Kookworkshop in Marrakech Marokko Foodblog Foodinista

Kookworkshop in Marrakech in geuren en kleuren

Deel deze post

Vink! Een kookervaring op mijn bucketlist is afgevinkt. Het is kort door de bocht, maar wat wilde ik dit graag doen zeg. Naast een foodtour in Marrakech wilde ik dolgraag een kookworkshop in Marrakech volgen, want in een stad met zo veel geuren en kleuren daar moet wel iets te leren en te ervaren zijn. Eigenlijk was ik al heel nieuwsgierig naar hoe zij de couscous zo mooi droog krijgen en met heel weinig klontjes. Het is maar een ding. Laat staan het gebruiken van al die mooie kruiden die je in Marrakech overal kunt kopen en waar ze je maar al te graag meer over willen vertellen. Tijd om dus ook met deze producten op een goede manier aan het werk te gaan. Ik boekte een Marokkaanse kookworkshop en ging onderweg naar mijn riad.

Kookworkshop Marrakech in de Riad Foodblog Foodinista

Privé kookworkshop in Marrakech

Bij riad Jona werd ik hartelijk ontvangen en ik had verwacht nog op de andere deelnemers te moeten verwachten, maar niks was minder waar. In plaats daarvan gingen we na een drankje en rondleiding door de riad beginnen en kreeg ik een privé workshop. Leuk! Zo kreeg ik goed uitleg van alle Marokkaanse ingrediënten en mocht ik ook echte alle gerechten zelf bereiden en kon ik deze later met Eric en Florian lekker opeten.

Kookworkshop in Marrakech Marokko Foodblog Foodinista
Kookworkshop in Marrakech Marokko Foodblog Foodinista

De Marokkaanse keuken

Tijdens de kookworkshop in Marrakech bereidden we klassieke gerechten. We begonnen met het zelf bakken van Marokkaanse brood. Wat een werk was dat! Dit gebeurde natuurlijk nog volledig met de hand en wat een waardeloze kracht had ik in mijn armen. Achteraf gezien was ik ook al hartstikke zwanger en was de moeheid al hard toegeslagen. Ik had dus ook een goed excuus, maar dat was achteraf. Niet te vergeten dat het maar 40 graden was in de keuken. Maar leuk en leerzaam was het wel. Ik twijfelde of ik het recept met je ging delen, maar ja je moet natuurlijk ook gewoon zelf deze kookworkshop in Marrakech willen doen.

Kookworkshop in Marrakech Marokko Foodblog Foodinista

Van Marokkaans brood naar kip tajine

Vervolgens gingen we aan het werk met de bereiding voor een Marokkaanse paprikadip voor bij het brood, couscous en Marokkaanse kip. Wat het belangrijkste daarvoor is? Veel geduld en leren werken met de kruiden en de juiste samenstellingen. Dit leer je tijdens de kooklessen in Marrakech. Eigenlijk is de kern van de kookworkshop en de Marokkaanse keuken simpele ingrediënten, maar vooral van smaakmakers iets heel lekkers maken. Wanneer je dat wilt leren en met de Marokkaanse geuren en kleuren aan het werk wilt dan raad ik je een Marokkaanse kookworkshop in Marrakech zeker een keer aan en natuurlijk kun je daarna genieten van je eigen bereidde maaltijd in een echte riad.

Kip tajine bereiden Kookworkshop Marrakech Marokko Foodblog Foodinista
Kookworkshop in Marrakech Marokko Foodblog Foodinista

Meer tips in Marokko? Bekijk dan ook de andere Marokkoblogs eens op Foodblog Foodinista

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

-De reis door Marokko was onze privévakantie. Wel werden we door Cookly in de gelegenheid gebracht om deel te nemen aan deze Foodtour in Marrakech-

Cooking Class Marrakesh

An amazing foodie experience that was on my bucket list. I have followed a cooking class in Marrakesh. In the city of smells and senses you should follow a cooking class in a real riad. Learn how to make a tajine and use the spices so you can make your own tajine at home. The Moroccon chef will cook with you and sort out the perfect taste of your tajine. After my cooking class I enjoyed a tastefull dinner with my family at the riad and I took the experience home with my that I will never forget. And don’t forget new Moroccon cooking skills.

Geen reactie's

Geef een reactie