Foodblog Foodinista – Week 26 - Barbecue inspiratie weekmenu

Foodblog Foodinista – Week 26 – Barbecue inspiratie weekmenu

Deel deze post

De zomervakantie is begonnen en in de aankomende week gaat ook de zon weer schijnen. Is het geen mooi idee om de barbecue iets vaker aan te steken en om onze keuken naar buiten te verplaatsen? Ben je thuis dan geeft buiten toch al snel en vakantiegevoel? Ga je naar de camping of een vakantiehuisje dan is de barbecuemaaltijd de ideale maaltijd om met de hele familie of met de vriendengroep van de vakantie te genieten en het vakantiegevoel in het zonnetje langer vast te houden. Wanneer je uiteindelijk zelf gaat koken dan kun je er bij de barbecuemaaltijd zelf gewoon bij blijven zitten. Veel gezelliger en leuker. Je staat er niet altijd bij stil, maar de barbecue maaltijd kan een gezonde levensstijl zijn wanneer je je niet overeet, zelf heerlijke gerechten maakt en je vasthoud aan het grillen en niet te veel sausjes eet. Smaakvolle gezonde salades, variëer eens met vis of eet juist vegetarisch er is zo veel mogelijk en iedere dag ontdek je weer eens een nieuw gerecht. Zin en trek gekregen? Duik dan deze week in het barbecue inspiratie weekmenu.

Leuk een gevarieerd en makkelijk barbecue inspiratie weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 of eerdere weekmenu’s uit 2020 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Weekmenu week 26 – Gevarieerd en makkelijk barbecue weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Zalm teriyakispies grillen op de barbecue

Zalm teriyaki spies van de barbecue - Vis barbecuerecept - Recept van Foodblog Foodinista

Vis grillen op de barbecue en spiesjes rijgen. Dit kun je natuurlijk zelf. Marineer zalm in een teriyakimarinade. Smeer er stokbroodjes bij, sausje, kroepoek en rijg de spiesen rijkelijk met zalm en courgette. Even grillen en eet smakelijk! Het hele recept ga je hier vinden. Ook lekker, om de maaltijd compeet te maken, is voor erbij deze salade met frisse mango en komkommer.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Varkenshaas saté van de barbecue

Barbecuerecept voor varkenshaas satéspies van Foodblog Foodinista

Even zo’n heerlijk eetcafé recept zelf bereiden op de barbecue? Grill dan de varkenshaas saté op de barbecue. Wel marineren en dan rijkelijk aan een spies rijgen en grillen. Het hele recept tot aan de bijgerechten ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Meloensalade met ham en feta

Meloensalade met ham en feta recept van foodblog Foodinista

Breek de week en doe lekker simpel. Maak deze frisse salade met meloen, ham en feta. Heb je restjes zalm en varkenshaas over grill het dan op de barbecue, maak surf en turf shaslicks. Houd het anders simpel en maak bijvoorbeeld kipspiesjes voor op de barbecue. Het recept voor de salade ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Biefstukspiesen met tutti frutti

Biefstukspiesen met tutti frutti barbecuerecept Foodblog Foodinista

Donderdag gezonderdag en dan gewoon genieten van een maaltijd van de barbecue? Ja hoor het kan gewoon. Eet een gezonde frisse salade en grill bijvoorbeeld deze biefstukspiesen met tutti frutti. Mager en vezelrijk. Zoals eerder beschreven past de barbecue levensstijl goed bij een gezondere levensstijl en wil je deze barbecuespies eens proberen lees dan hier het recept.

Vrijdag – Borreldag – Borrelbrood met kaas, ham en verse kruiden

Borrelbrood barbecue recept - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Het borrelfeest gaat ook gewoon door op de barbecue. Maak een borrelbrood of breekbrood op de barbecue met de heerlijke rokerige smaak. Smeuïg, smeulend en warm brood met een gevarieerde vulling. Hoe? Het recept voor het feestbrood ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Kogelbiefstuk met ansjovisboter – Surf en turf

Kogelbiefstuk met ansjovisboter recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag houden we het simpel! Frietjes! Je kunt ze zelf maken, volgens het recept, maar het kan ook simpeler natuurlijk. Maar vooral kogelbiefstuk grillen op de barbecue en daarbij kruidenboter, maar toch een beetje anders. We gaan voor een surf en turf. Kogelbiefstuk met ansjovisboter, lekker zout! Het recept voor de kogelbiefstuk met ansjovisboter ga je hier vinden.

Zondag – Zoete zondag – Banansplit op de barbecue bereiden

Recept voor bananasplit van de barbecue Foodblog Foodinista

Smullen maar en vooral heel erg lekker snoepen. Maak simpel en heel lekker een bananasplit op de barbecue met warme banaan en gesmolten chocolade. Lekker met slagroom en een bolletje ijs erbij. Het recept voor de bananensplit ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie