Boek Bier en Food winactie Foodblog Foodinista

Bier en food kookboek review en winactie

Deel deze post

Misschien heb je het al eerder voorbij zien komen in mijn blogs of op social media ik ben een vrouw die bier drinkt, nee niet iedere dag, maar regelmatig geniet ik van een speciaal biertje, zoals dat heet. Tijdens mijn studenten tijd heb ik het Zythos genootschap leren kennen, dankzij vrienden, in België en jaarlijks ga ik naar de Zythos beurs in Leuven en als het even uitkomt naar een kleiner evenement in Gent. Echt genieten en diverse Belgische bieren proeven en ontdekken, want ieder jaar komen er zoveel nieuwe geweldige smaken bij. Ook heb ik een aantal jaar voor een Nederlandse brouwerij mogen werken, waar mijn kennis over bier sterk gegroeid is en niet alleen het proeven, maar de bedrijfskennis, brouwen en alles eromheen. Toen ik bekendmaakte dat ik dit jaar weer naar het Zythos festival in Leuven ga, waar ik ontzettend veel zin in heb, kreeg ik op twitter leuke reacties van de Zythologen, want dat ben ik zeker niet. Ik heb er namelijk na een zwangerschap en het eerste jaar weer wennen aan een biertje en dus twee jaar afwezigheid weer ontzettend veel zin in. De kleine man een weekendje naar opa en oma en Eric en ik met vrienden biertjes proeven en een weekend naar België.

Het Bier & Food Foodpairen boek

Extra leuk om mij goed voor te bereiden kreeg ik het boek Bier & Food opgestuurd van een andere vrouw die bier drinkt en hier een ware studie van heeft gemaakt. Puck van Kerkhoven is culinair journalist en heeft haar passie voor bier gebundeld in het boek Bier & Food. Het boek is zeker niet alleen voor vrouwen. Met Bier en Food deelt zij haar passie, want kennis moet je delen, leer je de achtergrond van de speciaalbieren kennen, Food en bier combinaties maken. Ik weet dankzij dit boek dat ik met meer kennis naar het Zythos festival ga en dat wij met onze speciaalbier avondjes met vriendjes heerlijke Bier en Food combinatie op tafel ga zetten.Wat leuk is in een winactie mag ik dit boek ook drie keer weggeven. Lees hier meer over in dit blog, als jij dit boek ook wilt winnen.

Review culinair boek Bier & Food

Bier en Food is niet het eerste boek wat ik in mijn boekenkast heb over bier, maar zeker het leukste en het meest informatieve. Over bier staat er heel veel, de achtergrond van de biertjes, smaakbeleving, waar je ze kunt gaan drinken en niet alleen de brouwerijen, maar ook type biertjes en verrassend welke speciaalbieren hier dan ook bijpassen, zijn er bijvoorbeeld diverse soorten champagnebieren.

Veel Bier en Food

Zoals de titel al verraad staat er in het boek veel over bier en food. Niet alleen wat je het beste kunt eten bij het bier voor verrassende en perfecte smaakcombinaties, maar ook de recepten. Zo eet je bijvoorbeeld Guiness met oesters, konijn met pruimen en bruin bier en homemade pulled pork en rookbier.

Boek Bier en Food winactie Foodblog Foodinista

Praktische informatie over het bierboek

Boek: Bier & Food
Auteur: Puck Kerkhoven
Uitgever: Xander Culinair
Pagina’s: 197
Besproken bieren: Meer dan 250 en Recepten meer dan 30

Winactie Boek Bier & Food

Wil jij ook je bierkennis verbeteren? Perfecte bier spijs gerechten op tafel zetten? Dat kan! Van het boek Bier & Food van Puck Kerkhoven, mag ik drie exemplaren weggeven in deze winactie. Wat moet jij daar voor doen?

 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op Instagram of Pinterest.
 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, waarom jij dit boek graag wilt winnen.
 3. Vergeet niet sharing is caring!

De winactie voor het boek Bier & Food loopt loopt tot 10 maart 2016, daarna wordt de winnaar bekend gemaakt.

De winactie is ondertussen afgelopen en de winnaars hebben een bericht ontvangen. Helaas niet gewonnen of was je net iets te laat, natuurlijk kun je dit mooie boek over Bier & Food hier terugvinden.

Meer lezen over bier op Foodblog Foodinista?

– Maak eens deze gevulde bierkip met appel!
– Een malse varkensrollade maken? Marineer de rollade in bier!
Stoof kip heerlijk mals in bier.

Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

12 Reactie's
 • Jody
  Geplaatst op 14:05h, 26 februari

  Hai! Hier ook een dame die wel van speciaalbier houd! :D Ik dacht dat ik de meeste boeken over eten & bier wel kende, maar deze nog niet! Ben dus wel erg nieuwsgierig! :)

 • Maris
  Geplaatst op 14:37h, 26 februari

  Ik doe graag mee! Ik volg je al op al je kanalen :$
  Ik heb een aantal vrienden die echt gek zijn op bier. Zelf heb ik niet zoveel ervaring met het koken van bier (op een stoofpotje hier en daarna) Dus het lijkt me wel leuk om ze een keer te verassen met een lekker bier gerecht.

 • Myrthe
  Geplaatst op 15:52h, 26 februari

  Wij houden heel erg veel van koken en vinden het heerlijk om samen (speciaal)biertjes te drinken… Ideale combi zou ik zeggen! Kunnen we de recepten uit dit boek mooi bereiden in onze nieuwe keuken…heb er nu al zin in!!!!

 • Joost
  Geplaatst op 17:12h, 26 februari

  Heerlijk met Myrthe koken in onze nieuwe keuken! Koken, bier en Myrthe, een ideale combinatie!

 • Nicky
  Geplaatst op 11:18h, 27 februari

  Mijn vriend is sinds kort begonnen met zelf bier brouwen en ik was altijd al dol op lekker koken. Hoe mooi z het zijn als we met dit boek de allerlekkerste combi’s weten te maken en dan dubbel kunnen genieten? Superleuk, je vindt dit tot nu toe alleen maar voor wijn en eten. Nu eindelijk ook met bier :-))

 • sebastiaan
  Geplaatst op 12:44h, 28 februari

  Om onze speciaalbieravonden met vrienden nog verder culinair aan te vullen!! Heerlijk :)

 • Els
  Geplaatst op 09:55h, 29 februari

  Ook ik lust graag bier en de combinatie bier en eten is altijd goed. Daarom zou ik graag dit boek winnen!

 • Astrid
  Geplaatst op 19:20h, 29 februari

  Oh wat zou ik graag mijn zoon Rik verrassen met dit boek. Ten eerste is hij gek op bier. Hij houdt zelfs in een bier-app bij hoeveel verschillende buitenlandse bieren hij al geproeft heeft. Daarnaast leert hij voor kok. Volgens mij de ideale combinatie om hem te verwennen met dit boek. Kan hij nij weer verwennen door lekkere recepten te koken.

 • Sjoerd
  Geplaatst op 11:02h, 01 maart

  Wat heel veel mensen niet van mij weten is dat ik een echte biersnob ben. Dat merk je niet echt want ik drink niet veel bier en ben verre van een kroegtijger. Maar sinds ik een tijdje vlakbij Brouwerij het IJ in Amsterdam gewoond heb is een gewoon Amstel of Heineken biertje niet meer echt aan mij besteed! Ik woon nu in Nijmegen en gelukkig hebben ze hier ook een aantal lokale bierbrouwerijen zoals Oersoep en de Hemel. Daarvan liggen dan ook biertjes in mijn ijskast en natuurlijk wat speciaalbier. Ik kan daar intens van genieten. Het idee alleen al dat ze er liggen ;-)
  Maar het gekke is; bij eten zal ik ook nooit bier drinken. Eerder wijn, water of fris. Bier en eten zit gewoon niet in mijn systeem. Gek eigenlijk want bierin eten (bv in stoofvlees) gaat prima samen dus waarom geen biertje naast mijn maaltijd?
  Daarom spreekt mij dit boek zo aan. Ik ben reuze benieuwd
  naar wat dit boek mij nog meer over de combi beer and food kan vertellen en mij misschien wel kan verleiden tot niet alleen genieten van de 2 afzonderlijk maar in de perfecte twee eenheid!

  Ja, ik doe graag mee en volgde je al op Facebook

 • Martine -Duizenden1dag
  Geplaatst op 10:22h, 10 maart

  Mijn vriend is onlangs begonnen met bier brouwen en ik zou het leuk vinden recepten te hebben die daarmee goed combineren. Als we met dit boek ook nog eens gezamenlijk onze bierkennis kunnen vergroten is dat natuurlijk helemaal leuk.

 • Rory
  Geplaatst op 11:24h, 10 maart

  Als vaste bezoekster van ons ‘stamcafé’ Demmers (speciaalbieren) en Brouwerij ’t IJ is dit ‘kat in het bakkie’. Heerlijk! Columbus, Zatte, Quadruppel. Zal ik nog even doorgaan? Ontzettend gaaf om het boek te kunnen winnen en recepten uit te kunnen proberen.

 • Petra L.
  Geplaatst op 12:57h, 10 maart

  Op de valreep doe ik nog snel mee! Wat een verademing, dit boek. Geen wijn, maar bier! Heerlijk! Ik lust geen wijn en dat is best lastig, als je alleen maar leest over welke wijnen bij welk gerecht horen.

Geef een reactie