Foodblog Foodinista - Week 17 - Weekmenu met Koningsdag recept

Foodblog Foodinista – Week 17 – Weekmenu met Koningsdag recept

Deel deze post

Tijd voor een nieuw weekmenu en een week vol eetinspiratie! In het weekmenu maken het makkelijk en is het niet nodig om de blog af te struinen naar lekkere recepten al mag het natuurlijk wel. We verzamelen een aantal recepten met thema’s voor je in één menu. We starten de week met een feestelijke dag. Het Koningsdag of dit jaar toepasselijk Woningsdag. We laten het natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Daar moeten hapjes bij. We starten de week dan ook, ja gewoon op een maandag, met een lekkere borrelplank, want die past in het weekmenu met Koningsdag recept. En zo gaat de week verder. Het is ook nog Meivakantie dus daar mag ook wel wat lekkers en leuks bij. Hapjes maken met de kinderen, borrelen op vrijdag natuurlijk en in het weekend de barbecue aan?

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 17 – Weekmenu met Koningsdag recept

Maandag – Koningsdag maandag – Koningsdag borrelplank + zelf Hollandse garnalensalade maken

Koningsdag borrelplank tips van Foodblog Foodinista

Op Koningsdag gaan we naar het terras, eindeloos langs de vrijmarkt lopen en feesten! Maar dit jaar blijven we thuis. Het is niet anders. Kortom we creëren een feestje voor ons zelf. Mis je ook de borrelplanken uit de kroeg? Nou die maak je zo zelf. Ik stelde een Nederlandse borrelplank voor je samen die perfecte geschikt is voor Koningsdag. Maak ook zelf Hollandse garnalensalade. Het recept deel ik hier met je en natuurlijk de samenstelling voor de Koningsdag borrelplak.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Aspergesoep met ham

aspergesoep met ham en ei recept van Foodblog Foodinista

Even bijkomen van de hapjes en drankjes op Koningsdag. Dan doen we vandaag rustig aan. Natuurlijk gewoon nog even lekker Nederlands met een aspergesoep met ham en ei. Het aspergesoep recept ga je hier vinden.

Ff_Lekker_Mama_Verassen_500X500

Woensdag – Breek de week – Feestelijke Oreo truffels

Feestelijke Oreo Truffels - De keuken in met kinderen - Foodblog Foodinista

Het is meivakantie en dan is het natuurlijk leuk om met de kinderen de keuken in de duiken en geloof mij het is sowieso ook leuk om de Oreo truffels gewoon voor jezelf te maken of voor iemand anders al cadeautjes. Het recept ga je hier vinden. Daarbij is het ook nog heel erg simpel.

Donderdag – Gezonderdag – Courgettelasagne

courgettelasagne recept zonder pasta

Een heerlijke ovenschotel, een lasagne zonder pasta en je gaat de pasta echt niet missen hoor! Het is de courgettelasagne ovenschotel. Op de gezonderdag gaan we even koolhydraatarm, maar smullen en genieten is het wel. Het recept voor de ovenschotel met courgette ga je hier vinden.

Vrijdag – Borreldag – Oude kaas salade

Oude kaas salade maken recept van Foodblog Foodinista

Vrijdag! Borreltijd. Maar de oude kaassalade is ook erg lekker op een cracker of sandwich. Het hele recept voor de borrelsalade met kaas ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Barbecuerecept: Zalmburger met avocado

Zalmburger met avocado en tomaat recept Weber Barbecue Foodblog Foodinista

Weekend! En we gaan de barbecue aanzetten. Gezellig en relaxed. Als het maar niet echt koud is, want het is al snel barbecueweer. Buiten onder het afdak of gewoon aan op het balkon en binnen aan de eettafel genieten. We gaan hamburgers maken. Wil je een keer iets anders? Maak dan visburgers. Je kunt bijvoorbeeld ook deze zalmburgers met avocado en tomaat maken. Het recept voor de hamburgers met zalm ga je hier vinden.

Zondag – Bakdag – Plaattaart met geitenkaas en rabarber

Rabarbertaart met geitenkaas recept van Foodblog Foodinista

Het rabarberseizoen is weer begonnen. We gaan dus bakken met rabarber! Een lekkere plaattaart voor bij de borrel of met een salade als avondeten. Het recept voor de plaattaart met rabarber en geitenkaas ga je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie