Mooi stel foodblogger Foodinista Februari Eetdagboek carnaval 2016

Februari Eetdagboek Carnaval, Monkeytown en restaurantjes

Deel deze post

Het is al weer tijd voor het Februari eetdagboek, al moet ik zeggen dat deze maand soms wel voorbij leek te kruipen, ondanks heel veel leuke dingen was het ook een pittig maandje. Florian had een longontsteking met 41,5 graden koorts en dat is best even heftig als mama en dan zo’n klein mannetje van bijna 1,5 jaar oud. Wat hebben we allemaal gedaan naast heel veel knuffelen, het Disneykanaal van Netflix heel veel keer bekeken te hebben en mij veel zorgen gemaakt te hebben? Het begon met een bezoek aan Schrobbelèr, sushi dinertje, carnaval, de long ontsteking, de eerste keer Frozen kijken, fan van Olaf worden, dat dan weer wel en nog veel meer, maar dat komt verderop in het fotodagboek. Hoe was jouw maand? Ook zoveel griepjes of nergens last van? Ook gecarnavald? Bijzondere etentjes of een hele bijzondere Valentijn mogen meemaken?

Februari Eetdagboek in foto’s

Warme Schrobbeler met slagroom foodblog Foodinista

Denk jij bij Schrobbelèr aan warme Schrobbelèr met slagroom? Ik dus absoluut niet? Eerlijk ik vond het heel lekker, maar het kwam absoluut binnen, zoals eigenlijk altijd wel met Schrobbelèr, maar helemaal met warme likeur. Tja een opwarmertje is het…

Proost op de carnaval met Schrobbelèr foodblogger Foodinista

De carnaval was een beetje begonnen met de Schrobbelèr avond.

Meer weten over Schrobbelèr of het gevoel van? Dan is in ieder geval deze ode aan Schrobbelèr perfect.

Schrobbeler kruik

Deze kruik staat klaar voor de carnaval en is ondertussen leeg.

Carnavalkostuums 468x60
Sushi night bij Ichi in Waalwijk

De vrijdagavond, voordat we voor de eerste avond in Breda de stad in gingen voor carnaval voor alvast een biertje met vrienden ging ik en Eric op sushidate. Een maandelijks terugkerend dingetje. Even quality time samen. Deze keer bij Ichi in Waalwijk. In het Januari eetdagboek schreef ik over Ichi Lounge in Kaatsheuvel een luxer concept met a la carte en leuke menu’s in Kaatsheuvel, maar het is net wat je ervan verwacht. Ichi in Waalwijk is all you can eat, maar wel één van mijn favorieten en van goede kwaliteit, veel verse vis, ook nog de tonijn in bijvoorbeeld de handrolls, maar ook diverse tepanyaki recepten. Mocht je met kinderen gaan dineren dan is er ook een apart kindermenu.

Zaterdag carnaval Breda op de market blogger Foodinista

Het feest kon beginnen, heel de zaterdag hebben we gefeest op de Grote Market in Breda.

Mooi stel foodblogger Foodinista

Mooi stel toch?

Grieken tijdens carnaval foodblog Foodinista
Florian carnaval oma in Den Bosch

Tijd om te eten, want zonder een goede bodem kun je niet tijdens de carnaval. Een goede Griekse maaltijd om weer verder te kunnen en eigenlijk om ook even te ontspannen. Een tafel vol met 8 personen.

Ook Florian kwam al een beetje in de stemming bij oma in Den Bosch, maar helaas zie je aan zijn oogjes dat hij al ziek aan het worden was. Zijn kieltje is verder in de kast gebleven, geen carnaval meer voor hem in 2016 het kinderbal komt volgend jaar wel. Nog zoveel jaren te gaan.

Dag drie carnaval in Tilburg blogger Foodinista

En dag drie van de carnaval. Op naar de optocht in Tilburg, nog aardig fris, al zeg ik het zelf.

Warme chocolademelk bij Café Anvers in Tilburg

Wat was het koud op carnavalszondag! Tijd voor warme chocolademelk tijdens de optocht en even opwarmen bij Café Anvers. Wij waren eerder in Tilburg dan onze vrienden, ook geen probleem. Wij hebben nog even naar de optocht gekeken, terwijl zij de roes van de avond er voor lagen uit te slapen. Zo zonder kids moet je ook even tijd samen pakken en uitslapen lukt mij niet meer zo goed.

Warme chocolademelk, bitterballen en speciaalbiertje café Anvers Tilburg

En nog even tijd om ook deze bitterballen en voor Eric om dit speciaal biertje naar binnen te sprokkelen voor we de stad weer in gingen.

Santa Maria TexMex Avond

Misschien herken je het wel, maar in zo’n week dat je kindje de griep heeft, dan is je ritme compleet. Verstoord of eigenlijk waren het twee weken, want een griep en vooral longontsteking kan lang aanhouden bij zo’n klein mannetje. Van Santa Maria kreeg een grote box toegestuurd met allemaal heerlijkheden voor TexMex, toevallig ben ik daar echt dol op! Zo’n oppepper konden we wel gebruiken een beetje genieten met snelle en simpele homecooking in het weekend en twee avonden achter elkaar was zelfs geen straf. Hier maakte ik nacho’s met met gehakt, kaas, gepelde tomatenblokjes en peperkruiden even in de oven op 200 graden en in 20 minuten klaar. Wel de gehakt even rullen. Daarbij kip nuggets zelf kipfilet snijden en met een beetje olie gepaneerd in de kruiden van Santa Maria, zo simpel en lekker spicy voor herhaling vatbaar. Ze zijn gebakken in de oven dus veel magerder en echt TexMex stijl. Voor erbij een simpele guacamole, blue cheese dip van blauwe kaas en Philedelphia en tonijndip van tonijn, philedelphia en gedroogde peper. Easy peasy en ideaal voor de vrijdagavond. Met een beetje Netflix natuurlijk.

Santa Maria enchilada schotel Foodblog Foodinista

Zaterdag maakte ik met de soft tortilla’s van Santa Maria een enchilada schotel. Snel en simpel gemaakt en nog even ontspannen op de bank. Van de soft tortilla’s ben ik echt fan. Ik heb ze van geen merk eerder zo dun en luchtig kant en klaar gegeten. Dit maakt ze ook makkelijk om te rollen en ideaal voor een ovenschotel.

Pannekoeken bakken uit Polles Pannenkoekenboek favoriete foodblog Foodblog Foodinista

Best wel bekend, maar kindjes eten gewoon slecht als ze de griep hebben. Gelukkig knapte Florian weer een beetje op. Buikgriep daar had hij geen last van en op pannenkoeken is hij dol. Aangezien hij flink was afgevallen kon het wel even na een koude wandeling buiten. Ik ging kaaspannenkoekjes bakken voor papa en mama en natuurlijk ook voor Florian. Voor het bakken van Pannenkoeken ben ik echt enthousiast over Polles pannenkoekenboek van de Efteling. Dit boek heb ik al weer bijna een jaar en het staat zo vol recepten voor pannenkoeken en poffertjes en voor iedere pannenkoek een ander beslag. Goede pannenkoeken bakken is tenslotte toch een kunst. Op de blog deel ik het poffertjes recept met je en vertel ik nog veel meer over Polles Pannenkoekenboek.

cadeau tip Kookboeken Polles pannenkoekenboek sinterklaascadeau tip foodblog Foodinista
pannenkoeken eten foodblog Foodinista loves kids

En die pannenkoeken die gingen er goed in.

Spelen in de ballenbak bij Monkeytown mamablogger Foodinista

Helemaal opgeknapt en dat mag beloond worden! Tijd voor een heerlijk dagje spelen en de eerste keer Monkeytown.

Spelen bij Monkeytown met Mama mamablogger

Niet alleen Florian, maar ook mama mag stieken weer even kind zijn.

Poffertjes eten bij Monkeytown mamablogger Foodinista

Zo’n actieve dag sluiten we af met poffertjes eten! Yummie!

Uitsmijter borrelcafé James Kaatsheuvel Sprang Capelle

Afgelopen zaterdag had ik nog een cursusdag, alleen zonder lunch, maar wel een uur lunchpauze. Hierdoor was er ook erg weinig gezinstijd in het weekend. Eric was zo lief om mij op te halen. Samen met Florian natuurlijk en we gingen gezellig lunchen bij borrelcafé James! Hij koos voor uitsmijter James.

Camembert uit de oven met brood borrelcafé James Sprang Kaatsheuvel lunch

En ik voor camembert uit de oven met salade en broodjes. Lekker en het belangrijkste even heel gezellig!

Borrelavond thuis visschotel Foodblog Foodinista

Vrijdagavond hadden we een rustig avondje thuis. Bij de visboer een vispakketje gehaald en deze onder het mom van van een vrijmibo en als avondeten heerlijk opgegeten. Even relaxen en genieten.

Superfles speciaalbier

Ja Florian is ondertussen weer goed opgeknapt. Zaterdag hadden we een gezellig speciaalbier avondje met vrienden. Voor de lol was deze grote fles, die gevuld is, even naar beneden gehaald. Toen Florian ging kruipen heb ik de fles tijdelijk naar de zolder verplaats door het gewicht en hij is er nogal in geïnteresseerd, het is ook een heel mooi object. Deze fles is nog steeds gesloten.

Speciaalbier grote fles

De interesse is er nog steeds er is nog niks veranderd. Zaterdag hebben we gezellig speciaal biertjes geproefd en er hapjes bij geproefd met hulp van het boek Bier & Food, waarvan ik er ook drie mag weggeven. Kijk daarvoor even in dit blog.

Florian spelen met de pannen

Zo na het weekend, papa en mama weer aan het werk en Florian aan het spelen met de pannen bij oma. Jong geleerd is oud gedaan.

Meer blogs van Foodblog Foodinista met restaurants, uitgaanstips, winacties, recepten, kookboeken en meer?

Iedere maand een nieuw dagboek ontvangen en Foodinista blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie