stoofpotje met rundvlees, chorizo en paprika en eet het vervolgens met saffraanrijst. Het recept voor dit Spaanse stoofpotje ga je hier vinden.

Zondag voor gezelligheid – Cava Sangrìa

Freixenet Mia Sangria Cava favoriet foodblog Foodinista

We sluiten de week of het weekend gezellig en vooral heel erg lekker af met Cava Sangrìa. Hoe? Meer over de cava sangrìa ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie