Liverpool Museum reis tips in Liverpool van Foodinista

48 uur in Liverpool – Van Beatles tot pubs en cocktails met pizza

Deel deze post

Liverpool is groot en bruisend, ik moet eerlijk toegeven dat de stad mij voor een eerste keer en tijdens een rondreis in Engeland waarin ik binnen acht dagen vier grote steden bezocht, een beetje heeft overvallen. Liverpool is een levendige en bruisende stad, want er is zo veel te beleven, maar in Liverpool moet je een beetje de weg kennen en dat is de eerste keer niet zo heel eenvoudig, wanneer je de weg nog niet kent, alleen bent en ik moet toegeven ik had het niet zo getroffen. Mijn trein vanuit de Engelse stad Newcastle, waarover je mijn reisverhaal hier kunt lezen, reed niet dus ik arriveerde al veel later dan ik wilde in Liverpool en ik kon met mijn bagage dag zeggen tegen mijn gereserveerde plaatsen. In een bank holiday weekend, wat ik ook geen aanrader vind om te reizen in Engeland, gewoon een tip, is dat helaas niet zo plezierig. Plan je een city trip naar Engeland dan zou ik reizen in een bank holiday weekend afraden. Iedereen is vrij, er is veel gesloten en voor de toeristische activiteiten is het overvol, ook zijn de hotels veelal overboekt en dat zorgt voor veel stress bij het personeel. Daarbij is het echt een feest weekend in Engeland met veel vrijgezellen feesten, voetbal wedstrijden en duikt echt iedereen de kroeg in. Voor het toeristische bezoeken van een stad is het niet het moment. Ik ging op een persreis en aangezien liepen we bij het plannen van de reis ook al tegen wat uitdagingen aan. Ik begreep het niet, maar bij aankomst dus wel. Ik ga niet klagen, want mijn reis door Engeland was geweldig! Maar neem deze tips mee, wanneer je het beste uit jouw reis wilt halen en de steden echt wilt ontdekken en niet voor gesloten deuren wilt staan. Andere voorbeelden zijndat het verkeer overal vast loopt. Wanneer je 48 uur in een stad te besteden hebt, ik in ieder geval, wil je toch best wel veel zien en doen en dat lukt dan gewoon niet en daarbij zijn veel restaurants vol. Dikke pech en bij een weekendje weg is dit ook niet ideaal. Maar met dit schema weet je gewoon dat het wel gaat lukken! Met deze tips voor 48 uur in Liverpool ga je de stad ontdekken! Van de Beatles, de docks, de pubs tot cocktails en pizza! Want het is gelukt! Liverpool is beleefd en mijn highligts zijn verzameld! Dus GO haal het beste uit 48 uur Liverpool ontdekken en je wilt zeker nog een keer terug!

Voetbalreis, Beatles, citytrip of alles in 1 laat hier je reis op maat naar Liverpool samenstellen.

Mijn reis langs de steden in Noord Engeland begon in Newcastle en mijn 5 tips in Newcastle kun je hier lezen.

Liverpool haven district 48 uur in Liverpool tips van Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Lambanana's in Liverpool vrolijken overal de stad op 48 uur in Liverpool tips van Foodinista

Nog een bruisende stad ontdekken in Engeland? Bezoek Manchester! Lees mijn Manchester tips hier.

Penny Lane Bier Cheers 48 uur in Liverpool tips van Foodblog Foodinista

48 uur in Liverpool – Hoe reis je naar Liverpool

Zelf ben ik mijn reis begonnen in de Engelse stad Newcastle. Vanuit daar ben ik met de trein naar Liverpool gereisd. Helaas verliep dit niet helemaal vlekkeloos, maar ik had gewoon de pech dat het een Bank Holiday weekend was. Wil je gewoon iets rustiger reizen dan zou ik aanraden om voor en ander weekend te kiezen. Deze data kun je online opzoeken. Mijn reis zou gaan met de Transpennine Express. Door de Engeland Specialist House of Britain is dit allemaal geregeld en ik had ook gereserveerde stoelen. Helaas eindigde ik in de party express naar Liverpool. Dat kan gebeuren, maar met koffers is het minder makkelijk en ik was mijn gereserveerde stoelen kwijt. Op een reis van 3 uur is dat toch niet zo fijn. Vanuit IJmuiden is het mogelijk om naar Newcastle te varen met de ferry en vanaf Schiphol gaan er dagelijks diverse vluchten naar Newcastle en Liverpool. Vanaf het centraal station kun je lopen naar diverse hotels die centraal gelegen zijn in het centrum. Zo verbleef ik in het Signature Living at Shankly Hotel een hotel dat in het teken staat van voetbal in de centrale gedeeltes en een nalatenschap is van Bill Shankly en familieleden. Bill Shankly is een oud voetballer en coach van onder andere Liverpool. Voor de echte voetballiefhebbers is dit hotel een must! Wanneer bij aankomst je kamer nog niet gereed is in de ochtend dan kun je je koffers inleveren, je krijgt je kamernummer en het personeel zorgt dat je bagage bij terugkomst op de kamer staat. Zo kun je zelf alvast de stad Liverpool ontdekken. Want met 48 uur in Liverpool valt er geen tijd te verliezen! Ik heb namelijk echt wel activiteiten gemist in deze drukke stad waar je de weg nog wel even moet vinden.

Voetbalreis, Beatles, citytrip of alles in 1 laat hier je reis op maat naar Liverpool samenstellen.

48 uur in Liverpool – Dag tot dag planning

48 uur in Liverpool – Dag 1

12:00 of vroeger Aankomst in Liverpool in-checken hotel. In mijn 48 uur in hotel ben ik niet gefocused op voetbal, maar met het leuke Shankly Hotel pak je daar toch iets van mee. Want ja Liverpool zonder voetbal bestaat eigenlijk niet! Meer over het hotel kun je hier vinden. Na het in-checken even een makkelijke to go lunch bij bijvoorbeeld Marks and Spencer Foodhall of Pret-a-manger, want we gaan de stad verkennen!

Voetballiefhebber? Boek hier een voetbaltour in Liverpool

13:00 Liverpool is groot! Ga de stad verkijken vanuit en toeristische dubbeldekker! Dit is echt een aanrader, want dan weet je waar je bent. Je kunt de tickets direct boeken voor 48 uur. Dat is makkelijk en de bus vertrekt om de hoek van het hotel en op diverse locaties in het centrum. De tickets voor en hop-on-hop-off kun je ook regelen via House of Britain, en het is een aanrader om dit Nederland alvast te doen (goed geregeld en ook de prijsverhouding is interessant) zoals meerdere activiteiten voor de Liverpool reis. Een rondje in de bus neemt één uur in beslag, maar maak onderweg tussenstops.

Liever actief Liverpool ontdekken? Ga met een Nederlandse gids op fietstour en reserveer hier.
Of ga op een speciale Beatles tour.

Kathedralen van Liverpool een must visit tijdens 2 dagen in Liverpool tips van Foodinista Citytrip

14:00 Stap uit bij de Angelica Cathedral en bezoek de geweldig grote Kathedraal van Liverpool. Wandel vervolgens door naar St. Lukes Church en zie zo de diversiteit in kerken in Liverpool. De hop-on-hop-off rijd normaal gesproken ook langs de Metro Cathedraal, maar deze weg is nu afgesloten. Het is een aanrader om langs deze drie kerken te lopen en om dan weer in te stappen en verder te laten rijden door Liverpool.

Kathedralen van Liverpool een must visit tijdens 2 dagen in Liverpool tips van Foodinista Citytrip

Philharmonic Pub: Stop tijdens een drankje in de Philharmonic Pub! De favoriete pub van Paul Mc Cartney waar hij ook een surprise optreden verzorgde. Bij deze pub starten diverse pubtours, maar ze blijven er niet dus als je er even wilt genieten en het is de moeite waard ga er dan zelf even naartoe!

Philarmonic Pub Favoriet van Paul McCartney The Beatles Pub tips van Foodblog Foodinista in Liverpool

17:00 uur Stap uit in de wijk Cain’s Brewery Village! Een hippe wijk die in ontwikkeling is en waar veel oude pubs zijn, maar ook veel nieuwe en hippe restaurants. Daarbij zijn er diverse winkeltjes en kunstateliers kortom er is voor iedereen wel wat. Even relaxen? Een cocktail drinken en pizza eten? Dat kan bij Crazy Pedro’s. En bij Crazy Pedro’s is het Crazy overal om je heen! Een soort pizza meets Hard Rock Café, want overal zie je posters van muziek legendes en ondertussen krijg je top cocktails in een rode plastic beker. Vervolgens bestel je Crazy pizza’s die super smaken! Een aanrader en het is er super relaxed. Op een reisdag kun je even bijkomen bij Crazy’s Pedro’s meer informatie kun je hier vinden.

Passievrucht cocktail bij Crazy Pedro's in Liverpool Relaxed Restaurant tip in Liverpool van Foodblog Foodinista
Crazy Pedro's in Liverpool interieur
Pizza bij Crazy Pedro's in Liverpool tips voor eten en drinken in Liverpool van Foodinista
Pizza party bij Crazy Pedro's in Liverpool eten en drinken tips Foodblog Foodinista
Bruisend en kleurijk Liverpool ontdekken in 48 uur tips van Foodblog Foodinista

19:00 Sluit nadat je even bij hebt kunnen komen aan voor een pub tour in Liverpool! Ben je niet zo’n kroegganger of feestbeest dan is het echt geen probleem. In Liverpool wil je dit alsnog niet missen. In Liverpool horen pubs gewoon bij de cultuur en anders ben je ook echt niet in Liverpool geweest. Tijdens de wandeling ontdek je de diversiteit aan pubs in Liverpool van klassiek, lokaal tot hip. Vertel de guide waarin je geïnteresseerd ben en hij kan je laten zien wat je zoekt. Liverpool heeft tenslotte een hele rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Ondertussen zal je meer over de stad ontdekken, de inwoners van Liverpool en de bekende stamgasten in Liverpool van The Beatles, bekende voetballers, dichters en andere wereldberoemde inwoners die een lager tot GT kwamen drinken. Een onvergetelijke avond! De pubtour kun je laten regelen door House of Britain. Na de pubtour heb ik mijn dag afgesloten. En mocht je er niet zijn geweest zorg er dan zelf nog voor dat je of op dag 1 of dag 2 de Hobo Kiosk bezoekt in Liverpool. Deze kelderpub geeft je een echt Liverpool gevoel. Je zal wel even je best moeten doen om binnen te komen of vraag het natuurlijk aan je guide! Het is nogal een exclusieve pub in een buitenwijk en wie weet spot je er nog een bekend gezicht.

Vegan ale van Flagship tijdens de pubtour in Liverpool reistips van Foodblog Foodinista in Liverpool
Hobo Kiosk in Liverpool een bezoek waard voor en unieke ervaring tips van Foodblog Foodinista

Nog een leuke stad in Noord Engeland is Leeds! En mijn ervaring kun je hier lezen!

48 uur in Liverpool – Dag 2

9:00 uur Tijd voor het ontbijt in Liverpool. Het ontbijt in het hotel is prima. Eitje, broodje, fruitsalade. Tijd om de dag te beginnen. Maar ik zou wat ruimte vrij houden of eventueel als je geen grote ontbijter bent het ontbijt overslaan voor iets heel goeds!

9:30 Koffie met taart! Waarom ook niet je bent een weekend weg! Tijd om te genieten. Vanuit het hotel wandelen we naar het Docks District voor de Beatles tour en bezoek aan diverse musea. Maar ondertussen is er tijd voor geweldige taart en goede koffie! Dus tijd voor een cappucino bij Leaf and Bean. Een schattig roze koffiezaakje aan je linkerhand op de helft van de wandeling. Vul je eindbestemming het Beatleas Statue in op Google Maps, maar neem half verwege even pauze. Het is de moeite waard en bestel de vegan red velvet cake, want die is echt geweldig! Vervolgens kun je wel even door.

Vegan Red Velvet Cake and Cappuccino bij Leaf and Bean in Liverpool eten en drinken tips op reis van Foodblog Foodinista

11:00 Ga na de taart verder om je te melden bij The Beatles Walk. Zorg er voor dat je iets vroeger bent, zodat je nog een aantal foto’s kunt maken met The Beatles zelf. Je kunt ook kiezen voor Beatles Day Tour voor de liefhebbers en echte aanrader natuurlijk! House of Britain kan dit allemaal voor je regelen. Maak een reservering voor een kortere tour van een uur. Je krijgt meer informatie over Liverpool en de muziek industrie erg leuk en ondertussen ook meer informatie over het Liverpool Docks gebied. Een dubbele tour naast de pub tour is geen overbodige luxe, want tijdens de pubtour komt je namelijk niet in dit deel van de stad.

Beatles Statue in Liverpool Docks
Reisartikelen.nl

12:00 Rond ongeveer lunchtijd is de Beatles tour afgelopen. Met de korte tour ben je nog steeds in de regio van de Docks. Het is geen straf, want het is een geweldig gebied met diverse musea en diverse locaties voor streetfood. Neem de tijd voor een bezoek aan de volgende musea: Museum of Liverpool, Tate Liverpool met ook een heel leuk restaurant voor de lunch, Merseyside Maritime Mueseum extra aandacht voor de Titanic en The Beatles Story voor alles over The Beatles. Zelf had ik echt prachtig weer toen ik in Liverpool was en dan zijn The Docks alleen al geweldig om rond te wandelen en om te genieten van het uitzicht over het water en om gewoon van de stad te genieten. Je kunt je in deze omgeving met de musea de gehele middag vermaken. De basis exposities voor het Liverpool Museum, The Tate en het Maritiem Museum zijn zelfs gratis alleen voor de exclusieve exposities betaal je een extra fee. Leuk en dus zeker de moeite waard! Vergeet ook niet om buiten nog even een bezoek te brengen aan de vrolijke Superlambananas.

Liverpool Museum reis tips in Liverpool van Foodinista
Restaurant Tate Museum perfect voor lunch in Liverpool in Museum District en haven gebied tips van Foodblog Foodinista

17:00 Na al het sightseeing ga nog even shoppen en boodschappen doen in Liverpool, want Liverpool heeft een heel groot shopping center! Vergeet niet om je lokale producten mee naar huis te nemen. De jams, sausjes, lokale chips en bier, zoals Penny Lane heerlijk! Reis je ook door met de trein dan heb je al een excuus om proviant in te slaan, zoals lekkere muffins voor de volgende ochtend. Ik ging zo vroeg naar Manchester dat ik het ontbijt in het hotel niet redde.

Bruisend en kleurijk Liverpool ontdekken in 48 uur tips van Foodblog Foodinista

20:00 uur Sluit een bezoek van 48 uur in Liverpool af met een bezoek aan The Cavern Club. Regel wel vooraf hier je entree, want het kan heel druk zijn.

Mijn reis langs de steden van Noord Engeland maakte ik met de trein. Deze Lonely Planet Duurzame Reizen inspireert om op een verantwoorde manier mooie reizen door Europa te maken, waar je misschien niet zo snel aan denkt:

City Trips in Noord Engeland

Meer leuke reis tips in de steden in Noord Engeland? Lees hier ook mijn reiservaring in Leeds! Een verrassende city trip in Noord Engeland of bezoek de andere stad aan de Engelse kust aan ga hier mee op reis naar Newcastle.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie