Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat

Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat

Deel deze post

Rukmini Iyer heeft weer een nieuwe bakplaat kookboek uitgebracht. Deze keer een kookboek voor de zoetekauw en bak liefhebbers: De Zoete Bakplaat. Het is natuurlijk een bakplaat kookboek en dat staat voor eenvoudige recepten. Alleen zorgt Rukmini altijd voor creativiteit. Een basisrecept wordt uitgewerkt en daar worden creatieve variaties mee gemaakt. Die meestal simpel zijn. Eerder werden er gevarieerde bakplaat kookboeken uitgebracht, zoals de Snelle Bakplaat en de Wereldse Bakplaat, waarin je ook zoete recepten kunt vinden, maar nu een heel kookboek vol met Zoete recepten. Waaronder deze Schwarzwalder brownies met walnoten, mascarpone en kersen, waarvan ik het recept met een kleine aanpassing met je deel. Brownies kun je natuurlijk bestellen, maar zelf bakken is veel leuker, daarbij zijn deze brownies met amandeelmeel ook nog eens glutenvrij dus zo voor veel meer mensen toegankelijk.

Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat
Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten brownies met mascarpone, kersen en walnoten voor 12 stuks

  • 85 ml olijfolie
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram pure chocolade
  • 70 ml melk
  • 3 eieren
  • 40 gram cacao
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 amandelmeel
  • snufje zout
  • 230 gram kersen zonder pit
  • 150 gram roomkaas
  • 50 gram walnoten
  • snufje kaneel

Tips voor de bereiding van de brownies met kersen, mascarpone en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten en 60 minuten in de oven
Benodigdheden: mengschaal, ovenschaal, bakpapier, spatel, satéprikker of barbecuepen, lepel, steelpan, pannenlikker

Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat
Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat

Recept kersen brownies met mascarpone en walnoten

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vul de ovenschaal met het bakpapier. Zet de walnoten in een bakje water, zodat ze in de oven niet verbranden.

Chocolade smelten

Doe de olijfolie, chocolade en suiker in een pan. Verwarm al roerend op laag vuur, totdat de chocolade is gesmolten en glanst. Roer de melk erdoor. Laat het 10 minuten afkoelen in de pan.

Cheesecake maken

In het kookboek bak je de cheesecake met melk, maar dit bakt niet op en wordt erg zacht. Ik kies er dus voor om de roomkaas te mengen met één ei en één eetlepel suiker. Klopt dit tot één geheel met een garde. Zet het roomkaasmengsel apart.

Browniesbeslag maken

Roer de cacao, amandelmeel, snufje zout, kaneel en de helft van de kersten door de chocolade. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. Giet het beslag in de bakvorm.

Cheesecake brownies met kersen in de oven

Verdeel de mascarpone met een lepel over het browniesbeslag. Trek vervolgens lijnen met een satéprikker. Zodat je de mascarpone swirlt. Verdeel de laatste kersen over de brownies. Giet de walnoten af en strooi deze over de brownies. Druk de kersen en de walnoten een beetje in het beslag. De brownies mogen voor 60 minuten in de oven op 160 graden. Check daarna met een satéprikker of ze goed zijn gebakken, niet rauw zijn, plaats ze anders nog 10 minuten terug. Laat de brownies daarna in de oven afkoelen voor 20 minuten.

Schwarzwalder brownies met walnoten uit kookboek de Zoete Bakplaat

Brownie recepten van Foodinista

Meer brownie recepten van Foodinista? Bekijk dan ook eens de dubbele choco brownies en de bounty brownies.

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie